نسخه چاپی

در گوشی درباره‌ی خوشبختی

می خواهید طعم شیرین خوشبختی زیر دندان تان بیاید ، دوست دارید خانه تان پر از شور و اشتیاق شود،پس با ما همراه شوید.

به گزارش نما، می خواهید طعم شیرین خوشبختی زیر دندان تان بیاید ، دوست دارید خانه تان پر از شور و اشتیاق شود،پس با ما همراه شوید.


خوشبختی

شاید به دفعات این سوال را از خودتان پرسیده باشید که چگونه می توان خوشبخت بود و در پاسخ به آن، مولفه های بسیاری را نیز مطرح کرده باشید. ما نیز در این یادداشت سعی نموده ایم با توجه به نظرات روانشناسان و مشاوران خانواده ، پاسخگوی این سوال به صورت تخصصی تر باشیم.

لذا اگر خواهان یک خانواده خوشبخت و موفق هستید؛ توصیه می کنیم به اخص ترین و مهمترین رازها توجه خاص کنید:

ارزش ها، جایگاه هر چیز و هر کس را تعریف کنید: تا زمانی که جایگاه، ارزش و نقش هریک از اعضای خانواده مشخص نباشد، دنبال خوشبختی گشتن کاری بس عبث و بیهوده است. یادمان باشد خانواده ، محل تجلی قشنگ ترین احساسات عاطفی و اخلاقی است ؛ پاک و مطهر زیستن، پاس داشتن حرمت ها، احترام گذاشتن به حریم های یکدیگر، پذیرش تعهد در قبال مسئولیت های محوله و انجام به حق آنها، رعایت ادب در گفتار و اعمال و... همگی اکتسابی و آموختنی است و آنها را باید از پدر و مادر خانواده مطالبه کرد و از فرزندان انتظار داشت.

صمیمیت ایجاد کنید: نگاهی به منوی پیامهای تلفن همراهتان بیندازید، روزانه چند پیام دریافت می کنید و چند تا از آن پیام ها را برای همسر و یا اعضای خانواده تان می فرستید؟

کلام خوش و یک لبخند همیشگی بر لب چقدر از انرژی شما را صرف می کند؟

یک قدم زدن ساده با همسر و یا فرزندان، به راستی چقدر از هزینه و وقت شما را می طلبد؟

چرا با هدیه یک شاخه ی گل، تولد همسرتان، سالگرد ازدواج تان را تبریک نمی گوئید؟

و....

شما فقط کافی است اراده کنید و به مدد هزاران بهانه موجود در زندگی خود و همراهان زندگی تان و با استفاده از ابزارهای مختلف صمیمیت و پیوند را ایجاد کنید! نترسید اولین گام صمیمیت تان را بردارید!

زمانی لازم است نابینا و ناشنوا باشید و زمانی دیگر بینا و شنوا : برخی از ما به غلط عادت کرده ایم چشمانمان را به بدیها و اشتباهات دیگران باز کنیم و از کاه کوهی بسازیم و مدام به مشکلات خود و خانواده مان دامن بزنیم؛ جالب تر آن که گاها در چنین مواقعی خود را مبرا از اشتباه می دانیم اما اشتباهات اطرافیانمان را بزرگ جلوه می دهیم و همچون پتکی بر سرشان می کوبیم و حتی در مواردی حادتر خطاهای آنان را مسبب قصور و کوتاهی های خودمان نیز معرفی می کنیم.

لطفا کمی ترمز حرکت تان را بکشید و آرامتر پیش بروید ...

قطعا اذعان به این مطلب دارید که انسان موجودی ممکن خطا است و نه جایز الخطا، لذا به موجب همین خصوصیت، ممکن است گهگاهی مرتکب اشتباهاتی در زندگی شود. لذا زمانی لازم است در مقابل خطاهای رفتاری و گفتاری اطرافیان، چشم هایتان را روی هم بگذارید و حتی گوش هایتان را کر کنید تا به موجب همین امر، قضاوت تان را به تاخیر بیندازید و راجع به آن مسئله به درستی بیندیشید و به راه حلی مفید برای رفع آن دست یابید. یادتان باشد مچ دیگران را گرفتن نشانه بی عیب و نقص بودن ما نیست بلکه نشان از ضعف و یا ترس از برملا شدن خود واقعی مان است. اما در روی دیگر این سکه، زمانی لازم است چشمانتان را خوب باز و گوش هایتان را شنواتر کنید.

همان جایی که قرار است محبت های کلامی و یا غیر کلامی همسر و فرزندانتان را ببینید و بشنوید، جایی که قرار است به کسی افتخار کنید و ارزش های او را بزرگنمایی کنید و...

پس بپذیرید چشمها و گوش های شما قابلیت باز و بسته شدن ارادی دارد و بر حسب اقتضاعات و شرایط ممکنه لازم است گاهی نبینید و نشنوید اما زمانی دیگر ببیندید و بشنوید.
خوشبختی

انرژی دزدی را ممنوع کنید!: شاید شنیده باشید و یا خود نیز تجربه کرده باشد که برخی از اطرافیانتان متفق القول می گویند: فلانی انرژی منفی بده است !!

