نسخه چاپی

دویچه‌وله گزارش داد

تمایل شركت‌های آمریكایی برای همكاری اقتصادی با ایران

یك شبكه خبری آلمانی در گزارشی با اشاره به گفت‌وگوهای هسته‌ای اخیر میان ایران و غرب نوشت: آمریكایی‌ها بسیار تمایل دارند با طرف ایرانی همكاری كنند.

به گزارش نما به نقل از خبرگزاری فارس شبکه خبری «دویچه‌وله» در گزارشی به تمایل فعالیت شرکت‌های آمریکایی در ایران پرداخت.

ایران و غرب تاکنون درباره برنامه هسته‌ای به توافقی نرسیده‌اند اما بازرگانان در هر دو طرف تمایل به فعالیت‌های متقابل دارند. کارشناسان پیش‌بینی‌می‌کنند که در صورتی که تحریم‌ها برداشته شوند، رقابت در این زمینه میان آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها زیاد شود.

در این گزارش آمده است که تاکنون فعالیت های بازرگانی واقعی بین دو طرف نبود اما «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در آخرین پیام خود درباره گفت‌وگو میان غرب و ایران از این روند استقبال کرد و گفت که واشنگتن می‌تواند اقداماتی در این زمینه انجام دهد البته تحریم‌ها همچنان تا زمانی که آمریکا مطمئن نشود که ایران به قواعد پایبند است، باقی خواهند ماند.

«تریتا پارسی» رئیس شورای مستقل ایران- آمریکا در این مورد گفت: «من فکر می کنم که بزرگترین مشکل در این زمینه را غربی‌ها انجام می دهند و آن هم برداشتن بسیار کند تحریم‌هاست؛ چرا که چنین اقدامی باعث می شود که ایرانیان فکر کنند که غرب در عمل به وعده‌های خود جدی نیست و همین می تواند به مذاکرات آسیب برساند.»

«الکس واتانکا» کارشناس ایران در خاورمیانه در موسسه واشنگتن دیگر کارشناسی است که در این مورد ابراز عقیده کرد. وی گفت که ایرانی‌ها در این مورد ابراز تمایل کرده‌اند. این در حالی است که شماری از شرکت‌های آمریکایی در صف هواداران رابطه اقتصادی قرار دارند.

بر اساس این گزارش، امیدواری‌هایی مبنی بر اینکه جامعه بازرگانی آمریکا به خواسته‌های مثبت ایجاد شده توجه کند. هم‌اکنون در کنگره درخواست‌هایی برای کاستن از تحریم‌ها مطرح شده است که همین می تواند آغازی بر فعالیت های اقتصادی باشد.

برخی از تحریم‌هایی که علیه ایران وضع شده‌اند بیش از 30 سال قدمت دارند. در سال 1995، نیز به اتهام حمایت ایران از تروریسم و همکاری در تولید سلاح‌های کشتار جمعی نیز «بیل‌کلینتون» رئیس جمهور وقت آمریکا تحریم‌هایی را علیه ایران وضع کرد.

اوباما نیز به وضع تحریم‌های بیشتر ادامه داد که می‌توان به تحریم سال 2011 در بخش پتروشیمی اشاره کرد.

اما رسانه‌های آمریکایی مطالبی را کار کرده‌اند مبنی بر اینکه غول‌های نفتی آمریکا بار دیگر تمایل دارند تا با ایران کار کنند. در این زمینه مثل «رویال‌داچ‌شل» و «توتال» که شرکت‌های اروپایی هستند در ایران کار کنند.

این رسانه آلمانی در این زمینه به دیدار «بیژن نامدار زنگنه» وزیر نفت ایران با مقامات آمریکایی اشاره کرده است. زنگنه پیش‌بینی کرده است که کاهش تحریم‌ها در بخش نفت می‌تواند به صورت خالص 55 میلیارد دلار به اقتصاد ایران کمک کند که این میزان تزریق مالی به وسیله افزایش صادرات صورت می‌گیرد.

اما این فقط شرکت‌های نفت‌وگاز نیستند که می خواهند با ایران وارد تعامل شوند. شرکت‌های ارتباطاتی و هوانوردی نیز به همکاری با ایران تمایل دارند.

البته هنوز بسیار زود است که بگوییم دیدگاه واتانکا درست است. در کنگره آمریکا نیز شمار افرادی که هوادار افزایش تحریم‌ها علیه ایران هستند، رو به افزایش است و همین موضع‌گیری بر هرگونه توافق هسته‌ای با ایران تاثیرگذار خواهد بود.

۱۳۹۲/۸/۲۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...