به گزارش نما به نقل از کیهان، در این زمینه صدای آمریکا از قول باربارا اسلاوین پژوهشگر ارشد «شورای آتلانتیک» نوشت: اعضای هیئت ایرانی در مذاکرات ژنو از وزیر خارجه گرفته تا بقیه هیئت همراه در گفتوگوها به انگلیسی صحبت کردند و وقتی صرف کار دشوار ترجمه نشد و مفاد پیشنهاد جدید برای دستیابی به راهکار «نهایی» در مورد برنامه مناقشهآمیز اتمی ایران ارائه شد، نمایندگان ایران از شکایتها و گلایههای معمول خود از تحریمهای غرب علیه این کشور دست برداشتند و دیگر از «استاندارد دوگانه» که نمایندگان کشورهای غربی را به آن وادار میکرد که بیش از سایر کشورهای امضا کننده «پیمان منع سلاحهای کشتار جمعی» مفاد آن را اجرا کند، انتقاد نکردند.
با این وجود خبرگزاری رویتر در گزارشی خاطرنشان کرد: پیشرفت درباره تفاهم بر سر برنامه هستهای ایران نزدیک نیست و انتظارات از توافق در دور بعدی مذاکرات را باید تعدیل کرد.
به گزارش رویتر برخی دیپلماتها به رغم بهبود جو مذاکرات گفتند: هنوز اختلافهای عمدهای میان دولتهای غربی و تهران باقیمانده است زیرا طرف اول با بدگمانی به فعالیتهای هستهای ایران، میگوید این کشور دارای اهداف پنهانی نظامی است و طرف دیگر نیز با انکار این مطلب خواستار لغو تحریمهای اقتصادی فلجکننده علیه خود است.
همچنین نیویورک تایمز به نقل از یک مقام ارشد کاخ سفید و دولت اوباما نوشت: فعلاً بحث درباره تسهیل تحریمها زودرس است و ایران قبل از هر چیز باید اقدامهای شفاف و قابل تأیید انجام دهد.
رادیو فردا نیز در همین زمینه مینویسد: دولت اوباما، حتی در صورت داشتن رغبت رسیدن به توافق با دولت روحانی، ناگزیر از جلب حمایت کنگره برای خودداری از تصویب تحریمهای تازه، و همچنین لغو تدریجی تحریمهای جاری است. دولت باراک اوباما تنها در شرایطی قادر به جلب حمایت کنگره نسبت به توافق احتمالی با تهران خواهد شد که در مفاد توافق تمامی نگرانیهای اسرائیل مورد ملاحظه قرار گرفته باشد.(!)
از سوی دیگر یونایتدپرس به نقل از یک مقام بلندپایه آمریکایی مدعی شد: احتمال دارد واشنگتن از ایران بخواهد به جای غنیسازی و تولید سوخت اتمی در داخل، آن را از خارج وارد کند.
این مقام آمریکایی میافزاید: ما برای گفتوگو درباره آنچه اوباما در سخنرانیاش در مجمع عمومی سازمان ملل بیان کرد، آماده هستیم. اوباما گفت که به حقوق ملت ایران در زمینه دستیابی به برنامه هستهای صلحآمیز احترام میگذارد. برای درک معنای این سخنان، باید بحث و گفتوگو کرد.
وی افزود: واشنگتن و همپیمانانش مایلند شاهد برداشتن گامهای واقعیتری از جانب ایران برای تحدید سرعت و دامنه برنامه هستهای، محدود کردن ذخایر رو به رشد اورانیوم غنیشده و شفافیت بیشتر در زمینه فعالیتهای هستهای این کشور باشند.
وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا پیش از این در توضیح سخنان اوباما در سازمان ملل تصریح کرده که اوباما مخالف غنیسازی در ایران است.
جزئیات ناراحت كننده از مذاكرات محرمانه ژنو
رسانهها و مقامات غربی میگویند با وجود تغییر لحن هیئت مذاكره كننده ایرانی و عدم انتقاد از غرب، پیشرفت در مذاكرات و كاهش تحریمها نزدیك نیست!
۱۳۹۲/۷/۲۸