نسخه چاپی

پسته رفسنجان دیگرخندان نیست!

عکس خبري -پسته رفسنجان ديگرخندان نيست!

همه چیز دست به دست هم داد، گرمای هوا از یك طرف و بارندگی و كاهش دما از طرف دیگرسبب شد كه شهرستان‌‌های پسته خیز كرمان به‌ویژه رفسنجان زیان فراوانی ببینند.

به گزارش نما ،تابستان امسال گرماي هوا بيداد كرده، گرما به حدي طاقت فرسا شده كه نه فقط مردم را كلافه كرده بلكه به نوعي گريبانگير بيشتر محصولات كشاورزي نيز شده است. هفته‌هاي اخير گرماي بالاي 44 درجه و بارندگي‌‌هاي نابهنگام بد جوري حال محصولات كشاورزي كرمان از جمله باغ‌‌هاي پسته را گرفته است. همه چيز دست به دست هم داد، گرماي هوا از يك طرف و بارندگي و كاهش دما از طرف ديگرسبب شد كه شهرستان‌‌هاي پسته خيز كرمان به‌ويژه رفسنجان زيان فراواني ببينند.
ایران زمین نوشت : تغييرات آب و هوايي شديد در سال جاري بسياري از محصولات كشاورزي استان كرمان را تحت الشعاع قرار داده است. امسال گرماي بي سابقه هوا از اواسط بهار شروع شد و روز‌هاي گرم سال براي محصولات كشاورزي بيشتر ازسال‌هاي گذشته بود.
داستان تابستان داغ كرماني‌ها فقط محدود به محصول خرما نبود بلكه به جنگل‌‌هاي مصنوعي بارور كرمان كه مملو از درختان پسته هستند نيز زيان وارد كرد. اين در حالي است كه استان كرمان بزرگ‌ترين جنگل‌‌هاي مصنوعي بارور كشور را در خود جاي داده است.
پسته همچنان يكي از مهم‌ترين محصولات صادراتي در سطح ملي محسوب مي‌شود و حفظ اين بازار از اهميت بالايي براي اقتصاد كشور برخوردار است.
از سوي ديگر استان كرمان قطب توليد پسته در جهان است و در اين ميان رفسنجان كانون توليد پسته جهان نام دارد. به منظور حل مشكلات كشاورزان و رفع گرمازدگي محصول پسته مسئول جهاد كشاورزي رفسنجان توصيه‌هايي به كشاورزان دارد.

pe1.jpg


كشاورزان در شب سمپاشي كنند
با توجه به نزديك شدن فصل برداشت و گرماي هوا كه باعث گرمازدگي محصول پسته در رفسنجان شد. كشاورزان بايد از سموم كمتري استفاده وزمان سمپاشي را بيشتر به شب‌ها موكول كنند.
رضا بماني نوسان دما در تابستان را بين 20 تا 50 درجه اعلام كرد و افزود: در روز‌هاي گذشته و قبل از بارندگي‌ها دما به 44 درجه نيز رسيد كه اين گرما تداوم داشت و باعث افزايش خسارت‌ها شد.
وي بيان كرد: گرما موجب افزايش ميزان تعرق برگ و تبخير از سطح خاك و در نهايت افزايش پوكي، سقط جنين، افزايش دهن بستي و انس بالا در محصول پسته اين شهرستان شده است.
 بماني ادامه داد: 86 هزار هكتار باغ پسته بارور در رفسنجان وجود دارد كه بخش قابل توجهي از نياز بازار جهاني را تأمين مي‌كند.
مسئول جهاد كشاورزي شهرستان رفسنجان به خشكسالي‌‌هاي اخير در كرمان اشاره كرد و گفت: كم آبي مهم‌ترين مشكل كشاورزي به خصوص در بخش پسته است و بايد در اين خصوص چاره‌انديشي شود.
وي درباره بارندگي‌‌هاي اخير و ميزان خسارت به باغ‌‌هاي پسته اظهارداشت: در اين خصوص بايد ارزيابي‌‌هاي لازم انجام شود.
بارندگي نابهنگام عامل خسارت به باغ ها
بارندگي‌‌هاي چند هفته اخير دركرمان نه تنها فايده‌اي براي رفع خشكسالي ندارد بلكه بارندگي كه در مدت 15 دقيقه موجب آبگرفتگي شديد باغ‌ها مي‌شود، براي كشاورزي مضر است.
يكي از فعالان بخش صادرات و توليد پسته نيز در اين زمينه افزود: در حالي‌كه نزديك فصل برداشت پسته هستيم اين بارندگي‌ها خسارت‌‌هاي شديد به محصول وارد كرده است.
محمد افراسيابي اظهارداشت: بسياري از محصول سال جاري بعد از گرما زدگي زيان شديد ديده و بار مشكلات اين پديده به خصوص براي خرده مالكان بسيار سنگين است.
وي ادامه داد: اين پديده موجب كاهش بازده محصول در هكتار شده است و به همين دليل ورود صندوق بيمه و حمايت از كشاورزان بسيار ضروري است.
افراسيابي گرمازدگي تابستاني و همچنين خسارت‌‌هاي ناشي از بارندگي به خصوص در رفسنجان، زرند، كرمان و سيرجان را قابل توجه ارزيابي كرد و گفت: هيچ گاه سابقه بارندگي‌‌ها به اين شدت وجود نداشته است.
وي تصريح كرد: از سويي ديگر هر سال قيمت سم، كود، كارگر و ساير نهاده‌هاي توليد افزايش مي‌يابد و ادامه اين روند هر سال از سود نهايي مي‌كاهد، در صورتي‌كه مهم‌ترين سود كشاورزان پسته كار فروش و در واقع رقابت در بازار خارجي است اما در اين بخش نيز با چالش مواجه هستيم.
اين فعال بخش صادرات و توليد پسته ادامه داد: در حالي‌كه در تركيه و امريكا تسهيلات بسياري در اختيار كشاورزان است تا بتوانند با پسته ايران رقابت كنند و هر سال بازار‌هاي بيشتري را از دست ايران خارج كنند اما در ايران كشاورزان حتي براي آبياري مزارع نيز با مشكل مواجه هستند.
اميدواريم با حل اين مشكلات بتوانيم بازار پر رونقي براي توليد و صادرات پسته در كشور داشته باشيم.

۱۳۹۲/۵/۳۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...