به گزارش نما به نقل از فارس، اسدالله عباسی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران است؛ در 15 اردیبهشت 1392 نمایندگان مجلس، با 200 رأی موافق، 40 رأی مخالف و 12 رأی ممتنع از مجموع 252 آرای مأخوذه، اسدالله عباسی را برای تصدی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برگزیدند؛ عبدالرضا شیخالاسلامی، وزیر سابق این وزارتخانه بود که یکشنبه 15 بهمن 91 با استیضاح مجلس از این سمت کنار رفت.
عباسی همچنین نماینده دوره هفتم و هشتم مردم رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی بوده است؛ آنچه میخوانید گفتوگوی خبرنگاران حوزه دولت خبرگزاری فارس با اسدالله عباسی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
***
فارس: چطور شد آقای احمدینژاد شما را به عنوان وزیر انتخاب کرد و جنابعالی وزیر دولت وی شدید؟
بنده 8 سال سابقه قانونگذاری داشتم و در معاون توسعه مدیریت وزارت کار بودم؛ معمولاً وقتی رئیس یک سازمان به مأموریت برود یا در مرخصی باشد طی آن مدت مدیر، سازمان را به معاون توسعه مدیریت میسپارد و بنده با توجه به پیشینه کاری که داشتم و در معاونت توسعه مدیریت بیشتر اختیارات به ما تنفیذ شده بود بعد از جریان تلخ استیضاح آقای شیخالاسلامی، آقای احمدینژاد با اینکه بنده را به عنوان سرپرست گذاشت اما با حفظ سمت بود یعنی علاوه بر معاون توسعه سرپرست هم بودم.
در طول مدتی که سرپرست بودم سعی کردم درست مدیریت کنم چراکه شرایط سختی بود، نزدیک تعطیلات عید بود و بحث پرداخت حقوق و مزایای کارکنان، کارگران و مستمری بگیران و همچنین مشخص کردن تعرفههای بیمهای و دستمزد کارگران وجود داشت؛ از سوی دیگر برخی مسائل و بحرانهای کارگری نیز احتمال داشت در هفته کارگر به وجود آید و خیلیها به ویژه در رسانههای خارجی تلاش داشتند تا کارگران را تحریک کنند اما با توجه به همراهی همکاران در وزارتخانه و شناختی هم که داشتیم سعی کردم عملکرد مورد قبولی را برای دولت ارائه دهم و بر این اساس آقای احمدینژاد تصمیم گرفت بنده را به عنوان وزیر انتخاب کند.
فرمایشات مقام معظم رهبری موجب دلگرمی همه خدمتگزاران ملت شد
فارس: چند روز قبل اعضای هیئت دولت با مقام معظم رهبری دیدار داشتند، درباره این دیدار صحبت بفرمایید.
ما توفیق و سعادت این را داشتیم که در محضر مقام معظم رهبری حضور یابیم و بسیار محفل گرم و نورانی بود که با فرمایشات ایشان، خستگی از تن و جان همه کارگزاران و خادمان ملت بیرون رفت.
مقام معظم رهبری با صبر و حوصله به گزارش همکاران بنده گوش دادند و بعد نصایح و رهنمودهایی را مطرح فرمودند که مجموعه این موارد نشان از این است که ایشان به همه ابعاد و موضوعات مربوط به دستگاه اجرایی اشراف دارند و از نزدیک شاهد هستند.
خوشبختانه با تأیید و حمایتی که مقام معظم رهبری داشتند باعث دلگرمی همه کسانی شدند که شبانهروز مخلصانه و متعهدانه خدمت میکنند و ما نیز امیدواریم بتوانیم با عملکرد مثبت و سازنده گوشهای از محبتهای مقام معظم رهبری را جبران کنیم.
