مصر، كشور باستاني با تمدن كهن است كه بارها در قرآن كريم از آن نام برده شده است. بويژه حضور انبيائي مانند حضرت يوسف و خانوادهاش تا دوران حضرت موسي، هارون و بني اسرائيل را در آن شاهديم. با مرور اجمالي آيات مربوط به آن دوران ميتوان با استفاده از تجربه گذشته، راهكار و نقشه راهي براي امروز آن ارائه نمود. كما اينكه خداوند ميفرمايد (ولقد ارسلنا موسي باياتنا ان اخرج قومك من الظلمات الي النور و ذكرهم بايامالله)
1- مصري كه فرعون عصر موسي، خود را مالك مصر ميدانست (اليس لي ملك مصر) و با ايجاد تفرقه، استضعفاف و استخفاف مردم بر آنها حكومت ميكرد(تيضعف طائفه منهم – فاستحف قومه فاطاعوه – ان فرعون علا في الارض و جعل اهلها سيعا) بايد به سيره موسوي عمل نمود و در مقابل مستكبرين ايستاد (و قال موسي اني غدت بربي و ربكم من كل متكبر) و وحدت را حفظ نمود تا بر فرعون و فرعونيت پيروز شد( و ماكيد الفرعون الا في تباب)
2- اگر در مصر انواع ساحران و شعبده بازان بين المللي و منطقه اي چون آمريكا و اسرائيل و طواغيت منطقه چون عربستان و قطر و متحجرين و خوارج چون سلفيها و خوارج زمان چشم مردم را پر كنند و با تردستي و شعبده بازي آنها را جذب كنند، نياز به يك رهبر الهي چون موسي دارند تا با القاي عصاب خود، سحر ساحران را ابطال و آنها را رسوا و كيدشان را بر ملا سازد (قال موسي ماجئتم به الحسر ان الله سيبطله – و الق ما في يمينك تلعف ماصنعوا انما صنعوا كيد ساحر فلا يفلح الساحر حيث اتي)
3- اگر ملت مصر به دنبال رهبر الهي و واحد نرود دچار انواع عذابها و مشكلات و رنجها و مشقات خواهد شد چنانكه در زمان موسي مخالفينش دچار شدند (ولقد اخذنا آل فرعون بالسنين و نقص من الثمرات – فارسلنا عليهم الطوفان و الجراد و القمل والفغادع و الدم)
4- ارتش و نيروي نظامي بايد بازوي رهبران الهي چون موسي باشد تا مفيد واقع شده و بجا مصرف شود والا ابزار طاغوتها و فرعونها ميشود و همچون زمان موسي به قلع و قمع مردم و مؤمنان ميپردازد و سقوط نموده و جهنمي ميشود( يذبح ابنائهم – جنوده بغيا وعدوا – انهم جند مغرقون)
5- مصرياني كه هنگام محاصره نظاميان گفتند (قال اصحاب موسي انا لمدركون) رهبري چون موسي ميطلبد تا درا ين محاصره بگويد (كلا ان معي ربي سهيدين) و با عصاي موسوي خود بر درياي طوفاني فعلي زند و راه نجات گشوده شود (ان اضرب بعصاك البحر – و جاوزنا بني اسرائيل البحر – و لقد نجينا بني اسرائيل من العذاب المبين – فانجيناكم واغرقنا آل فرعون و انتم تنظرون)
به ايران اسلامي بنگريد كه با وجود رهبري چون امام خميني و امام خامنهاي بر طاغوت و سلطه جهاني پيروز شد. به حزب الله بنگريد كه با رهبري مجاهدي في سبيل الله چون سيد حسن نصرالله، اسرائيل غاصب را از سرزمين خويش بيرون راند. و چه بسيار نيروي اندك ولي متحد و متشكل و برخوردار از رهبري كه بر گروه بسيار پيروز ميشوند(وكم من فئه قليله غلبت فئه كثيره باذن الله)
6- ملت مصر تا به توحيد ناب و به دور از شرك و بت پرستي و شخصي پرستي و.. تحت امر رهبر الهي متمسك نشود و ظاهربين و حس گرا و كوتاه بين باشد همچون بني اسرائيل كه از موسي درخواست خداي ديدني كردند (اجعل لنا الهاكما لهم الهه) و دنبال خدايان دروغين و ظاهر فريب غرب و شرق و... باشند ره به جايي نخواهند برد و در اين خصوص علماء بويژه علما الازهر تكليف شاقي دارند.
