نسخه چاپی

برای حفاظت از پوستتان رب گوجه‌فرنگی بخورید

عکس خبري -براي حفاظت از پوستتان رب گوجه‌فرنگي بخوريد

لیكوپن موجود در گوجه‌فرنگی، رادیكال‌های آزاد را كه توسط تابش اشعه UV بر روی پوست تشكیل می‌شوند، خنثی می‌كند. رادیكال‌های آزاد موجب ایجاد سرطان و پیری زودرس می‌شوند.

به گزارش فارس، طی تحقیقات دانشمندان دانشگاه‌های منچستر و نیوکاسل روی دو گروه 10 نفره مشخص شد که مصرف رب گوجه فرنگی را می‌توان به عنوان محافظی برای پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش به شمار آورد.

به گزارش سینانیوز به نقل از وب ام دی، در این تحقیق10 نفر اول، روزانه 10 گرم روغن زیتون و 55 گرم رب گوجه‌فرنگی داده شد و به 10 نفر دیگر تنها روغن زیتون داده شد.

پس از سه ماه نمونه‌های پوستی گروهی که علاوه بر روغن زیتون رب گوجه‌فرنگی مصرف کرده بودند، نشان داد که پوستشان 33 درصد بیشتر نسبت به آفتاب‌سوختگی مقاومت کرده است.

محققان طی این بررسی همچنین دریافتند مقدار پروکلاژن پوست (مولکول ساختاردهنده پوست ) در این گروه بیشتر شده بود.

آن‌ها دریافتند، زمانی که گوجه‌فرنگی پخته می‌شود نسبت به زمانی که خام است مقدار بیشتر و غلیظ‌تری از آنتی‌اکسیدان لیکوپن را داراست.

این گروه از محققان معتقدند که لیکوپن موجود در گوجه‌فرنگی، رادیکال‌های آزاد را که توسط تابش اشعه UV بر روی پوست تشکیل می‌شوند، خنثی می‌کند. رادیکال‌های آزاد موجب ایجاد سرطان و پیری زودرس می‌شوند.

با این حال پژوهشگران هشدار می‌دهند که بهتر است به گوجه‌فرنگی به عنوان یک افزودنی مفید و نه یک جایگزین برای کرم ضد‌آفتاب نگریست.

باید دقت شود که مصرف گوجه‌فرنگی خام سبب دفع بخش زیادی از لیکوپن موجود در آن می‌ شود. بنابراین بهتر است که گوجه‌فرنگی را بیشتر به صورت پخته مصرف کنید زیرا در این صورت، لیکوپن بیشتری در دسترس سلول‌های بدن قرار می‌ گیرد.

لیکوپن در بسیاری از میوه‌ها موجود می‌باشد، اما غلظت و تراکم آن در گوجه‌فرنگی بسیار زیاد می‌باشد.

سطوح گوناگونی از مواد مغذی در گوجه‌فرنگی‌ها یافت می‌شود که دانشمندان به دنبال بررسی این مطلب می‌باشند که کدام نوع از گوجه‌فرنگی و در چه صورتی، تاثیرش بیشتر می‌باشد.

نتایج تحقیقات دانشمندان نشان داد که رب گوجه فرنگی و دیگر محصولات بدست آمده از گوجه فرنگی، در مقایسه با گوجه فرنگی خام، تاثیر بیشتری دارد، چرا که گوجه فرنگی پخته شده، دیواره سلول‌ها را از بین می‌برد و باعث رهائی بیشتر ماده لیکوپن می‌شود.

۱۳۹۱/۱/۲۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...