*آمادگی کمک به دولت آقای روحانی را دارم
فارس: با توجه به کسالت آقای روحانی، شما با وی دیدار نکردید، در حال حاضر برنامهای برای ملاقات دارید؟
علاقهمند هستم با آقای روحانی ملاقات داشته باشم چراکه بسیاری از برنامههای آقای روحانی به قلمرو کاری ما بازمیگردد؛ بیکاری، اشتغال، بیمه، درمان در حوزه کاری ما قرار دارد و به همین دلیل ما برنامه و تجربههایی داریم که میتوانیم در اختیار آقای روحانی قرار دهیم و پیشنهادهایمان را مطرح کنیم چون مشکلات، راهکار دارند و ما آمادگی ارائه راهکار و کمک به دولت آقای روحانی را داریم؛ از این رو اگر خودشان بخواهند در زمان مناسب برنامهها را خدمت وی تقدیم میکنم.
در ارتباط با مجموعه و سازمانهایی که مربوط به ما است، کارها را برای تقدیم به آقای روحانی کاملاً آماده و دستهبندی کردهام.
فارس: پس هنوز ملاقاتی انجام نشده است؟
خیر هنوز انجام نشده است.
*چگونگی انتقال دولت فعلی به دولت بعد
فارس:آیا بحث انتقال دولت، به صورت مورد به مورد به وزارتخانهها هم مربوط میشود؟
در حال حاضر به صورت موردی خیر؛ بعد از تنفیذ حکم از سوی مقام معظم رهبری کابینه معرفی میشود؛ از روز تنفیذ آقای رئیسجمهور خداحافظی میکند و آقای روحانی چند جلسه هیئت دولت را با همین ترکیب تا رأی اعتماد وزراء مدیریت میکند تا روزی که وزرای جدید روی کار بیایند و هیچ وزارتخانهای تا آن روز بدون وزیر نمیماند.
دولت هم در این زمینه مثل مجلس است که سه چهار ماه قبل از پایان مجلس انتخابات انجام و نمایندگان انتخاب میشوند اما مجلس با نمایندگان قبلی تا 7 خرداد ادامه پیدا میکند و از آن روز به بعد نمایندگان جدید مراسم تحلیف انجام میدهند.
وقتی آقای روحانی حکم تنفیذ میگیرند ایشان رئیسجمهور هستند و پس از آن وزرا جایگزین میشوند و اگر وزیری رأی اعتماد نگیرد برای وزارتخانه مربوطه سرپرست تعیین میکنند.
*بعد از وزارتخانه به دانشگاه میروم/با معلمی شروع و تمام میکنم
فارس: بعد از پایان دوره وزارتتان کجا میروید؟
کار اصلی ما دانشگاه است و بعد از اینجا به تدریس در دانشگاه و به تحقیق و پژوهش میپردازم و به این کار نیز علاقه دارم؛ با معلمی شروع کردهایم و با معلمی هم تمام میکنیم؛ هرگاه در عرصههای مختلف خدمت، تکلیفی بر ما شود سعی میکنیم خدمت کنیم و اگر هم نشد در عرصه علم و دانشگاه خدمت میکنیم و برای دوستانی که بعد از ما میآیند آرزوی موفقیت داریم.
فارس: جزء هیئت علمی کدام دانشگاه هستید؟
جزء هیئت علمی دانشگاه آزاد به صورت پارهوقت و همچنین پیام نور هستم.
*بعد از سفرهای استانی به احمدینژاد علاقه قلبی پیدا کردم
فارس: عملکرد آقای احمدینژاد را در این سه ماهی که با وی کار کردید، چگونه ارزیابی میکنید؟
بنده آقای احمدینژاد را از همان زمان که نماینده بودم میشناختم و کار وی را از نزدیک میدیدم؛ بیشتر مطالبات مردم حوزه انتخابیه ما عمرانی بود؛ بنده وقتی سفرهای استانی در سال 84 شروع شد دولت را درک کرده و حس کردم این دولت، دولت خدمت به مردم است؛ در این دولت وزرا به روستاها آمدند و مردمی که به زحمت مدیران استانی خود را میدیدند خیلی راحت مسائل مربوط به کشاورزی را با وزیر کشاورزی یا نیرو مطرح میکردند حتی رئیسجمهور را از نزدیک میدیدند و درواقع گفتمان مردمی دارد.
وقتی این موارد را دیدم علاقه قلبی به آقای احمدینژاد و کارش پیدا کردم؛ همچنین درخواستهایی که به عنوان نماینده داشتیم احمدینژاد و همکارانشان به خوبی انجام میدادند؛ مثلاً در اواخر 8 سالی که از نمایندگی بیرون آمدم بسیاری از مطالبات عمرانی حل شده بود.
