به گزارش نما، روزنامه آرمان نوشت:
روز گذشته بار دیگر یکی از نوادگان بنیانگذار انقلاب اسلامی از لزوم محبت و دوستی دربین اقشار مختلف کشور سخن گفت و اینکه با وحدت بین اقشار مختلف کشور بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. او در این راستا، به برهههایی اشاره کرد که کشور دچار مشکلاتی شده بود و وحدت بین مسئولان کشور و مردم، سختیها را از میان برداشت.
حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی خمینی که در مراسم بزرگداشت شهدای طالقان سخنرانی میکرد، با اشاره به اتفاقات نیم قرن اخیر ایران گفت: اگر قیام 15 خرداد 42 را کارشناسانهتر مورد بررسی قرار دهیم پی خواهیم برد امام(ره) در شرایطی نهضت خود را در آن سال پی ریخت که حکومت در اوج قدرت قرار داشت، هیچکس تصور نمیکرد کوچکترین خللی بر حکومت وارد آید و سردمداران پهلوی با کوچکترین مشکلی روبهرو نبودند.
نوه امام خمینی با بیان این مطلب افزود: امام راحل در آن شرایط در مقابل کارهایی که بر خلاف احکام قرآن و اسلام بود پایهگذار قیامی شد که بعد از 15 سال به ثمر نشست و باعث شکل گیری جمهوری اسلامی ایران شد.
یادگار امام(ره) تامل بیشتر در چرایی ماندگاری نهضت امام را خواستار شد و با اشاره به این نکته که امام در آن زمان نه حزب و نه تشکیلات نظامی داشت، تصریح کرد : راز موفقیت امام در 2 نکته بارز است، توکل به خدا و اعتقاد به مردم.
سیدعلی خمینی افزود: از نگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران هرکس در راه خدا قدم بردارد، نیت خالصانه و خدایی داشته باشد در محضر خدا پیروز است و اعمال او چه به پیروزی بینجامد و چه به شکست منتهی شود در نزدخدا ارج دارد.
وی بار دیگر به اوضاع آن زمان ایران اشاره و عنوان کرد: امام در بسیاری از استانها و شهرهای ایران در سال42 ناشناخته بود. حتی در قم بسیاری از مردم و بزرگان شهر تنها چهره عالمانه و اخلاقی امام را میشناختند و تصور دیگری از بعدهای امام نداشتند. بعد ازآن هم که دوران 15 ساله تبعیدآغاز میشود، دورانی که تعداد محدودی از یاران امام همچون مرحوم آیتا... طالقانی، «ابوذر زمان» در کنار او بودند، دورانی که نباید فراموش شود، دورانی که باید دانست یاران نزدیک امام چه فداکاریهایی کردند تا مردم با نهضت امام(ره) آشنا شوند، دورانی که با شهادت جمعی از وفاداران به نهضت امام نهال انقلاب کاشته و فرهنگ شهادت پرورش یافت.
یادگار امام پیروزی انقلاب در سال 57 را نقطه اوج نهضت امام خمینی(ره) برشمرد و یادآور شد: باید بررسی شود که چه نظامی، با چه ابزار و امکاناتی رفت و چه نظامی با چه امکاناتی آمد؛ نباید تصور شود حکومت پهلوی که ساقط شد حکومت ضعیفی بوده، حکومتی که عنوان ژاندارم منطقه بودن را یدک میکشید، حکومتی که از حیث نظامی در منطقه حرف اول را میزد، حکومتی که تمام مخالفان خود را سرکوب و فضا را کاملا بهخصوص درسالهای آخرش امنیتی کرده بود، در دورانی که رژیم تمام تلاش خود را در محدود کردن دین و جدایی آن از سیاست به خرج داده بود، در چنین شرایطی نهضت امام خمینی(ره) پیروز شد و تمام ارکان را با تغییر مواجه کرد و باعث مطالبات جدید شد.
نحوه رهبری عمدهترین تفاوت انقلاب ایران با تحولات عراق و مصر و...
سیدعلی خمینی با ارزیابی اوضاع کشورمان بعد از پیروزی نهضت امام، مهمترین شرط ماندگاری انقلاب در آن دوران را رهبری مدبرانه امام(ره) برشمرد و تصریح کرد: در شرایطی که فضای نظام جمهوری اسلامی ایران بعد از پیروزی انقلاب ملتهب بود، دشمنان قسمخورده نهضت امام تمام سعی خود را میکردند تا با توجه به تنوع قومیتهای مختلف بین آنها تفرقه ایجاد کنند و زمینه ساز تجزیه ایران گردند، امام با رهبری بینظیر باعث شد نهال انقلاب در مسیر پرورش خود محفوظ بماند و ارزش رهبری امام(ره) و ولایتپذیری مردم بیشتر نمایان شود.
