به گزارش نما، اکبر تقیزاده، مجری این طرح با بیان اینکه بهبود سطح سلامت، کمک به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن و سرطان در راس برنامههای صنعت غذایی قرار دارد و پیشگیری مقدم بر درمان است، گفت: اسید لینولئیک کنژوگه یکی از ترکیبات ضد سرطان با خاصیت بالا بردن اثرات داروهای درمان سرطان است. این ماده در کنترل فشار خون توسط سلولهای عصبی نیز موثر است که بدن قادر به سنتز آن در بدن نبوده و باید از طریق مواد دیگر وارد بدن انسان شود.
وی در خصوص مراحل استخراج و تولید کپسول اسید لینولئیک کنژوگه (CLA) تصریح کرد: تولید کپسول در سه مرحله صورت میگیرد که مرحله اول آن غنیسازی از ترکیبات ضد سرطان تا مرحله تولید، مرحله دوم غنیسازی بعد از تولید و مرحله پایانی تغلیظ و استخراج کپسول با استفاده از آنتی اکسیدانهای مناسب و تولید نهایی کپسول است.
تقیزاده در خصوص استفاده از شیر جهت تولید کپسول CLA خاطرنشان کرد: از آنجایی که شیر یکی از مواد غذایی مهم در سبد غذایی است و بسیار مورد استفاده قرار میگیرد از این ماده در جهت افزودن ترکیبات ضد سرطان استفاده کرده و همچنین به دلیل محدودیت مدت ماندگاری شیر این ترکیب را به صورت کپسول استخراج کردیم که مدت ماندگاری به دو سال افزایش یافته است.
وی در پایان گفتوگو افزود: در تولید این محصول برخلاف نمونههای خارجی از هیچ گونه ماده شیمیایی استفاده نشده و هر فرد سالم برای پیشگیری و افراد مبتلا به سرطان برای کمک به پروسه درمان خود بدون ایجاد هیچ عارضه دارویی میتوانند از این کپسول استفاده کنند.
اسید لینولئیک کنژوگه (CLA) یک اسید چرب است که بدن به آن نیاز دارد ولی آن را تولید نمیکند و بنابراین باید از طریق غذا تامین شود.
تولید كپسول ضدسرطان با تلاش فناوران ایرانی
متخصصان مركز رشد فرآوردههای دارویی دانشگاه علوم پزشكی تبریز موفق به افزایش غلظت اسید لینولئیك كنژوگه (CLA) به عنوان تركیبات ضد سرطان در شیر و استخراج و تولید كپسول حاوی این اسید چرب ضروری برای بدن شدند.
۱۳۹۲/۷/۱۶