دليل اصلي طرح استيضاح وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي، انتصاب آقاي مرتضوي بهعنوان مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي بود كه داراي صلاحيتهاي لازم براي احراز اين پست نيست.
دکتر مسعود پزشكيان، نماينده مردم تبريز در مجلس با بيان اينكه مگر به لحاظ نيروهاي مجرب در حوزه اداره بنگاههاي اقتصادي، قحطالرجال شده است كه نميتوانند يك كارشناس كارآزموده و همراستا با افكار و علايقشان را در رأس اين صندوق قرار دهند، به خبرنگار ما گفت: سازمان تأمين اجتماعي، سازماني مالي - بيمهاي است، چرا بايد فردي در رأس اين سازمان قرار بگيرد كه هيچ سابقهاي در اين موارد ندارد؟
مسعود پزشكيان با بيان اينكه متأسفانه در اين دولت، بيشتر وزيران اختيارات كافي و شايسته يك وزير را ندارند و كم و بيش نيز اين مسائل را به زبان ميآوردند، نسبت به دخالت بيحدوحصر رئيسدولت انتقاد و تأكيدكرد: من تا بحال استيضاح هيچ وزيري را امضا نكردهام و در اين مورد نيز معتقدم كه وزير كار با دستور رئيسجمهور، آقاي مرتضوي را به اين سمت گماردهاند و اين قابلقبول نيست كه يك وزير در عزل و نصب مديران زيرمجموعهاش مسلوبالاختيار باشد.
وي افزود: هدف اصلي اينجانب از استيضاح وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي اين بود كه مانع از انتصاب فردي شوم كه فاقد صلاحيتهاي لازم براي مديريت ثروت جمعيت 33 ميليوني بيمهگزاران و خانوادههايشان است.
نماينده مردم تبريز، اسكو و آذرشهر در مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به اين سؤال كه آيا اين كار مجلس، دخالت در امور مسئولان اجرايي كشور نيست؟ و اينكه آيا مديران حق ندارند تا مسئولان ذيربط را خود انتخاب كنند و مجلس حق ندارد در اين موارد اظهار نظر كند، خاطرنشان كرد: حضرت علي(ع) در نامهاش به مالك اشتر در مورد شاخصهاي انتخاب مديران ميفرمايد: اي مالك، مسئولان را براساس تجربه و بعد از ارزيابي انتخاب كن و نه براساس باندبازي و دوستي، زيرا كه اين 2 (انتخاب افراد بيتجربه و براساس باندبازي و دوستي) جمعي از خيانت و ظلم است.
وي تأكيد كرد: مدير حق دارد مسئولان ذيربطش را انتخاب كند، ولي نه هر كسي را كه دلش خواست و نه هر كسي را كه جزو باند و گروهش بود.
دكتر پزشكيان افزود: من طرح استيضاح وزير كار را امضا كرده بودم ولي به خاطر اينكه آقاي مرتضوي قول دادهاند كه استعفا دهند و ديگر در سازمان تأمين اجتماعي حاضر نشوند، از استيضاح وزير منصرف شدم.
وي در بخش ديگري از اين گفتوگو، در مورد سخن معاون پارلماني رئيسجمهور مبني بر اينكه دولت تعهدي براي استعفاي مرتضوي به نمايندگان نداده است و احتمال اينكه آقاي مرتضوي مجدد بهعنوان مديرعامل سازمان تأمين اجتماعي به كار خود ادامه دهد، اظهار داشت: ادامه كار مرتضوي بهعنوان مديرعامل به زيان دولت خواهد بود؛ چرا كه ايشان قول داد كه استعفا دهد و به هر صورت فعاليت در سازمان تأمين اجتماعي را رها كند و اين مسئله را كتبا و شفاها اعلام كرده است و اگر پيمانشكني كند و خلاف قول و سوگندش رفتار كند، به نحو محكمتري عدمصلاحيت خود را نزد افكار عمومي به اثبات رسانده است و حمايت دولت از چنين فردي نيز جاي اشكال است.
وزير اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در انتها خاطرنشان كرد: هدف اصلي مجلس، همانگونه كه مقام معظم رهبري نيز اشاره كردهاند، تأكيد بر وحدت و پرهيز از ورود به مباحث بيهوده است و از اينروست كه به محض حصول مقصود، از درگيركردن مجلس در بحث استيضاح پرهيز شد و اميد داريم كه رئيسجمهور محترم نيز رويهاي خلاف بر اين را پيش نگيرند.
ادامه كار مرتضوی به زیان دولت خواهد بود
هدف اصلی مجلس، همانگونه كه مقام معظم رهبری نیز اشاره كردهاند، تأكید بر وحدت و پرهیز از ورود به مباحث بیهوده است و از اینروست كه به محض حصول مقصود، از درگیركردن مجلس در بحث استیضاح پرهیز شد و امید داریم كه رئیسجمهور محترم نیز رویهای خلاف بر این را پیش نگیرند.
۱۳۹۱/۲/۲