نسخه چاپی

موج عجیب گرانی ها و سكوت مسئولین

فردا نوشت: افزایش روزانه و لحظه ای قیمت ها پس از تعطیلات نوروزی به حدی آزار دهنده شده است كه این شبهه را به وجود می اورد كه نهادهای مسئول به طور كامل بازار را رها كرده اند و نظارتی وجود ندارد.

طی هفته های اخیر وضعیت قیمتها در بازارهایی مانند گوشت، مرغ، روغن، میوه و سایر کالاهای مصرفی مانند خودرو روند افزایشی به خود گرفته و شاهد رشد خزنده قیمت ها در این بازارها هستیم. افزایش قیمت ها به گونه ای بوده که موجب شده تا کارگران پیش از اینکه طعم افزایش ۱۸ درصدی دستمزد خود را بچشند ناچار به تحمل گرانی و تورم شوند.

اخبار منتشر شده حاکی از آن است نرخ ماکارونی ۷۰۰ گرمی از ۷۵۰ تومان به ۹۵۰ تومان، قیمت رشته سوپی از ۷۵۰ تومان به ۹۰۰ تومان و نرخ هر بطری نوشابه یک لیتری نیز از هزار تومان به هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.
همچنین افزایش قیمت انواع مواد لبنی به مراتب محسوس‌تر و بیشتر از سایر کالا و فراورد‌های غذای است تا جایی که قیمت ماست دولیتری از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان به ۴ هزار ۶۰۰ تومان، نرخ کره ۵۰ گرمی از ۴۰۰ تومان به ۵۰۰ تومان و قیمت پنیر ۴۰۰ گرمی از هزار و ۷۰۰ تومان به دو هزار تومان رسیده است. براساس این گزارش، نرخ حبوبات نیز با آغاز سال جاری افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است تاجایی که صاحبان سوپرمارکت‌ها بیش از این هربسته از انواع حبوبات را با نرخ دوهزار و ۳۰۰ تومان خریداری می‌کردند اما امروز باید هر کیلو از انواع حبوبات را با قیمت ۳ هزار و ۷۰۰ تومان از بنکداران بخرند.

این افزایش تا به انجا پیش رفته که مسئولینی که ید طولایی در انکار تورم و گرانی ها دارند این بار خود نیز این روند افزایشی قیمت ها را تایید کرده اند. آنجا که دبیر انجمن برنج ایران با تایید افزایش قیمت برنج ایرانی در بازار می گوید دلالان و سوداگران برنج به بهانه گران شدن هزینه سوخت اقدام به بالا بردن قیمت ها کرده اند از سوی دیگر اجرای قانون هدفمندی یارانه ها از عوامل تاثیرگذار در گران شدن این کالا بوده است.

رئیس انجمن صنایع روغن نباتی کشور نیز با تائید خبر افزایش رسمی قیمت روغن نباتی، دلیل این افزایش قیمت را بالا رفتن نرخ رسمی دلار از 1150 تومان به 1126 تومان از یک سو و وابستگی مستقیم قیمت روغن خام با قیمت نفت، می داند که هر آنچه که به دلیل مباحث تحریم برای قیمت نفت ایران به وجود آید، بر روی قیمت روغن خام نیز اثر خواهد داشت و بر این اساس، هم اکنون نیز شاهد افزایش مجدد قیمت روغن خام در بازار هستیم.

همچنین مدیرعامل اتحادیه مرغداران با اعلام دلایل گرانی اخیر مرغ، وعده داده در صورتی که دولت به موقع نهاده‌ها (کنجاله سویا و ذرت) را در اختیار تولیدکنندگان بگذارد، قیمت مرغ تا پایان اردیبهشت ماه کاهش می‌یابد.

بر همین اساس سایر کالاهای ضروری نیز براساس آماری که بانک مرکزی اخیرا منتشر کرده است با افزایش قیمت بالایی مواجه بوده اند به گونه ای که قیمت لبنیات 44 درصد، برنج 18 درصد، حبوبات 47 درصد، میوه 23 درصد و گوشت 45 درصد گران شده است.

اما این افزایش قیمت‌ها در شرایطی رخ داده که به اذعان کارشناسان اقتصادی، نمایندگان مجلس و حتی علما و مراجع نشانه های تورم سرسام آور به شدت محسوس است و اگر سریعتر تمهیداتی برای کنترل این وضعیت اتخاذ نشود قطعا تبعات زیانباری بر اقتصاد و معیشت مردم به بار خواهد آورد. با این وجود دولتی که مدعی نظارت و کنترل بر بازار است بی توجه به این موضوع این روزها حتی سخن از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها می کند که بی شک بار تورمی مضاعفی را به جامعه تحمیل خواهد کرد و ضرورت ایجاب می کند با اقداماتی جلو اجرای این قانون در شرایط فعلی گرفته شود.

در زیر جدول افزایش درصدی برخی کالاهای اساسی به روایت بانک مرکزی آمده است؛

نوع کالا
درصد افزایش

لبینات
44درصد

برنج
18درصد

حبوبات
47درصد

میوه
23 درصد

سبزی تازه
95درصد

گوشت
45درصد

قند
31درصد

چای
33درصد

روغن
20درصد

۱۳۹۱/۱/۲۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...