نسخه چاپی

چشم‌انداز سیاسی ایران و منطقه

عکس خبري -چشم‌انداز سياسي ايران و منطقه

پایگاه اینترنتی دیلی نیوز و آنالیسیس 14 آگوست 2013 (23 مرداد) در مقاله‌ای به چشم‌انداز تحولات سیاسی ایران و منطقه پرداخت



گروه ترجمه - پایگاه اینترنتی دیلی نیوز و آنالیسیس 14 آگوست 2013 (23 مرداد) در مقاله‌ای به چشم‌انداز تحولات سیاسی ایران و منطقه پرداخت و نوشت: بادهای تغییر در منطقه، این روزها وزیدن گرفته و پس از پنج سال توقف، روند صلح اسرائیل[رژیم صهیونیستی] و فلسطینی‌ها این هفته گفت‌وگوهای مربوط به آن از سر گرفته می‌شود. آمریکا امیدوار است طی نه ماه در مورد تشکیل کشور فلسطینی در کنار اسرائیل از جمله ترسیم مرز، در مورد ترتیبات امنیتی و تصمیم‌گیری در مورد سرنوشت آوارگان فلسطینی توافق ایجاد کند. پیش از این گفت‌وگوها، اسرائیل تصمیم داشت ساخت تقریباً هزار و دویست خانه در شهرک‌های اسرائیلی را به تصویب برساند و حتی توافق کرد که بیست‌وشش زندانی امنیتی فلسطینی را که مدت‌ها در زندان هستند، آزاد کند. با وجود خوش‌بینی دولت اوباما، حکومت ایران تاکنون گفته که نتیجه گفت‌وگوهایی که میزبان و میانجی آن آمریکا باشد، در نهایت به‌ضرر طرف فلسطینی است؛ زیرا آمریکا میانجی واقعی نیست و در کنار صهیونیست‌ها قرار می‌گیرد.

در ادامه مقاله آمده است: به هر حال، انتخاب حسن روحانی به‌عنوان رئیس‌جمهور ایران، می‌تواند تأثیری مثبت بر روند این گفت‌وگوها داشته باشد. روحانی بر اعتدال در سیاست داخلی و خارجی ایران تأکید کرده و آمریکا نیز در صورت جدیت ایران برای حل‌وفصل مسئله‌ هسته‌ای، خود را شریکی مشتاق می‌داند. پیروزی روحانی، نماد اشتیاق عمیق ایران به تغییر است، هرچند مشهود نیست که آیا این تغییر چالشی جدی برای حکومت ایران (متشکل از ائتلاف مستحکم روحانیون حاکم و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) است یا خیر؛ زیرا قدرت مؤثر در دست این ائتلاف قدرتمند است و دستورکار مربوط به تصمیمات کلیدی مانند برنامه هسته‌ای و روابط با غرب را تنظیم می‌کند. مسئله هسته‌ای همچنان بر اندیشه جهان خارج ایران سایه افکنده و گفت‌وگوهای مربوط با توجه به تداوم تلاش‌های ایران برای نصب سانتریفیوژ و غنی‌سازی بسیار اهمیت دارد. اسرائیل به‌طور مشخص اعلام کرده است که دلیلی ندارد معتقد باشد دولت جدید ایران از تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای عقب‌نشینی کند.

در پایان مقاله آمده است: کشورهای عربی منطقه نیز از پیروزی‌های بشار اسد در صحنه جنگ داخلی سوریه با کمک ایران، روسیه و حزب‌الله لبنان نگران شده‌اند. موضع‌گیری رسمی ایران در قبال مسئله هسته‌ای نسبتاً شفاف بوده است. در این میان، هند با تأکید بر شفافیت در مسئله‌ هسته‌ای، تمایل به نمایش خود به عنوان کشور هسته‌ای مسئول را بروز داده است. هند همچنان تعهد خود به اجرای تحریم‌ها علیه ایران را ادامه می‌دهد. با وجود این، هند شبیه چین و روسیه استدلال کرده است که چنین تحریم‌هایی نباید به مردم ایران آسیب بزند و مخالفت خود را با تحریم‌ کشورهایی که سرمایه‌گذاری کشورهای ثالث در بخش انرژی ایران را محدود می‌کنند، ابراز داشته است.

 تحلیل‌: غربی‌ها تلاش می‌کنند با فضاسازی مورد نظرشان درباره انتخابات ایران، مسائل اساسی را به سمت دگرگونی بنیادی سوق دهند و یا وانمود کنند این امور در حال تحول بنیادی است. حال آنکه در کشوری مانند ایران، تغییرات اساسی روش و مسیر خاص دارد؛ بنابراین نه آقای روحانی آن گونه می‌اندیشد که آن‌ها القا می‌کنند و نه ساختار نظام اجازه می‌دهد آنچه که آن‌ها به تصویر می‌کشند، واقع شود. اصول و مسیر، مشخص است و هر چیزی در جای خود قرار دارد و به وظیفه‌اش عمل می‌کند.

۱۳۹۲/۵/۲۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...