به گزارش نما به نقل از فارس، شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای رئیسجمهور، وزیر امور خارجه و ملت ایران تجربه جدیدی بود، زمانی که رهبر معظم انقلاب با طرح «نرمش قهرمانانه» زمینههای تحقق شعارهای رئیسجمهور را فراهم کردند، تیم ایرانی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل و در برنامههای فشرده دیپلماتیک خود مذاکرات با کشورهای 5+1 را در سطح وزرا برگزار کردند و از سوی دیگر و در حالی که برخی رسانهها و جریانات تندروی داخلی برای دیدار روسای جمهور ایران و آمریکا لحظهشماری میکردند، رئیسجمهور آمریکا هنگام خروج روحانی از هتل محل اقامت، تماسی تلفنی با رئیسجمهور کشورمان برقرار کرد.
پس از آن دو رئیسجمهور وزرای امور خارجه خود را مامور کردند تا زمینه همکاریهای لازم را هر چه زودتر فراهم آورند.
پس از این مکالمه کوتاه بود که موج حمایتها و نقدها درباره این گفتوگوی تلفنی آغاز شد و برخی نیز بلافاصله پس از این ارتباط تلفنی به شکلی منفعلانه مدعی شدند که امام با حذف شعار مرگ بر آمریکا موافق بوده است.
این خط افراطی تا جایی پیش رفت که وقتی جمعی از دانشجویان دانشگاهها در اعتراض به دیپلماسی دولتیها همگام با موافقان به مهرآباد رفتند، رسانهها و روزنامههای تندرو این اقدام دانشجویان را در راستای اهداف رژیم صهیونیستی ارزیابی کردند و معتقد بودند هیچ نوع نقدی نباید در این زمینه مطرح شود.
اما تلاش برای القای مخالفت حضرت امام با شعار مرگ بر آمریکا تا آنجا پیش رفت که هاشمی رفسنجانی در سایت منسوب به خود گفت « امام(ره) موافق حذف مرگ بر آمریکا بودند.»
اکبر هاشمی رفسنجانی در بخشی از کتاب «صراحتنامه» به سوالی درباره نظر امام درباره «شعار مرگ بر آمریکا» پاسخ داد و پایگاه اطلاع رسانی آیتالله دوشنبه 8 مهر 92 در این زمینه نوشت:
آیت الله هاشمی رفسنجانی همچنین با یادآوری حذف شعار «مرگ بر آمریکا» و اینکه امام با حذف این شعار موافق بودند و واکنشهای تند بعدی و جوسازیهای بعمل آمده در این خصوص تاکید میکند: «تمام مطلب همان بود که نوشته بودم. الان هم دقیقاً یادم نیست که چه نوشتم. به هرحال موافق نبودیم که در مجامع عمومی مرگ کسی را شعار دهیم. مثلاً در اجتماعات ما «مرگ بر بنی صدر» شعار داغ مردم بود که در نماز جمعه خواهش کردم که نگویند. «مرگ بر بازرگان» بود که خواهش کردم نگویند. «مرگ بر شوروی» بود که گفتم الان با شوروی مشکل آنچنانی نداریم. درباره آمریکا هم گفته بودم. من ذاتاً با حرفهای تند و فحاشیها مخالفم و آنها را مفید نمیدانم.»
اما اظهارات اینچنینی درباره مخالفت حضرت امام با شعار «مرگ بر آمریکا» در حالی مطرح میشود که حضرت امام شهریور سال 62 در پیامی به حجاج میفرماید: «فریادبرائت از مشرکان در مراسم حج یک فریاد سیاسی ـ عبادی است که رسول اللّه، صلی اللّه علیه و آله و سلم، به آن امر فرمود. حال باید به آن آخوند مزدور که فریاد مرگ بر امریکا و اسرائیل و شوروی را خلاف اسلام میداند گفت تأسی به رسول خدا و متابعت از امر خداوند تعالی خلاف مراسم حج است؟ آیا تو و امثال تو آخوند امریکایی فعل رسول اللّه ـ صلیاللّه علیه و آله و سلم ـ و امر خداوند را تخطئه میکنید، و تأسی به آن بزرگوار و اطاعت فرمان حق تعالی را بر خلاف میدانید؟»
ایشان در وصیتنامه خود نیز تاکید دارند: «اکنون که من حاضرم بعضی نسبتهای بی واقعیت به من داده میشود و ممکن است پس از من در حجم آن افزوده شود، لهذا عرض میکنم آنچه به من نسبت داده شده یا میشود مورد تصدیق نیست مگر آنکه صدای من یا خط و امضای من باشد، با تصدیق کارشناسان یا در سیمای جمهوری اسلامی چیزی گفته باشم.»
پاسخ حضرت امام خمینی به مخالفان شعار «مرگ بر آمریكا»
مخالفت حضرت امام خمینی با شعار مرگ بر آمریكا در حالی مطرح میشود كه حضرت روحالله سال ۶۲ در پیامی به حجاج میفرمایند: باید به آن آخوند مزدور كه فریاد مرگ بر آمریكا و اسرائیل و شوروی را خلاف اسلام میداند، گفت تأسی به رسول خدا و متابعت از امر خداوند تعالی، خلاف مراسم حج است؟
۱۳۹۲/۷/۱۳