به گزارش نما به نقل از "تابناک"، رییس مجلس شورای اسلامی که در اجلاس ائمه جمعه سراسر کشور سخن میگفت خاطر نشان کرد: نصایح ائمه جمعه میتواند هم برای مردم و هم برای حکومت مفید باشد و همه در همه دوره باید نسبت به نهاد نماز جمعه نگاه حمایتی داشته باشند و بدانیم که قطعا در پیشبرد اهداف کشور یک نگاه مفید خواهد بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر تدوین سبک زندگی در جمهوری اسلامی گفت: سبک زندگی چیزی نیست که بشود با دستور آن را سازماندهی کرد بلکه باید با کار فرهنگی و اجتماعی مبتنی بر توجه به اصول اسلامی آن را در جامعه نهادینه کرد.
وی افزود: همه کشورها و جوامع که یک نوع سابقه و عقبه فرهنگی غنی دارند سبک زندگی خاصی را برای خود در نظر گرفتند و قطعا اگر به سبک زندگی بیتوجهی شود یک جامعه بیهویت میشود و دچار صدمههایی می شود که ناشی از دست رفتن هویت است.
رییس قوه مقننه تصریح کرد: سبک زندگی راه و رسمی است که انسانها از زندگی فردی و اجتماعی باید به آن توجه داشته باشند و این مدل و سبک نه تنها به صورت نظری وعملی بلکه پلی است بین نظر و عمل و قطعا تکیه گاهی خواهد بود برای فرهنگ یک جامعه و ساز و کار اصلی آن تنظیمکننده اجتماع و هدایت آن به سمت سعادت است.
وی با بیان اینکه همه جانبه بودن،عمومیت داشتن و همراه با جماعت بودن از خصیصههای اصلی یک سبک زندگی گفت: در تبیین سبک زندگی باید کلیت جامعه را در نظر گرفت و طوری آن را تنظیم نمود که همه آحاد جامعه را در بر بگیرد و خاص بخشی از جامعه نباشد بلکه با در نظر گرفتن جلوههای زیبایی و جذابیت همه جامعه را به خود جذب کند و در زندگی فردی و اجتماعی قابل استفاده باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: کسی که میخواهد سبک زندگی را تدوین و تبلیغ کند باید با شرایط روز اجتماع آشنا باشد و همه ارکان و زوایای آن را به خوبی بشناسد در عین حال نیز باید در نظر داشته باشد سبک زندگی باید منعطف باشد و مطابق با تغییرات فرهنگی و اجتماعی جامعه اصلاح شده و به روز شود.
لاریجانی با تاکید بر اینکه هیچ سبک زندگی وجود ندارد مبتنی بر فلسفه حیات نباشد، خاطر نشان کرد: متاسفانه وضع فعلی ما در سبک زندگی معجونی از سبک زندگی اسلامی در حیات غربی است و باید با توجه به فلسفه حیات اسلامی آن را اصلاح نمود و فلسفه زندگی اسلامی نیز چیزی نیست جز سعادت بشر هم در بعد معنوی هم در بعد مادی.
وی ادامه داد: در فلسفه زندگی اسلامی سعادت معنوی و اخروی همراه با سعادت مادی است و دنیوی دیده شده است و مادیات وسیلهای است برای گسترش معنویت و قطعا سعادت اینگونه بهترین راه برای تعالی انسان است.
