نسخه چاپی

محبیان در گفتگو با نما:

موانع وحدت در جریان اصولگرایی شناسایی شود/در تدوین منشور اصول گرایی باید ابزار تنبیهی در نظر گرفت

عکس خبري -موانع وحدت در جريان اصولگرايي شناسايي شود/در تدوين منشور اصول گرايي بايد ابزار تنبيهي در نظر گرفت

امیر محبیان گفت:باید ابتدا موانع وحدت در اصولگرایان شناسایی بشود و با شناسایی این موارد تا حدودی مسیر شكل گیری وحدت مشخص می‌شود.

امير محبيان، كارشناس مسائل سياسي در گفت‌وگو با نما درباره راه‌هايي كه اصولگرايان بايد در آينده در فضاي سياسي كشور طي كنند، گفت‌: اولين راهي كه بايد اصولگرايان در راه انتخابات‌هاي آتي براي وحدت كار كنند اين است كه موانع وحدت در ميان اصولگرايان شناخته شود. به عبارت ديگر ديقيقا مشخص شود كه اصولگرايان از چه روي هنگامي كه در موضع قدرت قرار مي‌گيرند اختلافاتشان شدت مي‌گيرد.
وي افزود: يكي ديگر از موارد اين است كه اصولگرايان وحدت خودشان را در وجود خطر مشترك تعريف كرده‌اند و به محض اينكه احساس كردند خطر مشترك رقيب قوت و جديت آن موقعيت ويژه و خاص را ندارد، عوامل وحدت در آنها از بين مي‌رود و اختلافاتشان شدت مي گيرد.
كارشناس مسائل سياسي با اشاره به سهم خواهي برخي از گروه‌‌هاي سياسي در جريان اصولگرايي اظهار داشت:‌يكي از عوامل ديگر اين است كه احساس مي‌كنم نوعي از پراگماتيسم آن هم از نوع پراگماتيسم نابه‌سامان در ميان اصولگرايان شدت گرفته است كه به محض اينكه اينها در يك مسير كسب قدرتي پيش مي‌روند افرادي يا جرياناتي براي كسب سهم بيشتر تلاش مي‌كنند تا به نفي ديگران بپردازند. لذا بايد ابتدا موانع وحدت در اصولگرايان شناسايي بشود و با شناسايي اين موارد تا حدودي مسير شكل گيري وحدت مشخص مي‌شود.
محبيان با اشاره به ضرورت تعريف جريان اصولگرايي گفت: مساله‌اي كه موجب اختلاف اصولگرايان مي شود اين است كه مابين اينها تعريف دقيقا مشتركي از خود مفهوم اصولگرايي ، رويكردها، روش‌ها و كاركردهاي آن در صحنه سياست وجود ندارد و حتي در مواضع اختلافات بسيار جدي در ميان آنها ديده مي‌شود.
وي تصريح كرد:‌بحث اختلافات تشكيلاتي در اين زمينه نيز به بروز اختلافات عمده و عدم وحدت در جريان اصولگرايي منجر مي‌شود. اختلافات متعددي در ميان اصولگرايان بوجود آمده است كه اينها به هنگام رسيدن به يك وحدت به جاي اينكه به عنوان عامل چانه زني و رسيدن نوعي تعامل كار بكنند به سمت تفرقه مي‌روند و بر عوامل اختلاف تاكيد مي ورزند.
اين كارشناس مسائل سياسي با بيان اينكه بايد منشوري ميان اصولگرايان تدوين شود، اظهار داشت: مجموعه اين عوامل روشن مي‌كند كه براي اينكه ما اصولگرايي را به جايگاه خاص خودش باز گردانيم ابتدا بايد تعريف مشخص و روشني به صورت صريح و در عين حال قابل قبول براي همه از خود مفهوم اصولگرايي مطرح بكنيم و دوم اينكه روابط تشكيلاتي را در جريان اصولگرايي تعريف و مواضع گروه‌ها را رصد و درعين حال يك منشور في مابين اصولگرايي نه به صورت سوري و ظاهري بلكه به صورت عيني و دقيق طراحي بكنيم كه همه خودشان را به آن متعهد بكنند.
محبيان با بيان اينكه طي تعريف منشور اصولگرايي ابزار تنبيهي نيز بايد تعريف شود، تصريح كرد: ضمن آن در جريان تدوين منشور اصول گرايي بايد ابزار تنبيهي هم وجود داشته باشد. به عبارتي اگر كسي از چارچوب اصولگرايي خارج شد و جرياني در لحظه خاص از مسير ديگري عبور كرد و براي خودش راهي براي قدرت هموار كند به ضرر كليت اصولگرايي از جانب اصولگرايان با او برخورد شود.
وي در پايان تاكيد كرد:‌مجموعه اين عوامل شايد بتواند اصولگرايان را از خواب غفلتي كه در آن گرفتار هستند خارج بكند و اصولگرايان حساسيت شرايط را درك كنند زيرا اگر همين روند ادامه پيدا بكند با تغيير فضايي كه در جامعه به وجود آمده اصولگرايان هم در مجلس شوراي اسلامي و هم در عين حال حتي خبرگان اثرگذاري قاطع خودشان را از دست دهند.

۱۳۹۲/۸/۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی: