نسخه چاپی

فوتبال «عجیب الخلقه‌» ایران و جراحی به نام كی‌روش

یك كارشناس فوتبال گفت كه نمی‌توان بین لیگ و تیم ملی اولویت بندی كرد.

امیر حاج رضایی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در مورد اینکه در سال منتهی به جام جهانی اولویت باید با تیم ملی باشد یا باشگا‌ه‌ها اظهار داشت: در کشورهای صاحب فوتبال تمام کارها به موازات هم پیش می‌رود و بحث اولویت‌بندی هرگز به میان نمی‌آید. شاید شرایط خاصی وجود دارد که سرمربی تیم ملی چنین درخواستی را مطرح کرده است.

وی افزود: تیم ملی فرزند مسابقات باشگاهی است. چگونه می‌شود به باشگاه‌ها اهمیت نداد ولی انتظار داشت تیم ملی درخشان ظاهر شود؟ این موضوع مانند بدن است. شما نمی‌توانید به قلب به عنوان یک ارگان اساسی اهمیت بدهید و سایر اعضای بدن را در نظر نگیرید. اگر در ساختار و تشکیلات چیزی که باید، را داشتیم به جایی که در حال حاضر هستیم؛ نمی‌رسیدیم.

حاج رضایی عنوان کرد: نگاه مردم به تیم ملی است و نگرانی دارند. آنها می‌دانند حتی رقبای ضعیف ما هم کار می‌کنند و کشورهایی که فوتبال مطرحی ندارند بازی تدارکاتی می‌گذارند ولی ما در این تشکیلات، به خاطر دلایلی که مسئولان مطرح کردند خارج هستیم. هر چیزی سر جای خودش اهمیت دارد. به عنوان مثال قطعا نمی‌توانیم بگوییم که به تیم‌های امید، نوجوانان و جوانان نگاه نکنیم چون تیم ملی می‌خواهد به جام جهانی برود.

این کارشناس فوتبال با اشاره به مشکلات مالی که فدراسیون با آن دست و پنجه نرم می‌کند گفت: در زمینه مالی رئیس فدراسیون می‌گوید که بودجه نداریم. کسانی که با قانون آشنایی دارند می‌گویند فدراسیون مستقل است و دولت نمی‌تواند به آن کمک کند. بنابراین فدراسیون باید در بخش بازاریابی فعال باشد و از این طریق و همچنین با استفاده از پولی که فیفا به تیم‌های صعود کننده به جام جهانی می‌پردازد برنامه‌هایش را پیش ببرد. بر این اساس اگر فدراسیون یک NGO باشد دولت نمی‌تواند به آن کمک کند.

حاج رضایی به سند چشم انداز 100 ساله ژاپن اشاره کرد و گفت: آنها بر اساس این سند چشم انداز 100 ساله از سال 1993، جی لیگ را راه انداختند و در این زمینه کار کارشناسی انجام دادند و از حوزه‌های مختلف اجتماعی که به تمام مسائل نگاه کارشناسی داشتند استفاده کردند. به عنوان مثال در این برنامه پیش بینی شده بازیکنی که در آستانه بازنشسته شدن قرار دارد چگونه باید از درآمدش استفاده کند. تمام مسائل در این برنامه دیده شده ولی ما منتظر می‌مانیم مشکل ایجاد شود و پس از آن دنبال درمان می‌گردیم.

وی اضافه کرد: زمان علیه ما است اما فرصت سوزی کردیم. به خاطر ما جام جهانی را عقب نمی‌اندازند. مشکلاتی که در حال حاضر به وجود آمده به خاطر عدم آمادگی و سیستم داخلی خودمان است. تا راه اصولی را مانند ژاپن طی نکنیم همواره با این مشکلات مواجه هستیم و فقط نوع مشکل‌مان متفاوت می‌شود.

حاج رضایی با اشاره به نقش فدراسیون و انتقادهایی که به این مجموعه می‌شود گفت: برخی همه ناکارآمدی‌ها را به فدراسیون مرتبط می‌دانند و این اشتباه محض است. عملکرد فدراسیون قابل نقد است و ناکارآمدی‌‎هایی وجود دارد حتی رئیس فدراسیون هم در مقابل این انتقادات از خودش دفاع نمی‌کند ولی به هر حال این شرایط برای فوتبال ما که اسمش ملی است، خوب نیست. تا زمانی که به سرچشمه پاک و شفاف فوتبال بازنگردیم وضعیت همین است.

این کارشناس فوتبال در پاسخ به این سوال که در صورت فراهم نشدن شرایط برای برگزاری اردوهای تیم ملی درخواست شده از سوی کی‌روش، آیا می‌توان از او انتظار کار متفاوت در جام جهانی داشت و امیدوار بود که تیم ملی از گروه خود صعود کند، به تسنیم گفت: زمانی که کی‌روش در ارتباط با جامعه فوتبال ایران به آن شکل اظهار نظر کرده بود معتقد بودم که باید به عنوان یک معلم باید به پاسخگویی بپردازم. زمانی که او از بالا به پایین به فوتبال ایران نگاه و تصور می‌کرد در فوتبال ما آدم فرهیخته و با سواد وجود ندارد برایم قابل تحمل نبود اما حالا همراه او هستم.

وی افزود: درحال حاضر کی‌روش مانند یک جراحِ عالی است که می‌خواهد مریضی را نجات دهد ولی ابزار لازم را ندارد. کی‌روش در حال حاضر چه کار می‌خواهد بکند؟ او نی سحرآمیز که ندارد. او این ابزار را ندارد. هر چند دانش و تجربه‌اش در سطح بالایی باشد باز هم هدر می‌رود. باید این ابزار را در اختیار قرار داد. آن طور که من می‌بینم، می‌شنوم و می‌خوانم این ابزار وجود ندارد.

مربی پیشین تیم ملی با اشاره به برنامه‌‍ریزی سازمان لیگ خاطرنشان کرد: از سوی دیگر سازمان لیگ هر 4 روز یک بار بازی می‌گذارد در حالی که لیگ‌های اروپایی تقریبا هفته سوم خود را می‌گذرانند ما در هفته هفتم هستیم. این برنامه به بازیکنان فشار می‌آورد. شنیدم قرار است هفته‌ای یکبار بازی‌ها برگزار شود که این کار خوبی است. اگر بخواهیم در یک تاریخ معین لیگ را به پایان برسانیم از نظر آماری خوب است ولی به شرط اینکه به کیفیت هم کمک کند.

حاج رضایی به اتفاق این روزهای فوتبال ایران و کمک یک خیّر برای بازگشت خلعتبری به ایران اشاره کرد و گفت: 300 هزار دلار نداریم تیم ملی را به اردو بفرستیم ولی یک نفر پیدا می‌شود که 750 هزار دلار پول پرداخت می‌کند. آیا باید نام این فرد را خیّر گذاشت؟ چیزهایی که نوشته می‌شود صحت و سقم دارد؟ مشخص نیست. این فوتبال شبیه موجود عجیب الخلقه‌ای شده که 7 سر و 4 دست و چند پا دارد. این فوتبال تا به سرچشمه خود برنگردد درست نمی‌شود.

۱۳۹۲/۶/۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...