نسخه چاپی

بلوتوث های كثیف!

شاگرد اتوبوس از فاصله ۲۰۰ متری كه من را دید صدا زد: مشهد؛ با اشاره دست متوجه شد كه عازم مشهد هستم و چند لحظه ای را منتظر من برای سوار شدن ماند. هنوز از پله های اتوبوس بالا نرفته بودم كه روی گوشی موبایلم درخواست پذیرش یك بلوتوث دریافت كردم.

خراسان نوشت: شاگرد اتوبوس از فاصله ۲۰۰ متري که من را ديد صدا زد: مشهد؛ با اشاره دست متوجه شد که عازم مشهد هستم و چند لحظه اي را منتظر من براي سوار شدن ماند. هنوز از پله هاي اتوبوس بالا نرفته بودم که روي گوشي موبايلم درخواست پذيرش يک بلوتوث دريافت کردم. ابتدا دريافت پيام بلوتوث را رد کردم. اما درخواست ارتباط از طريق بلوتوث يک موبايل که نامش «w810» بود بار ديگر روي موبايلم من را به يک ضيافت دو نفره دعوت مي کرد. دوباره هم دريافت پيام از طريق بلوتوث را رد کردم. هنوز روي صندلي ننشسته بودم و داشتم کيفم را جابه جا مي کردم که براي بار سوم پيام دريافت شد.

با قبول کردن اين درخواست يک پيام بلوتوثي با نام «قلعه نو» که تصوير يک گله گوسفند و يک سگ در کنار گله بود! روي موبايلم دريافت شد!

تغيير نام بلوتوث گوشي
کمي که جابه جا شدم تصميم گرفتم وارد اين ضيافت ۲ نفره شوم، آن هم با يک نام جديد. بنابراين نام بلوتوث گوشي ام را به «سوسن» تغيير دادم. بلافاصله ۴ بلوتوث ديگر به نام هاي «يخ فروش جهنم»، «رفيق پنهان»، «تک سوار عشق» و «فدسن» تلاش کردند تا هر کدام تصاويري را ارسال کنند.

با تغيير نام گوشي ام به اسمي دخترانه (سوسن)، آن ها براي ارسال بلوتوث با هم مسابقه مي دادند!

بدون استثنا هر ۴ نفرشان عکس هاي مستهجن ارسال کردند و يکي از آن ها در دومين تصويري که ارسال کرد، متني روي آن نوشته بود: «اگر دوست داري با هم ارتباط داشته باشيم شماره ات را بفرست و منتظر SMS باش.»

تصوير ارسالي بعدي او تصوير دختري بود که در حال ارسال پيامک و سرگرم با گوشي تلفن همراه بود!

اين بار پيام را پذيرفتم و عکس يک زن بي حجاب که به نظر مي رسيد غربي باشد را دريافت کردم. صاحب آن گوشي بلافاصله عکس يک زن ديگر را هم ارسال کرد و چند دقيقه بعد در موضوع بلوتوث هاي ارسالي تغيير ماهيت داد و بلوتوثي با اين متن که «خدايا تا پاکم نکردي، خاکم مکن» دريافت مي کنم.

هنوز جنسيت من براي او نامشخص بود و تنها گوشي با بلوتوثي به نام «سوسن» را مي شناخت، اما با ارسال تصاوير مختلف سعي مي کرد به گونه اي پاسخي دريافت کند. با ارسال يک بلوتوث از او خواستم که ديگر تصاوير... نفرستد.

ديوونتم
اما تصوير دريافتي بعدي از مشتاقان ارتباط و دوستي تصوير قلبي بود که روي آن نوشته شده بود «ديوونتم».

و پس از اين بود که درخواست پاسخ کرد، من هم به ازاي دريافت اين بلوتوث ها تنها يک بار تصوير يک رنگين کمان برايش ارسال کردم.

با دريافت اولين تصوير ارسالي ام بلافاصله تصاوير و فيلم هاي زشت، زننده و مستهجن را ارسال کردند البته يکي از آن ها فيلم هاي مستهجن ارسال مي کرد و ديگري تنها تصاوير زن هاي بي حجاب غربي را.

بعد از اين که اين بلوتوث هاي آن ها بي جواب ماند ارسال تصاوير و فيلم هاي سرگرم کننده را آغاز کردند، در ميان اين تصاوير کليپي از حرکات موزون! چند دختر نوجوان ايراني دريافت کردم که با توجه به سن و سالشان به خوبي مي شد حدس زد که اصلا نمي دانستند تصويربرداري از لحظات شادي شان چه عواقب خطرناکي مي تواند برايشان رقم بزند. تازه داشتم به اين موضوع فکر مي کردم که چرا به اين راحتي آبروي يک دختر مسلمان را مي توان به خطر انداخت که ناگهان پس از اين بلوتوثي از يک گوشي ديگر به نام «سعيد ۰۹۳۵۰۰۰۰» دريافت کردم.