*همیشه قبل از کارکنان سر کار میآیم
در دولت نیز که بودم و آقای احمدینژاد را در سفرهای برونمرزی و استانی همراهی میکردم وقتی میدیدم وی در طول شبانهروز فقط 2-3 ساعت استراحت و بیشتر کار میکند شرمنده میشدم و این عامل باعث شد روزی که سرپرست و مدیر شدم هیچگاه دیرتر از ساعت کاری ورود پیدا نکردم و همیشه قبل از سایر کارکنان سر کار آمدم و از زمانی که معاون توسعه شدم یک روز هم نشده که با تأخیر آمده باشم و این در حضور و غیابها ثبت شده است.
*احمدینژاد الگوی کاریام است
همیشه هم تا پاسی از شب کار میکنم و هیچوقت خسته نمیشوم، دلیلش هم این است که میبینم آقای احمدینژاد به عنوان الگوی مدیریتی ما و مافوق بنده، زمان برایش معنی و مفهومی پیدا نکرده و با برنامه هم کار میکند و اینطور نیست که فقط زمان را سپری کند از این رو بنده هم تلاش کردم در طول این مدت این موارد را الگو قرار دهم و این کارها را انجام دهم.
نکته دیگر، مردمی بودن آقای احمدینژاد است یعنی اگر آقای احمدینژاد از یک جایی رد شود اگر رهگذری به وی اشاره کند میایستد و جواب میدهد یا نامهاش را میگیرد و این باعث میشود بنده خودم همیشه در بین کارکنان چه در نماز جماعت و چه مراسمهایشان حضور داشته باشم و دسترسی کارگر و کارمند به بنده خیلی سخت نیست مگر اینکه کار خاص خارقالعاده و زمانبندی شده خاصی باشد که یک مقدار با تأخیر انجام گیرد ولی هر زمانی بخواهند بنده در دسترسشان هستم.
توجه به کارکنان و همراهان از نکاتی است که آقای احمدینژاد همواره داشته و ما هم سعی کردیم آن را الگو قرار دهیم گرچه خیلی زمان میخواهد تا به آنجا برسیم؛ در واقع باید گفت فرمایشات مقام معظم رهبری در شب گذشته نشانگر این بود که این دولت، دولت شبانهروزی، فداکاری و خدمت بوده است.
فارس: شرکت شستا ظاهراً حدود 300 کارخانه دارد که قرار بود واگذار شوند، آیا این کار صورت گرفته است؟
شرکت شستا در بورس بیشتر فعال است بعضی از آنها که خیلی سودده نیستند بلکه زیانده هستند واگذار شوند؛ مثلاً هتلداری واقعاً کار تأمین اجتماعی نیست و در جهت واگذاری یکی دو بار قرار داده شده اما این کار صورت نگرفته؛ از این رو بیشتر تلاشمان این است که شرکتهای وابسته به صندوقهای ما در طول سرمایه به جای بنگاهداری کار کنند چراکه بنگاهداری مدیریت خاصی لازم دارد و ثابت شده صندوقهای ما خیلی موفق نبودند الان هم که دارند انجام میدهند ما درصدد منسجم کار کردن آنها هستیم و تلاش ما این است با واگذاری اینها بتوانند در بورس و بازار سرمایه بیشتر کار کنند.
فارس: با توجه به اینکه در پایان کار دولت آقای احمدینژاد هستیم، چه سخنی با آقای رییسجمهور دارید؟
به احمدینژاد میگویم «خداقوت»؛ افتخار میکنم که در طول این مدت هرچند کوتاه در دولت خدمتگزار احمدینژاد حضور داشتم و درس گرفتم.
گفتوگو از یوسف اسدی و سیده فاطمه موسوی
عباسي:
به احمدینژاد میگویم «خداقوت»
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی با بیان اینكه آمادگی ارائه راهكار و كمك به دولت آقای روحانی را داریم، گفت: اگر خودشان بخواهند در زمان مناسب برنامهها را خدمتشان تقدیم میكنم.
۱۳۹۲/۴/۲۵