7- در غيبت رهبران الهي است كه فريبكاران ديندارنما چون سامري ملتها را فريب داده و تمام ثروت آنها را ميگيرند تا خداي ديدني براي آنها چون گوساله سامري بسازند (ثم اتخذتم العجل من بعده – عجل جدله خوار) كه با سروصدا آنها را فريب ميدهد و نهايتاً گوساله پرست ميشوند. لاكن اينها رهبران دروغيني هستند كه دچار عذاب الهي شده و فرياد (لاماس) آنها به گوش خواهد رسيد. پس بايد به دنبال رهبران الهي بود.
8- ملت مصر اگر به كتاب خدا و سنت رسول، متمسك شوند چون دوران موسي(ولقد آتينا موسي و هارون الفرقان و ضياء) كه تكاليف را مشخص نموده است (و كتبنا له في الالواح من كل شي موعظه) راه يابند والا ترك كتاب و رهبري و عدم تبعيت از آنها موجب گمراهي و اختلاف و تشتت است.
9- اگر ملت مصر دچار منهيات و منكرات شوند و يا حتي ترك امر به معروف و نهي از منكر كنند به سرنوشت اصحاب السبت زمان موسي و لعنت الهي دچار خواهند شد (كما لعنا اصحاب السبت) و تبديل به بوزينه و مسخ و مقلد ديگران ميشوند(فلما عتوا عن مانهوا ؟ قلنا لهم كونوا قرده خاسئين)
10- ملت مصر نبايد فريب آدمهاي ظاهر الصلوه و جاهلان متنسك كه ادعاي دين داري دارند لاكن به دشمنان ملت و استكبار گرامي ميدهند چون بلعم باعوراي زمان موسي را بخورند زيرا اينها از درگاه الهي رانده شده و چون سگان پارس كنندهاند (مثلا كمثل الطلب ان تحمل عليه يلمث او تتركه يلهث) كه منسلخ شدهاند (فانسلخ منها فاتبعه الشيطان فكان من الغادين)
11- اگر ملت مصر فريب و حسرت ثروت افراد ظاهر الصلوه همچون قطر و عربستان و... كه مانند قارون زمان موسي را بخورند، پشيمان ميشوند زيرا قارونها گرفتار عذاب الهي شده (وخفنا به و بداره الارض) و هيچ نفعي براي آنان نخواهند داشت و مانند فرعون و درباريانش به نفرين موسي دچار ميشوند (ربنا اطمس علي اموالهم واشدو به قلوبهم حتي بروا العذاب)
12- ملت مصر سابقه بني اسرائيل و بعضي علماء يهود در تحريف دين را پيش روي دارد كه اگر در دين خدا اختلاف نموده (فاختلف فيه) و آن را تحريف نمايند (يحرفون الكلم عن مواضعه) و فتوا به قتل وغارت ساير مسلمين بدهند دچار عذاب الهي خواهد شد و بايد از چنين افرادي پرهيز نمايند.
13- ملت مصر بايد بدون چون و چرا و بهانهگيري به تبعيت از فرمان الهي بپردازد و همچون قوم بني اسرائيل در زمان موسي نباشد كه اگر به آنها گفته شد (تبحوا بقره) اشكالات بني اسرائيلي بگيرند كه (ماهي لونها ) يا (لن بضر علي طعام واحد) يا در خصوص (يوم السبت) حيله نمايند والا دچار مشكل ميشوند.
14- مصريان با اتخاذ رهبر الهي و تبعيت از وي ميتوانند موجب نزول بركات الهي شوند كما اينكه بر بني اسرائيل غذا و ماده آسماني (من و سلوي) فرود ميآمدو نيازهاي مادي و معنوي آنان تأمين ميگرديد.
15- اگر مصريها رهبر الهي همچون موسي براي خود برگزينند مشكل مسكن آنها حل ميگردد و 2 ميليون نفر آواره در قبرستان قاهره مسكن نميگزينند زيرا موسيها به امر خداوند براي تامين مسكن آنان تلاش ميكنند(ان تبوا لقومكها بمصر بيوتا)
16- با پيروي از رهبران الهي همچون يوسف در سرزمين مصر است كه مشكلات اقتصادي آنها با يك برنامهريزي 15 ساله برطرف شده و آذوقه نه تنها آنان بلكه كشورهاي اطرافشان تامين ميگردد تا محتاج كمك مستكبرين و سلطه گران جهاني و قارونهاي حكام فاسد منطقه نباشند ومجبور شوند به ميل آنها رفتار نمايند. كافي است قولهاي كمك آنان را با اقدامات عمليشان مقايسه نمايند تا معلوم شود چقدر در حمايتهاي خود صادقند. حتي اخيراً فروش چندين فروند فانتوم را به مصر لغو نمودند.
17- در صورت پيروي ملت مصر از رهبران الهي است كه دروازههاي فلسطيني به روي ملت مصر گشوده ميگردد و به آرزوي ديرينه خود يعني نابودي اسرائيل غاصب خواهند رسيد والا اگر سستي ورزيده و به جهاد برنخيزند و به رهبران خويش مثل قوم موسي بگويند (اذهب انت و ربك فقاتلا انا هاهنا قاعدون) دست آوردي نخواهند داشت و 40 سال در بيابان بي هدف و خشك و برهوت آرزوها چون سرگرداني قوم موسي در بيابان تيه در انتظار آنها است( اربعين سنته يتيهون في الارض)
18- حتي تعدد اقوام و طوايف و اديان و نژادها و زبانها و احزاب اگر تحت رهبري واحد الهي باشد مشكلساز نيست مانند زمان حضرت موسي كه (وقطعنا هم اثني عشره؟ ) 12 گروه بودند و حتي 12 چشمه اختصاصي براي آب داشتند (فانفجرت منه اثنتي عشره عينا) ولي واي بحال وقتي كه فاقد رهبر الهي باشند كه اين تنوع به تنازع و تضاد و درگيري مانند امروز كشيده ميشود و مردم به جان يكديگر افتاده و با سنگ و گلوله و... يكديگر را ميكشند و بيشتر از هر استكبار و اسرائيل را خوشحال ميكنند زيرا هر چه كشته از دو طرف بيشتر شود به نفع آنها است.
19- با رهبري فردي چون موسي ميتوان به مشكلات قضائي فائق شد تا بر اساس دستورات الهي عمل شود.(من اجل ذلك كتبنا علي بن اسرائيل انه من قتل نفسا بغير نفس...)
20- ملت مصر با حيله و فريب ياران معاويه چون عمروعاص در صدر اسلام خود را از نماينده و رهبر الهي چون مالك اشتر و منصوب اميرالمومنين علي عليه السلام محروم نمود كه با زهر خوراندن بدو وي را كشته و شهيد كرد. امروز هوشيار باشيد با فريب مجدد دشمنان، خود را از رهبران الهي همچون امام خامنهاي و سيد حسن نصراللهها محروم ننمائيد.
بهترين دستورالعمل براي اداره حكومت، فرمان اميرالمومنين علي (عليه السلام) به مالك اشتر در اداره مصر است و آن را نقشه راه و سرلوحه كار خويش سازد تا پيروز شود والا جز فرسايش نيروها و نابودي امكانات و يأس مردم و خوشحالي دشمن نصيب و بهرهاي نخواهد داشت. دراين صورت اگر كشتي دريده شود يا فردي كشته شود به خير و صلاح ملت است مانند زمان حضرت موسي و خضر وحتي اموال يتيمان محفوظ خواهد ماند. (واما الجدار فكان لغلامين يتيمين في المدينه) اين مايه ننگ ملت مصر است كه يك زن اروپائي (كاترين اشتون) براي رفع بحران كنوني مصر و صلح به آن سرزمين آيد در حالي كه ملت كهن و فرهنگ غني هزاران ساله مصر راه حل بحران خويش را بارها تجربه كرده است. اميد است در اين شبهاي قدر و سرنوشت ساز با انتخاب يك رهبر الهي و ولي فقيه و اطاعت از وي به صراط مستقيم برگشته و راه درست را طي كند (قال موسي لقومه استيعنوا بالله و اصبروا – فعليه توكلوا) و با استعانت به خدا وصبر و استقامت و توكل بر او پيروز شوند.
راه حل بحران مصر چیست؟
علیرضا اسلامی
۱۳۹۲/۵/۱۰