متن اين بلوتوث چنين بود:«I Love You» عزيزم افتخار مي دهي با من دوست شوي؟ براي اين که بفهمم جوابتان مثبت است يک تصوير براي من بلوتوث کن تا من برايت شماره همراهم را ارسال کنم متشکرم You is may، دوستت دارم.»!

بلوتوث هاي جديدتر
به او جوابي ندادم اما بلوتوث هاي ديگري از تک چرخ زدن يک موتورسوار با لباس کارگران شهرداري، ترکيدن سيگار يک پيرمرد و تمسخر يک مرد را از بلوتوث ديگري به نام «مجتبي ۰۹۳۹۰۰۰»دريافت کردم. او نيز رويه ديگر بلوتوث بازان را در پيش داشت و از تصاوير سرگرم کننده آغاز کرد و به تصاوير مستهجن و درخواست... ختم شد.

در مدت حدود ۳ تا 3.5 ساعت که در اتوبوس مسير ... تا مشهد را طي مي کرديم اين چند نفر به فکر بلوتوث بازي بودند و مدام از صندلي هاي خود بلند مي شدند و جابه جا مي شدند و به نوعي به خانم هاي داخل اتوبوس نگاه مي کردند و اين طرف و آن طرف سرک مي کشيدند تا چهره فرد مورد نظر براي ارتباط را شناسايي کنند. يکي از آن ها که در صندلي هاي وسط اتوبوس نشسته بود دائم به عقب اتوبوس نگاه مي کرد و حتي چندين بار به بهانه گرفتن ليوان به جلوي اتوبوس رفت و برگشت...

خسته از سفر
وقتي از اتوبوس پياده مي شوم، خستگي سفر را بيش از پيش احساس مي کنم. حتي روح و روانم هم خسته شده است. به اين فکر مي کنم که چرا عده اي به خود اجازه مي دهند به اين راحتي با آبروي افراد بازي کنند و از آن مهم تر اين که اصلا چرا عده اي وقت خود را به اين کار بيهوده و گاه خطرناک مي گذرانند؟!

«سيد هادي طالبيان» سرپرست معاونت امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان درباره اين رفتارهاي نامناسب اخلاقي مي گويد: فقدان توليدات فاخر و متناسب با نياز روحي و رواني جوانان، کم رنگ شدن کارکردهاي تربيتي خانواده و انتقال نامناسب اين وظيفه به آموزش و پرورش از جمله دلايلي است که اين گونه آسيب ها را در جامعه شاهد هستيم.

وي به خلاء وجود تشکل هاي توانمند مرتبط با جوانان اشاره مي کند و مي افزايد: تشکل هايي که بتواند سرمايه اجتماعي جامعه را مديريت و متناسب با نياز جوانان برنامه ريزي کنند وجود ندارد.

کم کاري شده است
طالبيان با بيان اين که در حوزه برنامه هاي فرهنگي بايد مهندسي شده اقدام شود، تاکيد مي کند: برنامه هاي متناسب با نياز جامعه و جوانان کم است و در اين زمينه کم کاري شده است.

وي با اشاره به اتفاقاتي که در لايه هاي جامعه و در روابط افراد به خصوص جوانان مي افتد، مي گويد: به نظر مي رسد بايد در نوع فعاليت هاي پرورشي تجديدنظر شود.

طالبيان با اشاره به ارسال و دريافت برخي بلوتوث هاي نامناسب در جامعه يادآور مي شود: گرايش به بازي و سرگرمي فرصتي براي آموزش است که بايد سازمان دهي شود.

وي به نقش خانواده در تصميم سازي براي جوانان هنگام مواجهه با اين گونه مسائل تاکيد مي کند و اظهار مي دارد: تربيت صحيح فرزند باعث مي شود تا فرد در مواقعي که خانواده او را کنترل نمي کند مديريت شود و از توانمندي هايي برخوردار باشد که تصميم صحيح بگيرد.

نقش دستگاه هاي فرهنگي
طالبيان به نقش و وظيفه دستگاه هاي فرهنگي در توليد محصولات فرهنگي اشاره مي کند و آن ها را «کم کار» دانسته و مي گويد: کشورهاي غربي براي استفاده از برخي توليدات خودشان محدوديت سني قائل شده اند ولي در ايران در تمام سطوح سني اين محصولات استفاده مي شود.

وي با بيان اين که نياز به سرگرمي وجود دارد، اظهار مي دارد: اگر جايگزين هايي مناسب براي جواناني که از فناوري بلوتوث استفاده مي کنند داشته باشيم با توجه به روحيه مذهب خواه، جوانان ايراني کمتر به سمت آن مي روند اما در حال حاضر بازي ها و سرگرمي هاي سازنده و مثبت کم توليد شده است.

