نسخه چاپی

دیلی تلگراف: روحانی شاخه زیتون را تكان داد

به گزارش سرویس سیاسی جام، پایگاه خبری "النشره" خبر خبر داد كه روزنامه انگلیسی "دیلی تلگراف" مقاله ای را در ارتباط با ایران تحت عنوان "رئیس جمهور ایران شاخه زینون را برای غرب تكان داد" منتشر نمود.

بنا بر این گزارش، "تیت آن" نویسنده مقاله نوشت: حسن روحانی رئیس جمهور جدید ایران در سخنرانی خود بعد از ادای سوگند در پارلمان اقدام به برداشتن گامی واضح برای متصل نمودن پل های ارتباط با غرب نمود به طوری که دولت خود را معتدل و پر از امید توصیف کرد.
این روزنامه اشاره کرد که روحانی تلاش کرد که خود را از سیاست های محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق ایران دور و مبرا کند. او در سخنرانی خود گفت که "ایرانی ها تندروی و افراطی گری را نمی پذیرند و این امر در خلال انتخاب ریاست جمهوری به تصویر کشیده شد".



دیلی تلگراف افزود که روحانی در سخنرانی خود از غرب خواست تا تحریم های که تاثیر بدی بر کشورش گذاشته است را رفع کنند.



این روزنامه ادامه داد که روحانی در سخنرانی خود "تنها راه تعامل با ایران را گفتگوی برابر و ارتباط سازنده بر اساس احترام متبادلی که اساس برخورد با سایر کشوره باشد" دانست.



نویسنده این مقاله، علامت دیگری که روحانی در راستای تلاش ها برای تزدیکی به غرب داده را معرفی "محمد جواد ظریف" برای وزارت خارجه، دانست.



در همین زمینه خبرگزاری رویترز نیز در تحلیلی به بررسی اظهارات حسن روحانی در مراسم سوگند و پس از آن اظهاران سخنگوی کاخ سفید پرداخت و این اقدامات را تبادل پیام بین آمریکا و ایران دانسته و معرفی "جواد ظریف" به عنوان وزیر خارجه را بی ارتباط به این موضوع ندانست.



بنا بر این گزارش، حسن روحانی در اولین اقدام خود برای اداره کشور فهرستی از وزرای مورد نظر خود را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد تا نماینگان مردم درباره آنان مشورت و تصمیم گیری کنند.



در این فهرست، رئیس جمهور ایران "محمد جواد ظریف" نماینده ایران در سازمان ملل، و رئیس سابق دفتر حفظ منافع ایران در ایالات متحده آمریکا را که به نظر می رسد بتواند ارتباط خوبی با آمریکا برقرار کند را به عنوان وزیر خارجه معرفی نمود.



این اقدام حسن روحانی را می توان اقدام سریع در اوایل تصدی مسئولیت های اجرای اش و اعلام آمادکی ایران برای گفت و گو با آمریکا تلقی کرد زیرا ظریف شخصیت دیپلماتیکی است که از احترام خاصی در مجامع بین المللی برخوردار است، او از ده 80 در مذاکرات های مختلف سازمان ملل حاضر بوده و با بسیاری از مسئولان عالی رتبه آمریکایی همچون "جو بایدن" معاون اول رئیس جمهور آمریکا و "چاک هیگل" وزیر دفاع آمریکا و سناتور اسبق آشنایی کامل دارد.



دیپلمات های غربی ابراز امیدواری کردند که انتخاب ظریف، علامت تمایل و اهمیت روحانی برای شکستن دیوار یخی بین ایران و آمریکا باشد.



"علی فایز" تحلیل گر و کارشناس مسائل ایران و بحران های بین المللی می گوید: مهارت های دیپلماتیک ظریف به او این اجازه را می دهد فاصله بزرگ و مفاهیم غلطی که بین ایران و غرب وجود دارد را برطرف کند.



این تحلیلگر به رویترز گفت که گزینه دیگر مناسب تری از ظریف برای تصدی این پست که ماموریت سنگین پایان دادن به آنچه که این کارشناس "انزوای ایران در این برهه زمانی که کشور با خطرات زیادی مواجه است"، خواند، وجود ندارد!

۱۳۹۲/۵/۱۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...