نسخه چاپی

وزیر بهداشت در گفتگو با «نما» خبر داد:

از بدهی 11 هزار میلیاردی تا افزایش فقر در جامعه/وزارت بهداشت خود بیمار است

عکس خبري -از بدهي 11 هزار ميلياردي تا افزايش فقر در جامعه/وزارت بهداشت خود بيمار است

وزیر بهداشت گفت:كسری بودجه وزارت بهداشت به نزدیك 11 هزار میلیارد تومان می‌رسد. از این رو می‌توان گفت وزارت بهداشت به عنوان مسوول درمان مردم، خود بیمار است و نیاز به درمان دارد.

به گزارش نما ، افزایش قیمت دارو و کمبود آن بارها نقل محفل رسانه‌ها شده است البته مدتی است که این مشکلات کمتر و قیمت‌ها کاهش یافته‌اند و شاهد ثبات در بازار دارویی کشور هستیم. اما هنوز هم متولیان وزارت بهداشت اعلام می‌کنند که ۷ درصد مردم کشور و ۱۴ درصد شهروندان تهرانی هر سال به علت هزینه‌های کمرشکن و تحمل‌ناپذیر درمان فقیر می‌شوند. اتفاقی که وزیر بهداشت روی آن صحه می‌گذارد و اعلام می‌کند: بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، سهم مردم از هزینه‌های سلامت باید به کمتر از 30 درصد کاهش یابد اما اکنون مردم بیشتر از 60 درصد هزینه‌های درمانی و سلامت را از جیب خود می‌پردازند.
«حسن قاضی‌زاده هاشمی» که روزهای نخست فعالیت خود را با تنش‌های شدید دارویی آغاز کرده است معتقد است فقط راهکارهای عملی به این اوضاع سامان می‌دهد. وی در این باره به «نما» می‌گوید: «ما تلاش زیادی می‌کنیم تا همکاری خود را با بانک‌های سوییس و ژاپن از سر بگیریم. به اعتقاد من این کار بسیاری از مشکلات عرصه دارو را برطرف می‌کند.»
 همه بدهی‌های یک وزارت‌خانه
در این میان باید از این موضوع نیز نام برد که این وزارتخانه مهم با کسری 11 هزار میلیارد تومانی دست به گریبان است. هاشمی در این باره می‌گوید: وزارت بهداشت هم اکنون بیش از حدود 7 هزار میلیارد تومان بدهی دارد که به انضمام سه هزار میلیارد تومان بدهی سال‌های قبل، کسری بودجه وزارت بهداشت به نزدیک 11 هزار میلیارد تومان می‌رسد. از این رو می‌توان گفت وزارت بهداشت به عنوان مسوول درمان مردم، خود بیمار است و نیاز به درمان دارد. وی می‌گوید که کمتر از 30 درصد اعتبارات وزارت بهداشت تحقق یافته که این میزان در مورد دانشگاه‌های علوم پزشکی حدود 40 درصد است.
 واردات 7.2 میلیاردی دارو
به گفته وی برای نخستین گام نبود دارو یا افزایش قیمت آن در داروخانه‌ها مورد پیگیری قرار گرفت منجر به واردات دارو شد. هاشمی می‌گوید: برای کم شدن مشکلات دارویی کشور 2/7 میلیارد تومان دارو وارد کشور کردیم. وزیر بهداشت و درمان ادامه می‌دهد: این رقم با نرخ ارز مبادله‌ای صورت گرفته است و آرامش نسبی را بر بازار حاکم کرد و موجب ترخیص داروها از انبارها و ورود آن به چرخه توزیع شد.
 البته قاضی‌زاده هاشمی اطمینان خاطری هم به مردم می‌دهد و در این زمینه می‌گوید: در ایران شرکت‌های دارویی وجود دارد که اعتبارهای خوبی دارند؛ اما مشکلی در بانک مرکزی بود به این صورت که در گذشته با 10 درصد می‌توانستند گشایش اعتبار کنند اما به 135 درصد افزایش یافت که ستاد تدابیر ویژه برای حل این مشکل ورود پیدا کرد که همین اقدام نیز از افزایش قیمت‌ها پیشگیری کرد.
 با بیمه‌ها به تفاهم رسیدیم
وی سخن از امضای تفاهم‌نامه با بیمه‌ها نیز توضیح می‌دهد: این موضوع یکی از مهم‌ترین کارها در حوزه دارویی بود. البته وزارت بهداشت از تأمین اجتماعی مبالغی را طلب داشت که سازمان حدود 600 میلیارد تومان را پرداخت کرد. در هر صورت توانستیم با ایجاد تفاهم‌نامه ای با تأمین اجتماعی، به توزیع دارو کمک کنیم و با ایجاد یک فراوانی نسبی، کاهش قیمت نیز داشته باشیم. باید منتظر باشیم و ببینیم مسئولان می‌توانند این گره کور را بازگشایی کنند؟

گفتگو : سیده الهام جوادی

۱۳۹۲/۸/۹

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...