ضرورت توانمندسازي و آگاهي بخشي جوانان
طالبيان بر ضرورت توانمندسازي و آگاهي بخشي به جوانان و نوجوانان در استفاده از فناوري هايي مانند موبايل و بلوتوث اشاره مي کند و مي گويد: اکنون بسياري از دختران و پسران از کم اطلاعي و ناآگاهي آسيب مي بينند و والدين بايد به موقع فرزندان را آگاه کنند تا در مواجهه با آسيب ها با توانمندي و آگاهي که دارند، برخورد درست و منطقي داشته باشند.

وي به ۴سطح از اوقات فراغت شامل فردي فعال، فردي غيرفعال، گروهي غيرفعال و گروهي فعال اشاره و تصريح مي کند: اوقات فراغت «فردي غيرفعال» بدترين سطح اوقات فراغت است که والدين کنترل کمتري دارند و بايد قبل از مواجهه با اين سطح اوقات فراغت فرزندان از توانمندي تشخيص مناسب برخوردار شوند.

به خانواده ها کمک کنيم
طالبيان يادآور مي شود: بايد کمک کنيم که خانواده به کارکرد اصلي خود که همان تربيت است برگردد چون اکنون بخش زيادي از توان خانواده براي تهيه و تامين سخت افزار صرف مي شود.وي درباره چگونگي برخورد با اين آسيب مي گويد: هم به برخوردهاي ايجابي و هم سلبي نياز داريم اما برخوردهاي ايجابي استراتژي کارآمدتري است هر چند که برخوردهاي سلبي و پليسي نيز در جاي خود بايد انجام شود.

تيم هاي نامحسوس پليس در فضاي سايبري
در همين رابطه سرهنگ عرفاني «رئيس پليس فتا» استان به خانواده ها توصيه مي کند: عکس ها و تصاوير خانوادگي را در گوشي تلفن نگهداري نکنند.

وي اضافه مي کند: برخي افراد در اماکن عمومي به دنبال گوشي با بلوتوث روشن مي گردند تا او را هک کرده و اطلاعات داخل گوشي او را سرقت کنند.

سرهنگ عرفاني با بيان اين که پليس با افرادي که بلوتوث هاي غيراخلاقي و خانوادگي منتشر مي کنند با «قاطعيت» برخورد مي کند، اظهار مي دارد: مجازات انتشار بلوتوث غيراخلاقي بسيار سنگين است و در مواردي که اطلاعات يا تصاوير خانوادگي فرد يا افرادي منتشر شود مجازات سنگين تر مي شود.

وي يادآور مي شود: اگر فردي گوشي تلفن را هک و به اطلاعات شخصي فردي دسترسي پيدا کند، قابليت رديابي او براي پليس وجود دارد و به راحتي پليس فرد متخلف را رديابي و دستگير مي کند.

سرهنگ عرفاني تاکيد مي کند: زماني که گوشي تلفن همراه را براي تعمير مي برند کارت حافظه آن را بردارند.

سرهنگ عرفاني با اشاره به برنامه ريزي هاي پليس فتا براي دستگيري منتشرکنندگان اين بلوتوث ها مي گويد: هم اکنون گشت هاي ويژه در مکان هاي عمومي و مکان هايي که اين گونه بلوتوث ها منتشر مي شود فعال هستند و علاوه بر رصد سايت ها، فضاي تبادل اطلاعات را نيز رصد مي کنيم.

وي به ارتقاي فرهنگ جامعه در استفاده از تکنولوژي بلوتوث اشاره و تصريح مي کند: اکنون اين بلوتوث ها کمتر ارسال مي شود و هک کردن موبايل ها و انتشار فيلم ها و تصاوير خانوادگي بيشتر شده است.

وي به سهولت سوءاستفاده از مجالس به خصوص مجالس زنانه اشاره مي کند و اظهار مي دارد: با توجه به اين که با گوشي هاي تلفن همراه هم امکان فيلمبرداري و انتشار تصاوير وجود دارد شهروندان در مجالس زنانه بيشتر مراقب رفتار خود باشند.

وي در ادامه اين هشدار مي گويد: حتي از برخي شهروندان اخاذي نيز انجام مي شود که متاسفانه تاکنون از چندين نفر اخاذي شده که متخلفان دستگير شده اند.

کنترل ارسال کنندگان بدون سلب آزادي مردم
سرهنگ عرفاني با اشاره به برنامه هاي پليس فتا اظهار مي دارد: برنامه هاي زيادي براي کنترل و دستگيري منتشرکنندگان بلوتوث هاي خانوادگي و غيراخلاقي داريم اما به گونه اي اين برنامه را اجرا مي کنيم که آزادي مردم سلب نشود.

وي مي گويد: تيم هاي نامحسوس پليس به شدت اين موارد را کنترل و پي گيري مي کنند.

وي يادآور شد: اين برنامه ها از مراکز غيرمجازي که نرم افزار و آهنگ روي گوشي هاي تلفن همراه نصب مي کنند آغاز شده است و در مراحل بعدي به صورت عمومي تر اقدام خواهد شد.

۱۳۹۱/۲/۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...