نسخه چاپی

نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران:

ایران به شبكه جهانی خون پیوست

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران با اشاره به اینكه ایران با توجه به تحقیق و آموزش در سلامت خون به شبكه جهانی خون در دنیا پیوست، گفت: ایران در اهدای خون سرآمد منطقه خاورمیانه است.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، خانم جهان‌طویلا به مناسبت پیوستن سازمان انتقال خون ایران به عنوان همکاری سازمان جهانی بهداشت در حوزه تحقیق و آموزش سلامت خون اظهار داشت: بسیار مفتخرم که امروز در کنار شما در مراسم مهم افتتاحیه مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در زمینه تحقیق و آموزش سلامت خون هستم.

وی افزود: مایل هستم که آقای علی‌اکبر پورفتح‌الله مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران و همکاران را به خاطر تلاش و موفقیت‌شان در انتصاب این مرکز به عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت تبریک بگویم. ما همواره از همکاری با کارشناسان متعهد، متخصصان و تاثیرگذاران خشنود و سپاسگذاریم.

طویلا ادامه داد: انتصاب سازمان انتقال خون ایران به عنوان مرکز همکاری WHOفرآیند جامعی است با ضوابط متعددی که باید آن را کاملا رعایت کرد. شما راه را با موفقیت طی کرده‌اید اما کار اصلی تازه شروع شده است مراکز همکار سازمان جهانی بهداشت سازوکارهای ارزشمندی برای همکاری هستند که بهداشت عمومی جهانی را توسط WHO توصیه می‌کنیم. آنها منابع بسیار گرانبهای سازمان جهانی بهداشت هستند که از تمام دنیا تخصص‌ها را گرد هم می‌آورند تا راه حلی برای مشکلات بهداشت عمومی بیابند.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران تصریح کرد: این مراکز به محض انتصاب عضوی از شبکه جهانی مراکز همکار سازمان جهانی بهداشت می‌شوند و کارشان بر راهکارها و سیاست‌های سلامت جهانی تاثیر می‌گذارد. تمام این موارد و مسئولیت‌هایی که شما پذیرفته‌اید پررنگ‌تر خواهد شد بنابر این اجرای برنامه کاری پیشنهادی‌تان با شرح وظیفه مصوب در دوره زمانی تعیین شده بسیار اهمیت دارد.

طویلا تصریح کرد: هر یک از برنامه‌های عملیاتی باید با یکی از برنامه‌های کاری WHO در هر دو سطح منطقه‌ای و جهانی مرتبط باشد و در پایان هر ۱۲ ماه از شما خواسته می‌شود که گزارش پیشرفت سالانه را ارائه دهید. بنابر این انتصاب مجدد منوط به کیفیت کار انجام شده در طول دوره انتصاب است.

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران بیان داشت: ما در سازمان جهانی بهداشت به دنبال حمایتی هستیم که سازمان انتقال خون ایران می‌تواند در توانمندسازی در سطح منطقه و به اشراف گذاشتن دانش به خصوص در زمینه‌هایی مانند دسترسی به خون سالم، فرآورده‌های خونی و انتقال آنها داشته باشد. نیاز به خون و فرآورده‌های خونی هر ساله رو به افزایش است و بسیاری از بیماران با نیاز حیاتی به انتقال خون، دسترسی به موقع به خون سالم و فرآورده‌های خونی ندارند.

طویلا تصریح کرد: امسال WHO کشورها را فراخوانده است تا با همکاری یکدیگر در جهت دسترسی جهانی به خون سالم و فرآورده‌های خونی از طریق اهدای صددرصد داوطلبانه و بدون پرداخت تلاش کنند. هنوز در ۷۳ کشور بیش از نیمی ازخون مردم مورد نیاز از طریق جایگزینی خانواده و یا پرداخت وجه به اهداء‌کننده تهیه می‌شود. حدود یک چهارم از کشورها قادر به غربالگردی خون‌های اهداء شده برای یک یا بیش از یکی از بیماریهای قابل انتقال از طریق خون مانند HIV، ایدز، هپاتیت V، C و سیفلیس نیستند. یکی از مشکلات متداولی که برای غربالگری گزارش شده ارائه نامنظم کیت‌های آزمایش است.

وی اظهار داشت: علی‌رغم تلاش‌های صورت گرفته در جهت ترویج اهدای خون داوطلبانه و کاملا رایگان و با وجود تداوم تبلیغات، متاسفانه در منطقه ما این امر تاکنون تنها در دو کشور ایران و امارات متحده عربی محقق شده است. سایر کشورهای منطقه عمدتا به اهدا از طرف اعضای خانواده یا جایگزین آن وابسته هستند. مایلم بدانیم که این مرکز چگونه می‌تواند WHO را در تقویت کشورها یاری کنند تا دسترسی به خون سالم و فرآورده‌های خونی برای همه افراد نیازمند امکانپذیر شود.

طویلا تصریح کرد: دسترسی به خون سالم، انتقال خون و فرآورده‌های خونی هر ساله جان میلیون‌ها نفر را نجات می‌دهد این سبب افزایش طول عمر و بهبود کیفیت زندگی بیمارانی که از بیماری خاصی رنج می‌برند و تسهیل فرآیندهای پیچیده پزشکی و جراحی می‌شود. در بسیاری از کشورها تقاضا از عرضه بیشتر است و ارائه کنندگان خون با چالش تهیه خون کافی و نیز تضمین کیفیت و سلامت آن مواجه هستند.

نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران خاطرنشان کرد: خون گرانبهاترین هدیه‌ای است که هر کس می‌تواند به دیگری اهداء کند. تصمیم به اهدای خون می‌تواند جان یک یا افراد بیشتری را نجات دهد. اگر خون به اجزای مختلفی مانند سلول‌های قرمز، پلاکت‌های خونی و پلاسما تجزیه شود هر کدام می‌توانند به تنهایی برای بیماران با شرایط خاص استفاده شود. بنابر این مطمئنم با توجه به تعهد و تجربه طولانی سازمان انتقال خون ایران این مرکز می‌تواند برای نجات جان و اهدای زندگی افراد نقش مهمی در سطح منطقه و جهان ایفا کند.

۱۳۹۲/۸/۱۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...