به گزارش نما به نقل از ایسنا، بر اساس این تحقیق، عنصری که تصور میشود در منشا حیات اساسی بوده، فقط بر روی سطح سیاره سرخ وجود داشته است.
پروفسور استیون بنر، ژئوشیمیدان موسسه علم و فناوری فلوریدا، مدعی است "بذرهای" حیات احتمالا در شهابسنگهایی وجود داشتهاند که توسط برخورد یا فورانهای آتشفشانی از مریخ جدا شدند و به زمین رسیدند.
به عنوان مدرک، این دانشمند به شکل معدنی اکسیدشده عنصر مولیبدنوم اشاره میکند که تصور میشود، کاتالیزوری بوده که به تبدیل شدن و توسعه مولکولهای آلی به نخستین ساختارهای زنده کمک کرده است.
علاوه بر این، مطالعه وی حاکی از آن است شرایطی که برای منشا حیات مساعد هستند، هنوز هم بر روی سیاره سرخ وجود داشته باشد.
به گفته بنر، فقط هنگامی که مولیبدنوم تا حد زیادی اکسید میشود، قادر به اثرگذاری بر روی چگونگی شکلگیری حیات آغازین بوده است.
این شکل از مولیبدنوم نمیتوانسته بر روی زمین و زمانی که حیات ابتدایی آغاز شده، وجود داشته باشد، زیرا سه میلیارد سال پیش سطح زمین دارای اکسیژن اندکی بوده اما مریخ مملو از این گاز بوده است.
این موضوع شاهد دیگری بر این واقعیت است که حیات احتمالا بر روی شهابسنگهای مریخی به زمین وارد شد و این که منشا آن زمین نیست.
پروفسور بنر با مطرحکردن ادعایش، با دو تناقض روبهرو میشود که امکان درک چگونگی آغاز حیات بر روی زمین را دشوار کردهاند.
نخستین تناقض به گفته وی، "تناقض قیر" نام دارد که بر اساس آن، تمامی اشیای زنده از مواد آلی ساخته شدهاند اما چنانچه گرما یا نور به مولکولهای آلی افزوده و به حال خود رها شوند، حیات را خلق نمیکنند، بلکه، تبدیل به مولفهای مانند قیر، نفت یا آسفالت خواهند شد.
به ادعای بنر، عناصر خاصی قادرند گرایش مواد آلی را برای تبدیل به قیر، به ویژه بور و مولیبدنوم، کنترل کنند، بنابراین وی معتقد است مواد معدنی حاوی هر دوی این مواد برای شروع حیات آغازین اساسی بودهاند.
تحلیل اخیر از یک شهابسنگ مریخی نشان داده که بور بر روی مریخ وجود داشته و بنر مدعی است شکل اکسیدشده مولیبدنوم نیز در آن جا وجود داشته است.
تناقض دوم این است که حیات برای آغاز بر روی زمین ابتدایی جنگیده است، زیرا به نظر میرسد در آن زمان زمین کاملا پوشیده از آب بوده است.
این امر نه تنها مانع از تراکمهای کافی شکلگیری بور شده، بلکه آب برای «آر ان ای» نیز تباهکننده بوده است. دانشمندان معتقدند آر ان ای نخستین مولکول ژنتیکی بوده است.
بنر مدعی است، گرچه بر روی مریخ آب وجود داشته، اما نواحی کوچکتری را در مقایسه با زمین ابتدایی پوشانده است.
چنین شواهدی نشان میدهد تمامی انسانها مریخی هستند و این که حیات بر روی مریخ شروع شد و سپس به زمین آمد.
این دانشمند یافتههای خود را در اجماع ژئوشیمیدانها در نشست سالانه Goldschmidt ارائه خواهد داد.
منشأ حیات مریخ بوده است نه زمین!
مطالعه جدید دانشمندان نشان میدهد تمامی حیات بر روی مریخ و نه زمین، آغاز شده است.
۱۳۹۲/۶/۸