نسخه چاپی

استعمارگران مریخ سرانجام دیوانه خواهند شد؟

كلونی ساكنان ابدی مریخ می‌تواند زمینه مستعدی برای بیماری‌های روانی باشد.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، سازما‌ن‌های پروازهای فضایی، باراک اوباما و حتی باز آلدرین به طور جدی بحث‌هایی را برای اعزام انسان به سیاره غیرقابل‌سکونت مریخ طی چند دهه‌ آینده مطرح کرده‌اند؛ اما پس از آنکه این استعمارگران به سیاره سرخ برسند، چه رخ خواهد داد؟

شرکت «مارس‌وان» امیدوار است استعمارگری انسانی بر روی سیاره دیگر را به یک واقعیت تبدیل کند و از طریق تلویزیون امکان مشاهده تمامی حرکات افراد اعزام‌شده را به زمینیان بدهد. اما نشریه گاردین در گزارشی مدعی است ساکنان مریخ علاوه بر رویارویی با انجماد و محیط مملو از گرد و غبار، با بی‌ثباتی روانی در این سیاره روبرو خواهند شد.

انزوای کامل اجتماعی، محدودیت ابدی در زیستگاه ساخته‌شده توسط مارس‌وان، نظارت 24 ساعته از طریق تلویزیون و فقدان خدمات بهداشت روانی موجب خواهد شد اشخاصی که برای زندگی همیشگی بر روی مریخ گزینش شده‌اند، کاملا با مشکل روانی مواجه شوند. حتی فضانوردانی که می‌دانند سرانجام به خانه خود باز می‌گردند، در خلا تنهای فضا افسرده و مضطرب می‌شوند.

تصور بودن در فضای کوچک به همراه اندک تعدادی انسان دیگر و همچنین تاخیر در مخابره صدا مانع از آن می‌شود که این افراد با زمینیان تماس داشته باشند. آن‌ها همچنین نمی‌توانند آزادانه بر روی توپ غباری برهوت و منجمدکننده این سیاره سفر کنند. به نوشته گاردین، شرکت مارس‌وان یا پیامدهای استعمارگری در مریخ را نادیده می‌گیرد یا این که قادر به درک آن‌ها نیست. به هر حال، در صورتی که برنامه‌های این مرکز پیش رود، می‌توان انتظار داشت ماموریت سرنشین‌دار مریخ در دهه 2030، «ماموریت نجات مریخ» نامگذاری شود، مگر این که از هم‌اکنون تیمی از روانکاوها به این سیاره اعزام شود.

۱۳۹۲/۶/۲۰

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...