نسخه چاپی

كارگروه ویژه روحانی برای مذاكره با غرب

یك منبع آگاه نزدیك به رئیس جمهور منتخب در مصاحبه با الحیات از طرح دكتر روحانی برای حضور در مذاكرات با كشورهای غربی نه فقط در مورد پرونده هسته‌ای، بلكه دیگر پرونده‌های مهم خارجی سخن گفت.

به گزارش نما، روزنامه الحیات به نقل از "یک منبع آگاه نزدیک به رئیس جمهور منتخب" نوشت: حسن روحانی، رییس‌جمهور منتخب ایران خواهان تهیه پیش‌نویس و فرمول‌بندی طرح مذاکره با کشورهای غربی درمورد پرونده هسته‌ای و دیگر پرونده‌های خارجی مرتبط با کشورهای منطقه و جهان شده است.

منبع یاد شده به الحیات گفت که روحانی قصد دارد از تجربه خود در این زمینه استفاده کند تا گفت‌وگو با طرف‌های خارجی را از طریق دیپلمات‌های خبره وزارت امورخارجه انجام گیرد. در این راستا او یکی از شخصیت‌های برجسته دیپلماتیک یعنی محمدجواد ظریف را برای سمت وزارت امورخارجه برگزیده است. ظریف ریاست هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در زمان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی و سیدمحمد خاتمی را برعهده داشت و دارای عمل‌کرد دیپلماتیک موفقی در محافل بین‌المللی است.


به گفته این منابع رییس‌جمهور روحانی مایل به فعال‌سازی تلاش‌های دیپلماتیک به شیوه سال‌های ۱۹۸۸ و ۱۹۹۷ است که وزارت امورخارجه در انجام مذاکرات با کشورهای غربی به اتفاق شورای عالی امنیت ملی شرکت می‌کرد. به عقیده وی ایران از زمانی که محوریت مذاکرات در اختیار دو دبیر سابق شورای امنیت ملی یعنی علی لاریجانی و سعید جلیلی قرار گرفت، موفقیت چندانی نداشته است.


بر این اساس روحانی خواهان تشکیل کارگروه ویژه‌ای در وزارت امورخارجه به ریاست وزیر برای حضور در مذاکرات با کشورهای غربی نه فقط در مورد پرونده هسته‌ای، بلکه دیگر پرونده‌های مهم خارجی شده است.


به اعتقاد منبع یاد شده وزارت امورخارجه ایران در دوره احمدی‌نژاد، اوضاع مناسبی نداشته است. در این زمینه به اقدام احمدی‌نژاد در مورد عزل منوچهر متکی وزیر امورخارجه وقت در حال انجام ماموریتی رسمی در سنگال اشاره شده که هنگامی که تصمیم عزل وی به گوش وزیرخارجه سنگال رسید، وی گفت‌وگو با متکی را متوقف کرد.





روحانی در خلال مناظره تلویزیونی خود در ایام انتخابات گفت وقتی شش کشور غربی طرف مذاکرات زیر فشار آمریکا قرار دارند، چرا به جای ادامه گفت‌وگو با این کشورها باب گفت‌وگوی مستقیم با واشنگتن را باز نکنیم، به‌خصوص این‌که چنین گفت‌وگوهایی تاکنون منجر به نتایج ملموسی نشده است.


ناظران، این سخنان را تمایل روحانی به آغاز گفت‌وگوی مستقیم ایلات متحده آمریکا برای حل مشکلات دو طرف تفسیر کرده‌اند؛ چیزی که پیش از این محمد البرادعی رییس وقت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز گفته بود.

۱۳۹۲/۵/۱۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...