وی در ادامه بررسی چگونگی ماندگاری انقلاب اسلامی ایران، به جنگ تحمیلی اشاره و تصریح کرد: اگر در کشوری که از ثبات سیاسی بهرهمند است جنگی رخ دهد، تمام نظاممندی آن به مخاطره میافتد و ثبات آن دچار لغزش میشود. اما با نگاهی به شرایط آن زمان متوجه میشویم که جنگ در زمانی به ایران تحمیل میشود که نیروی نظامی منظمی در کشور وجود نداشت، انقلاب هنوز در ابتدای راه خود قرار داشت، کشورهای غربی و حامیان رژیم صدام از او حمایت میکردند، مشکلات طبیعی نهضت که مزید بر علت بود و صدام با همین تصور، میپنداشت در اندک زمانی میتواند تهران را تسخیر کند. اما امام(ره) با تمام مشکلات اشاره شده میایستد و با قاطعیت تمام حرف از پیروزی و رفتن صدام میزند و میبینیم که تمام پیشبینیهای ایشان به واقعیت میپیوندد. ما بدون واگذاری حتی یک وجب از خاک میهن عزیزمان جنگ را به اتمام میرسانیم و صدام هم با آن خفت که همگان میدانیم از بین میرود.
سید علی خمینی سپس به مقایسه نهضت امام خمینی(ره) با موج بیداری اسلامی در کشورهای مسلمان پرداخت و عمدهترین تفاوت انقلاب ایران با تحولات کشورهایی نظیر مصر، تونس و لیبی را نحوه رهبری آن برشمرد و افزود: در همین کشور عراق بعد از گذشت سالها از سرنگونی صدام، هنوز شاهد عدم ثبات امنیت هستیم و روزی نیست که از عملیات تروریستی در آن کشور باخبر نشویم و تمام دغدغه مسئولان آن برقراری نظم و امنیت شده و عمده ترین مطالبه مردم آن نیز حفظ امنیت است و این درحالی است که در کشور ما بهرغم تمام مشکلات، وجود اقوام مختلف، تحریمها، شیطنتها، فشارهای اقتصادی و سیاسی با مشکل امنیتی خاصی روبهرو نیستیم آن هم در شرایطی که در اوایل پیروزی انقلاب مسئولان و مدیران کشور که سابقه حکومتداری نداشتند و کشور با مسئولان جوانی که امام(ره) به آنها اعتماد کرده بود اداره میشد و در این شرایط نابرابر است که نظام ثبات پیدا میکند، امنیت برقرار میشود و پایدار میماند. همه این اتفاقات تحت رهبری بینظیر امام(ره) است که شکل میگیرد.
یادگار امام در ادامه این بحث تحولات اخیر مصر را نیز یادآورشد و اظهار کرد: در 2 سال گذشته شاهد سقوط رژیم گذشته مصر، روی کار آمدن آقای مرسی و بعد از آن برکناری وی و اغتشاشات و خونریزیهای اخیر هستیم، لیبی و تونس هنوز به ثبات سیاسی دست پیدا نکردهاند، در بحرین درگیریها را شاهد هستیم و همه این اتفاقات درحالی درجریان است که این کشورها یکدهم مشکلات نهضت ایران را در ابتدا نداشتند اما مشاهده میکنیم که ثبات نهضت امام(ره) نهتنها متزلزل نشده بلکه روز به روز به عظمت آن افزوده میشود.
وی بعد از این مقایسه بار دیگر علت این امر را رهبری هوشمندانه امام، ولایتپذیری جامعه، وجود فرهنگ شهادت و فداکاری شهدا برشمرد و ادامه داد: امروز اگر شاهد ثبات و امنیت در کشور هستیم زیر سایه فداکاریهای شهدا است و اگر فرهنگ شهادت نبود نه دین داشتیم، نه امنیت و نه کشور.
در این مراسم سیدعلی خمینی از زحمات و تلاشهای سردار حاج عبدا... عقبایی که از فرماندهان کمیته انقلاب اسلامی، نیروی انتظامی بودهاند و در دوران مبارزات قبل از انقلاب و همچنین در مبارزه با منافقین کوردل تمام همت خود را برای انقلاب گذاشتهاند، تقدیر بهعمل آورد.
تحلیل نوه امام (ره) از حوادث اخیر
۱۳۹۲/۵/۲۷