تا به حال اندکی به مکالمات روزمره، تلفنی، دوستانه، خانوادگی و... این افراد التفات نموده اید...

درد دلهای های بی نتیجه ،غرزدن ها، حسادت ها، چشم و هم چشمی ها، اعتراض از رعایت نکردن بسیاری از اصول اخلاقی و آدابی در ارتباطات میان فردی، و... بخشی از اعظمی از گفتمان های این افراد را شامل می شود. به راستی پس از ارتباط با این افراد چقدر از انرژی تان مثبت تان صرف می شود؟

انرژی سوزها؛ تعبیر دیگری از من برای این افراد است و باید بگویم هر یک از ما، روزانه ممکن است به کرات با انرژی دزدان مواجه شویم، این افراد حتی شاید یکی از نزدیک ترین هایتان باشد، که با حرف های بی اساس، نظرگاه های متعصبانه و بدبینانه، صداهای نالان ، و... تمام انرژی تان را هدر دهند و مستاصل و مایوس تان گردانند و حتی گاها انگیزه ادامه زندگی با همسرتان را از شما سلب نمایند و..

پس شما خود، باید مراقب انرژی دزدها باشید. بهتر است برای حفظ سلامت ذهن و روان خود و استحکام روابط خانوادگی، مدیریت ارتباطی تان را افزایش دهید و حتی المقدور از ارتباط با این افراد اجتناب کنید و یا سعی کنید کمتر تحت تاثیر اعمال و گفتار انرژی منفی دهندگان قرار گیرید.



همیشه حمایت گر و پشتیبان یکدیگر باشید: زن و شوهر تن پوش همدیگرند و یا به دیگر سخن یک روح هستند در دو کالبد. لطمه و خدشه به روح و روان یکی، باید دیگری را نیز بیازارد و به درد آورد؛ اما متاسفانه این راز، نه تنها حلقه گمشده، بلکه به فراموشی سپرده شده بسیاری از رابطه های زناشویی است. چه بسا بسیار دیده شده که اشتباهات سهوی و قصورهای ناآگاهانه یکی از زوجین چنان با اعمال و گفتارهای زننده و عجیب و غریب دیگری، مورد مواخذه و سرزنش قرار گرفته که فرد خاطی احساس بی امنیتی و بی حمایتی کرده است.

بی مسئولیتی و بی تعهدی به این مهم، مسبب دوری زن و شوهرها و افتراق رابطه های آنان می شود که متعاقب آن بی تردید فرزندان نیز از شعله های این آتش به دور نخواهند بود. پدر و مادر باید با الگوسازی های رفتاری خود، رفتارهای حمایت گرایانه را به فرزندان بیاموزانند و فرزندان تا در زیر چتر حمایت خانواده هستند، می توانند خطاهای کم خسارت را تجربه کنند. پس مراقب نیازهای حمایت گرایانه یکدیگر باشیم.

هرگز یکدیگر را امتحان نکنید: عشق آزمایش است، من از آنانی که در این آزمایش، آزمایشگرند، دلگیرم!! این جمله همه حرف ها را می زند.

هرگز همسرتان را با امتحان های سخت و دشوار به محک نکشید، آنجایی که می توان به عشق تقلب رساند و سبب قبولی عشق شد، امتحان و نمره چه معنایی دارد؟ باور داشته باشید که در این امتحان این شمائید که نمره دلخواه را دریافت نخواهید کرد.



حد و مرز و جایگاه فداکاری را بشناسید: هرگز خودتان را وقف دیگران نکنید. کمک کردن و حمایت گر بودن و برای کمک به افراد آستین بالا زدن به معنای وقف شدن نیست. اما برخی از ما در این امر دچار مرض افراط و تفریط می شویم؛ آنقدر غرق در حمایت از آشنای غریبه ای می شویم که همراه همیشگی مان را فراموش می کنیم .

پس عقل سلیم حکم می کند؛ در مقابل خانواده، همسر و فرزندتان، جایگاه و مرتبه را اولویت بندی نمائید. برای حل اختلاف و یا کمک به یکی از دوستان و یا اعضای فامیل و..، کانون خانواده تان را به خطر نیندازید.

هرگز اجازه ندهید زندگی تان، یکنواخت و ساکن شود: تحول و تنوع حیات بخش کانون خانواده است. اجازه دهید زندگی تان با رفتارها و اعمال مثبت شما، رنگ و بوی خوشبختی به خود بگیرد و از حالت رکود و رخوت خارج شود. لذا بهتر است در جهت تغییرات مثبت گام بردارید. سعی کنید رفتارهای نا مطلوب خود را حذف نمائید و رفتارهای مطلوبتان را افزایش دهید، خنده و استفاده از کلمات و عبارات دلنشین را جایگزین تلخ زبانی ها و اخم هایتان کنید، تغییرات و اصلاحات رفتاری همسرتان را مورد توجه قرار دهید و بابت این تحول از او سپاسگزار باشید و...

۱۳۹۲/۸/۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...