به گزارش نما، به هرحال اين شركت خواسته تا صاحبان اموات در قبرستان «سونگون» از توابع شهرستان ورزقان تا تاريخ ٢٠ مهرماه نسبت به انتقال اجساد بستگان خود به محلي كه اين شركت تعيين كرده اقدام كنند. در غير اين صورت مجتمع مس سونگون پس از پايان اين مهلت، عمليات انتقال را خود راسا و تحت نظارت سازمان اوقاف انجام ميدهد. البته اين مجتمع مس با سخاوتمندي تمام هزينههاي انتقال اين اموات را پذيرفته و گفته كه آن را تامين خواهد كرد.
اگرچه اين نقل و انتقال حتما جزو مقررات و به منظور راهاندازي و يا توسعه اين معدن صورت گرفته، اما حالا كه اين شركت قصد دارد تا اموات را از اموال خود خارج كند، بهتر نيست در كنار گرفتن حق شركت از «اموات بيجان» به متهمان زندههم توجه كرده كه هزاران ميليارد پول اين شركت را از ايران خارج كردند؟
يك ماه پيش بود كه خبر انتقال بيش از يكهزار و هفتصدو پنجاه ميليارد تومان از داراييهاي نقدي شركت ملي مس به خارج از كشور منتشر شده.
ماجراي پوستيندوز و انتقال پول به خارج از كشور
اولين بار پورابراهيمي نماينده مردم كرمان در مجلس، اين موضوع را در جلسه راي اعتماد مجلس گزارش داد. بعدها مشخص شد كه نعمت الله پوستيندوز، مديرعامل شركت ملي مس ايران و مديرعامل سابق گروه خودروسازي سايپا كه از مديران نزديك به دولت دهم بود، در آخرين روزهاي كاري دولت احمدينژاد بازداشت شده و مدتي را در زندان به سر برده. يكي از نمايندگان مجلس كه نخواست نامش فاش شود به خبرنگار الف گفت كه با كمك خود پوستيندوز مقداري از پول به ايران بازگردانده شده اما هنوز مقامات امنيتي تلاش ميكنند تا مابقي پول را به ايران بازگردانند.
براساس گزارشها پوستين دوز در آخرين روزهاي دولت دهم قصد داشت تا از طريق مرز ارمنستان ايران را ترك كند اما دستگير شده و به زندان منتقل ميشود.
يك منبع آگاه در اين زمينه گفته بود: «لیدر جریان انحرافی در روزهای پایانی دولت دهم در تلاش بود تا با استفاده از نفوذ خود، این مساله را به نوعی رفع و رجوع می کند اما مقامات قضایی این مدیر صنعتی را به دادگاه فرا می خوانند تا جوابگوی کم و کیف این مبلغ جابجا شده باشد.»
وی افزوده بود: «وی در دادگاه مدعی می شود که این مبلغ بدهی خارجی شرکت ملی مس بوده که از طریق شرکت یکی از دوستانش به نام «ت» در امارات پرداخت شده است.»
به گفته این منبع آگاه، پوستین دوز به علت ارائه نکردن مستندات قانع کننده در این زمینه، راهی زندان شده بود.
به علاوه گفته مي شود از دیگر اقدامات غیر متعارف وي، دستور خرید چند دستگاه خودروی بسیار گران قیمت از محل دارایی های شرکت ملی مس و واگذاری آنها به افرادی خارج از شرکت بوده است. این خودروها پس از بازداشت پوستین دوز ، به تدریج عودت داده شده اند.
مديرعامل سابق شركت ملي مس پیش از آن مدیرعاملی شرکت سایپا را بر عهده داشت و همواره انبوهی از شایعات را با خود یدک می کشید و بعد از برکناری از سمت خود در سایپا بلافاصله به مدیرعاملی شرکت ملی مس منصوب شد.
براساس درخواست نمايندگان، قرار است به زودي مجلس تحقيق و تفحصي نيز در اين زمينه انجام داده تا حداقل ميزان خسارت اين مدير دولت دهم به كشور مشخص شود.
به اعتقاد نگارنده بهتر است مديران جديد شركت ملي مس در كنار سرو كله زدن با اجساد، تلاش كنند تا تكليف اين رقم هنگفت مشخص شود. مديران مياني اين شركت كه عموما هنوز برسر كار هستند بايد در ارائه اسناد مربوط به اين پرونده به نمايندگان مجلس و دولت كمك كنند و شايد حداقل كاري كه ميتوان كرد اين باشد كه اسناد آن را براي روشن شدن ابعاد اين فاجعه در اختيار رسانهها قرار دهند.
قبرستان یا یكهزار و هفتصد میلیارد تومان، كدام واجبتر است؟
مسئولان شركت ملی مس از خانوادههای اموات یك گورستان در ورزقان خواستند كه اموات خود را خارج كنند. در غیر این صورت تا یك ماه دیگر، خودشان اقدام به انتقال این اجساد میكنند. ظاهرا آگهی معمولی است. البته میشود به این موضوع فكر كرد كه چرا این آگهی به جای انتشار در یك روزنامه محلی، در سطح وسیع كشوری و در روزنامه ایران منتشر شده؟
۱۳۹۲/۶/۲۷

