به گزارش نما، این دو عضوی که گاه بلااستفاده میمانند، گوشها هستند. خیلی از ما فقط میشنویم، اما گوشمان بدهکار نیست!بسیاری از مشاوران برای حل اختلافات بیش از گفتن، شنیدن و آن هم درست شنیدن را توصیه میکنند. شنیدنی به دور از پیش داوری و قضاوت. گاهی بعضی فقط توقع دارند شنیده شوند بیاین که کلامی به آنها بگوییم. فقط میخواهند فرصتی داشته باشند تا بگویند و بار دلشان سبک شود.
آیا این فرصت را به آنها میدهیم یا تا دهان باز میکنند غیبگویی را شروع میکنیم و دست بر گوی بلورین نساییده سخن گفتن آغاز میکنیم که: «بله اکنون خواهی گفت چنین و چنان و بعد این طور میشود و من چنین بگویم تو چنان میگویی والی آخر...».بدون گوشدادن دقیق به دیگران، ارتباط موثر و مثبت با آنها برقرار نمیشود و بسیاری از مشکلهای فردی، بدگمانی و جدالهای خانوادگی بهدلیل بیاعتنایی و نشنیدن پیام افراد به وسیله یکدیگر به وجود میآید؟تحقیقات نشان میدهد ما معمولا از مهارتهای لازم در عرصه شنونده خوببودن برخوردار نیستیم.
گوشدادن موثر به دیگران، درک درست پیام آنها و واکنش مناسب به آن، مهمترین گام برای ایجاد تفاهم و همدلی است. محققان، گوشدادن موثر را گوشدادن همدلانه میدانند که شنونده را قادر میکند پیام موجود در سخنان دیگران را درک کند و جوابهای منطقی و زیبا ارائه دهد. حتما تاکنون احساس مثبتی را پس از گفتوگو با برخی افراد تجربه کردهاید. احساسی که به شما آرامش و امیدواری داده است. ممکن است دیگران هم از گفتوگو با شما همین حس را پیدا کنند.
اینجاست که نوعی ارتباط سازنده و مفید اتفاق میافتد. تلاش برای پیشرفت در گوشدادن همدلانه میتواند از ما انسانی بسازد که در روابط خانوادگی و اجتماعی خود موفقتر عمل کنیم و از احترام و مقبولیت بالاتری برخوردار شویم. اگر میخواهید چنین باشید، حرف طرف مقابل را قطع نکنید و گاهی از گوینده توضیح بخواهید و طی صحبت کردن به کلام او علاقه و توجه نشان دهید.
منبع: چاردیواری
قدر گوشهایت را بدان!

ما دو عضو خوب و كوچك و بیادعا داریم كه گاه آن را به كلی فراموش میكنیم. دو عضو قرینه و بیسر و صدا كه با تمام بیادعایی خود میتوانند كلید بهبود رابطه ما باشند.
۱۳۹۲/۶/۶

