نسخه چاپی

مواضع جدید وزیر امور خارجه بحرین در قبال ایران

عکس خبري -مواضع جديد وزير امور خارجه بحرين در قبال ايران

وزیر امور خارجه بحرین ایران را همسایه مهمی دانست كه كشورش خواهان روابط خوب با آن است.

به گزارش نما، خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه در گفت‌وگو با روزنامه‌ الحیات چاپ لندن درباره وجه اشتراک سخنان روسای جمهور ایران و آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل درخصوص اوضاع بحرین بیان کرد: سخنان حسن روحانی، رییس جمهور ایران سخنرانی جدیدی نبود. این لحن را از رییس جمهور سابق این کشور نیز شنیده بودیم. هم‌چنین هر بار که ایران از عبارت سوریه استفاده می‌کند با آن از کلمه بحرین نیز استفاده کرده و سوریه با بحرین مقایسه می‌شود. این مساله چیز جدیدی نیست و در دیدار با برادرم محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جدید ایران این مساله را مطرح و ناخرسندی خود را از این امر بیان کردم.

وی ادامه داد:‌اما طرح مساله (بحرین) در سخنان رییس جمهور آمریکا، مساله جدیدی بود. او حتی زمانی که از مساله طایفه‌گرایی در منطقه سخن گفت اوضاع بحرین، سوریه و عراق را مشابه دانست و این چیزی بود که برای ما هم جدید و هم بسیار گران آمد و ما نمی‌توانیم آن را بپذیریم.

وزیر امور خارجه بحرین در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما سخنان اوباما در جهت راضی نگاه داشتن ایران بوده است، گفت: نمی‌خواهم چنین چیزی بگویم چرا که اطلاعاتی دراین باره ندارم اما می‌خواهم بگویم که اگر چه شاید اوباما منظورش این است که وجود طایفه‌گرایی را در منطقه شاهد بوده است اما نام بردن از بحرین به همراه این کشورها ناعدالتی در قبال پادشاهی بحرین است.

وی در خصوص دیدارش با وزیر امور خارجه جدید ایران بیان کرد: زمانی که با وزیر امور خارجه ایران دیداری داشتم او از گفت‌وگوها در بحرین صحبت کرد و گفت که ما می‌خواهیم گفت‌وگوهای جدی در بحرین وجود داشته باشد. به او گفتم که ما جدی هستیم و این جدیت باید از سوی هر دو طرف باشد تا گفت‌وگوها جدی گرفته شون.د هم‌چنین باید تصمیم‌گیرندگان و صاحبان مواضع وارد گفت‌وگو شوند و حرف‌هایشان در این گفت‌وگوها روشن باشد.

وی درباره لحن آرام و نرم بحرین در قبال ایران و لحن تند آن در قبال حزب الله اظهار کرد: ایران همسایه مهمی است و بر شما هم پنهان نیست که ما خواهان روابط خوب با این کشور هستیم. ایران دولتی بزرگ و در درجه اول همسایه ما است که از همه جهت با آن در ارتباط هستیم و با وجود اختلاف نظرها میان ما در بخش‌های مختلف رسمی و مردمی با هم ارتباط داریم.

وزیر امور خارجه بحرین تاکید کرد: آنچه که ما به دنبال آن هستیم، بهبود روابط است. در ایران صفحه جدیدی باز شده و این کشور رییس جمهور جدیدی دارد که گرایشات جدیدی دارد. ما همواره دستمان را به سوی کسانی که دستشان را به سوی ما دراز می‌کنند، دراز می‌کنیم. ما خواهان روابط خوب هستیم و تا حدودی از بسیاری از اظهارنظرهای (اعلام شده) به منظور بهبود این روابط، چشم پوشی می‌کنیم اما در رابطه با حزب الله باید گفت که این سازمانی است که به انجام اقدامات تروریستی و آموزش تروریست‌ها می‌پردازد از این رو نمی‌توان چگونگی تعامل ما با ایران به عنوان یک کشور را با چگونگی تعامل با یک سازمان تروریستی به نام حزب‌الله در لبنان مقایسه کرد.

خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه درباره روابط ایران و آمریکا و تاثیر آن بر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس گفت: تحولی که شاهد آن هستیم تنها یک تحول است و آن تحولی است که در سخنان (ومواضع) ایران ایجاد شده است. این تحولی است که من می بینم. دوست دارم بگویم که اگر این مساله به بهبود روابط دوجانبه ایران و آمریکا بیانجامد، این امر موجب ثبات خواهد شد که این مساله ما را خوشحال خواهد کرد. از سال 1979 اختلافات ایران و آمریکا به شکل گسترده‌ای بر منطقه تاثیر گذاشت.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: این مساله در منافع همه از جمله ایران و ما نیز تاثیر گذاشت. مهم این است که اگر مساله، مساله بهبود روابط دو جانبه، پایان دادن به اختلافات دوجانبه و بستن پرونده‌های قبلی است، خداوند موفق‌شان بدارد. این مساله امر خوب و خبر مفرحی است چرا که موجب گشایش بزرگی خواهد شد. اگر که مساله به منطقه، کشورهای منطقه، امور مربوط به منافع کشورهای منطقه و متحدان آمریکا و دیگران مربوط است امیدواریم که همه در نظر گرفته شوند. ما از متحدان‌مان در آمریکا شنیدیم که آنها دراین باره قبل از رایزنی با دوستانشان در منطقه گامی برنخواهند داشت و ما از این بابت از آنها تشکر می‌کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که چه اطمینانی به آنها داده شده است، بیان کرد: جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا به ما تاکید کرد که آنها بر مساله هسته‌یی ایران درمذاکرات 1+5 متمرکز خواهند بود و آنها می خواهند که در این زمینه به گشایشی دست یابند. آنها می کوشند که ایران سیاست هایش را در قبال مسایل مختلف تغییر دهد. آنها هرگز در هیچ مساله‌ای در خصوص ما قبل از رایزنی با ما گامی برنخواهند داشت و ما از این رو از آنها تشکر می‌کنیم.

وزیر امور خارجه بحرین در پاسخ به این سوال که آیا اعطای نقش مستقیم به ایران در سوریه از سوی آمریکا، دور زدن کشورهای خلیج فارس به شمار نمی‌رود و آیا آمریکایی‌ها قبل از اذعان به نقش ایران در سوریه با آنها رایزنی کرده‌اند، گفت: ما چیزی ندیدیم و مدرکی هم نداریم که چنین نقشی که می‌گویید به ایران داده شده باشد آنچه ما می‌دانیم این است که ایران در سوریه نقش دارد.

وی درباره روابط میان ایران و عربستان نیز بیان کرد: سیاست عربستان همواره بر اساس حسن همجواری، حمایت از ثبات و مبارزه با تروریسم است و این سیاست هرگز تغییر نکرده است. تغییر در لحن ایران بوده است که عربستان هم با این تغییر همسویی کرده است چرا که آن را مثبت ارزیابی کرد و این امر خوبی است. این همسویی با مواضع مثبت به روابط خوب میان دو همسایه ایران و عربستان رسید و این امر بلاشک در همه منطقه تاثیر خواهد گذاشت.

۱۳۹۲/۷/۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...