نسخه چاپی

به منظور تامين نظر شوراي نگهبان صورت گرفت

تعیین مجازات‌های جدید برای قاچاق كالای ممنوع توسط مجلس

نمایندگان مجلس ضمن اصلاح لایحه مبارزه با قاچاق كالا و ارز، مجازات حمل، فروش و نگهداری كالای ممنوع قاچاق را تعیین كردند.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان، گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز را که از سوی شورای نگهبان اعاده شده بود مورد بررسی قرار دادند و به منظور تامین نظر این شورا ایرادات این لایحه را برطرف کردند.

بهارستان‌نشینان در ماده 19 این لایحه، برای تامین نظر شورای نگهبان اصلاحاتی را به شرح زیر اعمال کردند:

ماده 19- هر کس مرتکب قاچاق کالای ممنوع گردد و یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل کند و یا بفروشد علاوه بر ضبط کالا به شرح ذیل در مواد (19 مکرر یک) و (19 مکرر 2) مجازات می‌شود:

الف - در صورتی‌که ارزش کالا تا 10 میلیون ریال باشد، به جزای نقدی معادل 2 تا 3 برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق

ب - در صورتی‌که ارزش کالا از 10 میلیون تا یکصد میلیون ریال باشد، به جزای نقدی معادل 3 تا 5 برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق

پ - در صورتی‌که ارزش کالا از یکصد میلیون تا یک میلیارد ریال باشد به بیش از 6 ماه تا 2 سال حبس و به جزای نقدی معادل 5 تا 7 برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق

ت - در صورتی‌که ارزش کالا بیش از یک میلیارد ریال باشد، به 2 سال تا 5 سال حبس و به جزای نقدی معادل 7 تا 10 برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق

تبصره 1- حکم ماده 702 قانون مجازات اسلامی فقط شامل مشروبات الکلی تولید شده در داخل کشور است.

تبصره 2- وجوه حاصل از قاچاق کالای ممنوع ضبط می‌‌شود

تبصره 3- آلات و ادواتی‌که جهت ساخت کالای ممنوع به منظور قاچاق یا تسهیل ارتکاب قاچاق کالای ممنوع مورد استفاده قرار می‌گیرد، ضبط می‌شود.

تبصره 4- مشروبات الکلی، اموال تاریخی - فرهنگی، تجهیزات دریافت از ماهواره به طور غیر مجاز، آلات و وسایل قمار و آثار سمعی و بصری مبتذل و مستهجن از مصادیق کالای ممنوع است.

تبصره 5 - محل نگهداری کالاهای قاچاق ممنوع که در مالکیت مرتکب باشد در صورتی‌که مشمول حکم مندرج در ماده 19 مکرر 2 این قانون نشود، توقیف و پلمب می‌شود و در صورتی‌که محکوم‌علیه ظرف دو ماه از تاریخ صدور حکم قطعی، جریمه نقدی را نپردازد حسب مورد از محل فروش آن برداشت و مابقی به مالک مسترد می‌گردد.

وکلای ملت همچنین ضمن اصلاح ماده 19، تبصره‌های 2 و 6 آن را با اصلاحاتی به شرح زیر به عنوان مواد 19 مکرر یک و 19 مکرر 2 منظور کردند:

ماده 19 مکرر 1- در مواردی‌که کالای قاچاق مکشوفه مشمول شرایط بندهای "پ" و "ت" ماده 19 گردد، وسیله نقلیه مورد استفاده در قاچاق کالای مزبور، در صورت وجود هر یک از شرایط زیر، ضبط می‌شود:

الف - وسیله نقلیه مورد استفاده متعلق به شخص مرتکب قاچاق باشد.

ب - با استناد به دلایل یا قرائن از جمله سابقه مرتکب و یا مالک وسیله نقلیه در امر قاچاق ثابت شود که مالک وسیله نقلیه با علم و اطلاع، وسیله را جهت استفاده برای حمل کالای قاچاق در اختیار مرتکب قرار داده است.

تبصره - در غیر موارد فوق وسیله نقلیه به مالک مسترد و معادل ارزش آن به جریمه نقدی مرتکب اضافه می‌شود.

ماده 19 مکرر 2- محل نگهداری کالای قاچاق ممنوع در صورتی‌که ارزش کالا بیش از یک میلیارد ریال باشد و توسط مالک یا با علم و اطلاع او مورد استفاده قرار گیرد مصادره می‌گردد مشروط به اینکه ارزش ملک از 5 برابر ارزش کالای قاچاق نگهداری شده بیشتر نباشد که در این صورت ملک به مقدار نسبت 5 برابر قیمت کالای قاچاق نگهداری شده نسبت به قیمت اصل ملک مورد مصادره قرار می‌گیرد و چنانچه ارزش کالا کمتر از مبلغ مذکور باشد و حداقل 2 بار به این منظور استفاده شود و محکومیت قطعی یابد در مرتبه سوم ارتکاب، به کیفیت مذکور مصادره می‌گردد.

در صورتی‌که مرتکب بدون اطلاع مالک از آن محل استفاده کند، از 3 تا 5 برابر ارزش کالای قاچاق نگهداری شده به جزای نقدی وی افزوده می‌شود.

تبصره - آیین‌نامه اجرایی این ماده توسط قوه قضائیه تهیه می‌شود و حداکثر ظرف 3 ماه از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون به تایید رئیس قوه قضائیه می‌رسد.

۱۳۹۲/۶/۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...