نسخه چاپی

لاريجاني در بيست و دومين اجلاس سراسري نماز:

روحانیت نباید دولتی باشد

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه نباید نهاد روحانیت دولتی باشد، گفت: برای ترویج نماز باید یك ساز و كار اجرایی پیش‌بینی شود تا بتواند برای ترویج و گسترش فرهنگ نماز با دستگاه‌های دیگر هماهنگی‌های لازم را داشته باشد.

به گزارش نما به نقل از تابناک، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در بیست و دومین اجلاس سراسری نماز که در دانشگاه خرم‌آباد برگزار شد، طی سخنانی ضمن تقدیر از خدمات حجت‌الاسلام قرائتی گفت: آقای قرائتی یک چهره خدوم هستند که خدمات مناسبی داشته‌اند و در هر حوزه‌ای که ورود داشته‌اند، روش و مسلک خودشان را دنبال کرده‌اند.

وی با بیان اینکه خدمات حجت‌الاسلام قرائتی در حوزه نماز قابل توجه و تقدیر است، گفت: آقای قرائتی به تنهایی یک انسان منحصر به فردی است که اثرات خدمات ایشان در حوزه نماز ماندنی است.

لاریجانی با تشکر از قرائتی به دلیل خدماتش در حوزه نماز تصریح کرد: آقای قرائتی چندی پیش در مجلس حضور یافتند و گزارشی از فعالیت‌های خود ارائه کردند؛ البته ایشان تذکراتی درباره بودجه دادند که ما قطعا آن را لحاظ خواهیم کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرایض دینی نباید به حالت دولتی دنبال شوند، افزود: معنای این حرفم این نیست که دولت نباید از نهادهای دینی،‌روحانیت و مساجد حمایت کند چرا که وظیفه دولت و حکومت اسلامی کمک به نهادهای دینی است.

لاریجانی با بیان اینکه نسبت نماز با سبک زندگی بسیار روشن است اما ما در این حوزه فعالیت‌های لازمی نداشته‌ایم، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در بخش سبک زندگی نکات بسیار مهمی مطرح کرده‌اند که این حوزه را زنده کرد.

وی با بیان اینکه باید مشکلات و موانع ترویج نماز برطرف شود، خاطرنشان کرد: ما در مجلس کمیته‌ای متشکل از کمیسیون فرهنگی، آموزش، بودجه و عمران تشکیل دادیم تا مشکلات به نهادهای دینی را بررسی کند.

لاریجانی افزود: آقای قرائتی در مجلس گفتند که تمام حوزه‌های علمیه تهران به اندازه یک دانشگاه آن نیست و این حرف، حرف درستی است. ما باید نهادهای حوزوی را گسترش دهیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید در حوزه سبک زندگی تمام موانع و مشکلات را بررسی کنید، خاطرنشان کرد: گرچه ما غربی نیستیم اما فرهنگ غربی‌ها به سمت شرق سرازیر شده و ما نیز تأثیرهایی از آنان گرفته‌ایم که باید به آن توجه داشته باشیم؛ معماری، شهرسازی و حتی خانه‌‌سازی ما و سلوک اجتماعی‌مان نباید تحت تاثیر از غرب باشد چرا که اندیشه‌های اسلامی نگاهی عمیق به این حوزه‌ها دارد.

لاریجانی توجه به سبک زندگی را نیازمند زیربنای فکری عمیق دانست و با بیان اینکه این زیربنای فکری هنوز در جامعه ما بوجود نیامده است، گفت: سبک زندگی شکل عملیاتی، فکر نظری است؛ یک باطنی دارد و یک ظاهری که باید فلسفه سبک زندگی و حیات زندگی که متفکرین ما درباره آن اندیشیده‌اند، مورد بحث باشد.

وی با بیان اینکه فلسفه زندگی از این منظر در محوریت سعادت است،‌گفت: وقتی مدرنیته و سبک زندگی غربی تزریقاتی به جامعه ما داشته است، باید توجه داشته باشیم که سعادت، فقط توسعه نیست، ایجاد تحرک و نشاط علمی و عقلانی و گسترش آن لازمه فلسفه زندگی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در نظام غربی سعادت به معنای اسلامی آن تعریف نشده است، خاطرنشان کرد: ما دین را عامل اصلی سعادت می‌دانیم و معتقدیم وقتی پیامبر ما پیامبر خاتم است، یعنی دین ما دینی کامل است که به موجب آن وجوه اجتماعی و فردی لحاظ شده است.

لاریجانی سبک زندگی را زیربنای فکری هر جامعه‌ای توصیف کرد و با بیان اینکه مظاهر و نهادهای دینی نقش مهمی در ترویج سبک زندگی دینی دارند، افزود: گاهی برخی حرف‌های روشنفکری مطرح می‌شود که می‌گویند مساجد ساخته نشود چون نمازگزاران آن پر نمی‌شود که این حرف، حرف درستی نیست.

وی افزود: برخی می‌گویند، صدای اذان را بلند پخش نکنید که این حرف به نظر من حرف درستی نیست چرا که مردم خوشحال می‌شوند صدای اذان و مناجات قبل از آن را بشنوند و از آن لذت ببرند.

وی با بیان اینکه انسان نیاز به اوقات فراغت دارد و اوقات فراغت اوقات بیهوده انسان نیست، گفت: برخی می‌گویند باید اوقات فراغت را پر کرد درحالی این حرف درست نیست، اوقات فراغت اوقاتی است که باید در آن فکر کند که از کجا آمده است و به کجا می‌رود، لذا اوقات فراغت اوقات فکر و اندیشه است.

لاریجانی ترویج نماز را در ترویج سبک زندگی اسلامی بسیار مهم توصیف کرد و با ذکر حدیثی از امام صادق که می‌فرماید هر چیزی صورتی دارد و صورت دین نماز است، تصریح کرد: باید صورت دین را حفظ کنید و ظاهر آن را حفظ کنید.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه نماز می‌تواند موجب ترویج سبک زندگی اسلامی شود، گفت: لازم است که یک سازوکار اجرایی برای ترویج فرهنگ نماز اندیشیده شود این حرف به معنای دولتی کردن نهاد ترویج نماز نیست بلکه به این معناست که یک نهاد اجرایی سازوکار ترویج نماز را دنبال کند و از مجلس و نهادهای اجرایی کمک بگیرد.

وی با بیان اینکه روحانیت نباید به شکل دولتی آن مطرح شود، گفت: روحانیت نباید دولتی شود، حتی دولت جمهوری اسلامی ایران هم که باشد نباید روحانیت استقلال خود را از دست بدهد چرا که تشیع ما گسترش و معنویتش بخاطر استقلالش است.

به گزارش فارس علی لاریجانی که پیش از سخنرانی خود از چند نرم‌افزار و کتاب درباره نماز رونمایی کرده بود، تا دقایقی دیگر خرم‌آباد را به مقصد تهران ترک خواهد کرد.

۱۳۹۲/۶/۱۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...