نسخه چاپی

جزئیات طرح انتقال آب خزر به ایران مركزی

عکس خبري -جزئيات طرح انتقال آب خزر به ايران مركزي

این طرح با هدف تامین آب مورد نیاز استانهای مختلف از جمله سمنان اجرا می شود و به زودی با سفر مقامات ارشد كشور به استان مازندران و در محل احداث آب شیرین كن این طرح كلنگ زنی می شود. این درحالی است كه پیگیری‌ها همچنین حاكی از آن است كه این طرح قطعا در دولت دهم اجرایی خواهد شد و مراسم كلنگ زنی آن احتمالا اواخر ماه جاری برگزار می شود.

درحالي كه از ماه‌هاي گذشته زمزمه‌هاي طرح انتقال آب درياي خزر به سمنان همواره مطرح بوده است، جزئيات جديد حاكي از اين است كه اين طرح با جديت بيشتري و با عنوان "انتقال آب خزر به ايران مركزي" به زودي كليد مي‌خورد.

پيگيري‌هاي خبرنگار ايسنا حاكي از آن است كه به زودي طرح شیرین كردن آب دریای خزر در سواحل مازندران با پيمانكاري قرارگاه خاتم الانبيا (ص) كليد مي‌خورد و پس از كلنگ‌زدن اين طرح كه احتمالا با حضور رييس‌جمهوري آغاز خواهد شد، اقدامات اجرايي براي تامين آب استان‌هاي هدف شروع مي‌شود.

این طرح با هدف تامین آب مورد نیاز استانهای مختلف از جمله سمنان اجرا می شود و به زودی با سفر مقامات ارشد كشور به استان مازندران و در محل احداث آب شیرین كن این طرح كلنگ زنی می شود. اين درحالي است كه پيگيري‌ها همچنين حاكي از آن است كه این طرح قطعا در دولت دهم اجرایی خواهد شد و مراسم كلنگ زنی آن احتمالا اواخر ماه جاری برگزار می شود.

از سوي ديگر، درحالي كه باتوجه به محدودیت سفره های آب زیرزمینی و سطحی و كمبود آب شرب در استانهای مركزی كشور، انتقال آب شیرین از مازندران به این استانها از اهداف مهم اجرای این طرح است، اجرای این طرح برای مازندران هم كه در سالهای آینده با مشكل كم آبی احتمالی مواجه خواهد شد، گره گشا خواهد بود.

درحالي كه وجود نیروگاه های برق و خط انتقال در مسیر شرایط را برای اجرای این پروژه مهیا كرده است، انتقال آب به استان سمنان از این طریق در اولین گام اجرای این طرح خواهد بود.

همچنين براساس اعلام مسئولان وزارت نيرو، استان‌های خراسان جنوبی، یزد و استانهای ایران مركزی نيز در فازهاي بعدي از این طرح استفاده خواهند كرد و آب انتقال داده شده برای كشاورزی صنعتی و بخش صنعت استفاده می شود.

براساس اطلاعات موجود، ظرفیت نهایی این طرح انتقال سالانه 500 میلیون مترمكعب آب است كه در فاز اول انتقال 100 میلیون مترمكعب در برنامه قرار دارد. اين درحالي است كه اجرای این طرح در قالب ایده اتصال دو منبع آبی ایران يعني دریای مازندران در شمال و خلیج فارس در جنوب انجام مي‌شود و با توجه به پیش بینی‌های صورت گرفته و نیز پایین بودن میزان شوری آب دریای خزر این طرح مقرون به صرفه و اقتصادی تشخيص داده شده است.

سرمایه‌گذاری برای اجرای طرح شيرين سازي آب درياي خزر حدود دو هزارمیلیارد تومان اعلام شده كه مدت زمان اجرای آن با پیمانكاری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص) حدود 24 ماه پيش‌بيني شده است.

۱۳۹۱/۱/۲۲

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...