رییس قوه مقننه تصریح کرد: براساس این الگو باید سبک زندگی در حد متعارف جامعه در نظر گرفته شود و همه ارزشهای انسانی و اسلامی با هم رشد کنند و به طور متعادل مورد توجه قرار گیرد. هم توجه به آبادانی اقتصادی و هم توجه معنویت، هم حساسیت نسبت به مسائل سیاسی و هم تقویت روحیه مجاهدت است که میتواند انسان را به سعادت برساند و اعتدال یعنی اینکه همه این ارکان به صورت همزمان رشد کند و مورد توجه باشد نه اینکه یک بخش رشد کرده و بخش دیگر مورد غفلت قرار گیرد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: موضوع دیگری که باید در تدوین سبک زندگی باید مورد توجه قرار گیرد زندگی مسلکی و قاعدهمند است چرا قطعا نیز انسان به شکل مسلکی زندگی کند و اگر میخواهد سرافزار باشد، باید مسلکی باشد و این مسلکی زیستن در چارچوب اسلام در روحیه جهادی متبلور میشود که امام(ره) آن را زنده کرد. باید بدانیم هیچ چیزی آن را تغییر نمیدهد و وقتی که انسان براساس یک تفکر مسلکی حرکت کند، همه جا خود را با آن میسنجد و از انحرافات پرهیز میکند. اما متاسفانه ما در همین سالهای انقلاب بیتوجهیهایی به نوع زندگی مسلکی داشتهایم و نمود آن در شهرسازیهای ما بوده است به طوری که شاهد آن هستیم در برخی از مناطق به صورت غیر اسلامی شهرسازی شده است و نیازهای فرهنگی و معنوی مورد غفلت قرار گرفت.
به گفته وی، این غفلت باعث تحت تاثیر قرار گرفتن وارستگی در جامعه شده است و باید توجه داشته باشیم اگر در یک جامعه وارستگی وجود نداشته باشد نمیشود انسان وارسته را تربیت کرد و من خود به عینه دیدهام در هر شهری یک حوزه علمیه قوی و یک مسجد و کانون فرهنگی پویا وجود داشته است تاثیرات مستقیم و شگرفی در فرهنگ عمومی جامعه گذاشته است.
لاریجانی در بخشی دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: مردمسالاری، رشد سیاسی و اقتصادی آراستگی و عزتمندی، عدالتطلبی، رشد مادی به معنای توجه به ارزشها که باید همه به صورت یکپارچه و فراگیر رشد پیدا کند.
وی در بخش پایانی سخنان خود با انتقاد از مورد غفلت قرار گرفتن فرهنگ عمومی گفت: بیتوجهی به فرهنگ عمومی هزینههای زیادی را به جامعه تحمیل میکند و مصرف غیرمتعارف انرژی، بیتوجهی به محیط زیست و دفع زباله، کم توجهی به قوانین رانندگی و امثال آن نمودهای بارز بیتوجهی به فرهنگ عمومی است و ائمه جمعه به عنوان رییس شورای فرهنگ عمومی در شهرهای خود باید به آن توجه ویژهای بکنند و باید بدانیم اگر می خواهیم این ارزشها در جامعه رشد پیدا کند باید همه نهادهای تبلیغی دست به دست به هم کار کنند و تمام توان تبلیغی و ارشادی جامعه به کار گرفته شود و قطعا یک بخش به تنهایی توانایی اصلاح این امور را ندارد.
رییس مجلس شورای اسلامی پس از اتمام سخنان خود در پاسخ به صحبتهای برخی از حاضرین تاکید کرد: ما نوکر قانون هستیم و نمیتوانیم سلیقهای عمل کنیم و اگر در برخی از موضوعات مخالفتهایی داشتهایم به دلیل مغایرت آن با قانون بوده است.
وی در ارتباط با حذف نام مصلیها از تسهیلات در نظر گرفته برای مساجد و مراکز فرهنگی در بودجه سال جاری گفت: این اتفاق عمدی نبوده است و فقط یک از قلمافتادگی باعث آن شده است و انشاءالله تهسیلاتی که برای مساجد و حوزههای علمیه در بخش انرژی در نظر گرفته شده است در سال آینده مصلیها را نیز در بر خواهد گرفت.
لاريجاني در جمع ائمه جمعه سراسر كشور تاكيد كرد:
جامعه زنده و پویا از افراط و تفریط به دور است
رئیس مجلس شورای اسلامی در جمع ائمه جمعه سراسر كشور، با بیان اینكه در شرایط فعلی تعامل مجلس و نمایندگان با ائمه جمعه صمیمانه و نزدیك است، گفت: جامعهای زنده و پویا خواهد بود كه از افراط و تفریط به دور باشد.
۱۳۹۲/۶/۲۰