نسخه چاپی

سخنان متفاوت دكتر نقیب‌زاده در گفتگو با یك نشریه اصلاح طلب

رهبر انقلاب اجازه حذف اصلاح‌طلبان را ندادند

اصلاح‌طلبان در اوایل انقلاب جزو سخت‌گیرترین نیروها بودند. خیلی از این اصلاح‌طلبان بسیار بدبین، تندرو و انقلابی بودند. خیلی از اینها پرونده‌هایی دارند كه اگر قرار بود اینها رو شود، مردم از اینها روی برمی‌گرداندند. اتفاقاً اینها وقتی اصلاح‌طلب هم شدند درست مثل نومحافظه‌‌كاران آمریكایی رفتار كردند. معتقدم باعث و بانی شكست اصلاح‌طلبان تا حد زیادی خودشان و رفتارهای غیرمنطقی‌شان بود.

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران می‌گوید"خیلی از اینها (اصلاح‌طلبان) پرونده‌هایی دارند که اگر قرار بود اینها رو شود، مردم از اینها روی برمی‌گرداندند".

احمد نقیب‌زاده از اساتید مطرح علوم سیاسی دانشگاه تهران است که در دسته بندی‌های سیاسی مرسوم میان اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان، در زمره شخصیت‌های اصلاح‌طلب دسته‌بندی می‌شود.

وی در گفت‌وگوی مفصل خود با هفته‌نامه آسمان که در شماره اخیر این هفته‌نامه به چاپ رسیده است، با انتقاد شدید از برخی "رفتارهای افراطی اصلاح‌طلبان" در هشت سال دولت خاتمی می‌گوید: "آن‌جاهایی که اینها (اصلاح‌طلبان) بعضی از ارکان نظام را مورد هجمه خودشان قرار می‌دادند، معنایش این بود که قصد کودتا یا واژگونی دارند".

نقیب‌زاده همچنین می‌گوید: معتقدم باعث و بانی شکست اصلاح‌طلبان تا حد زیادی خودشان و رفتارهای غیرمنطقی‌شان بود.

این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در بخش دیگری از این گفت‌وگوی خود تأکید می‌کند: اقدام رهبری مبنی بر اجازه دادن به روی کار آمدن دولت اصلاحات نشان‌دهنده این است که در نظر رهبری آرای مردم از چه جایگاهی برخوردار است. اما متأسفانه ما دیدیم که اصلاح‌طلبان و دوم‌خردادی‌ها پاسخ اعتماد و حمایت‌های رهبری را چگونه دادند.

نقیب‌زاده همچنین رفتارهای اصلاح‌طلبان را موجب تشدید مطالبات "قومیت‌گرایی و قومیتی" می‌داند و می‌گوید: در این میان نیروهای لیبرالی از جوّی که به‌واسطه برخی اصلاح‌طلبان پدید می‌آمد خوشحال می‌شدند و زمانی که من نسبت به وضعیتی که به وجود آمده بود و افراط‌گری‌هایی که انجام می‌شد، انتقاداتی را مطرح می‌کردم، در پاسخ به من می‌گفتند: "بگذارید افراط کنند؛ چراکه هرچه آنها بیشتر افراط کنند برای ما راه بازتر می‌شود".

این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران می‌افزاید: "استدلال آنها (لیبرال‌ها) این بود: وقتی اصلاح‌طلبان افراطی مطالبات جامعه را بالا ببرند، دیگر نظام نمی‌تواند یقه ما لیبرال‌ها را بگیرد، و حتی می‌گفتند: سطح مطالبات ما (لیبرال‌ها) کمتر از سطح مطالبات اصلاح‌طلبان است، و البته درست هم می‌گفتند".

نقیب‌زاده در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با بیان اینکه در هشت سال گذشته به‌خاطر دولت احمدی‌نژاد برای اصلاح‌طلبان محدودیت‌هایی به وجود آمد، بخشی از علت این ایجاد محدودیت را تلویحاً نتیجه افراط‌گری خود اصلاح‌طلبان می‌خواند و می‌گوید: اصلاح‌طلبان در هشت سال گذشته حذف نشدند اما محدودیت‌هایی را برای آنها اعمال کردند. شکی نیست که انتقام‌هایی از آنها گرفته شد اما در عین حال حذف نشدند و حضور امروز آنها در صحنه اتفاقاً نشان دهنده همین مسئله است و معتقدم اگر آنها معتدل‌تر عمل کنند می‌توانند به حیات سیاسی خودشان ادامه دهند و همچنان مؤثر باشند اما اینکه چرا اصلاح طلبان در دوران دولت‌شان نتوانستند مانند روحانی مشی اعتدال و میانه‌روی را در پیش بگیرند دلیلش این است که "ذات آنها (اصلاح‌طلبان) با میانه‌روی بیگانه است".

وی می‌افزاید: اصلاح‌طلبان در اوایل انقلاب جزو سخت‌گیرترین نیروها بودند. خیلی از این اصلاح‌طلبان بسیار بدبین، تندرو و انقلابی بودند. خیلی از اینها پرونده‌هایی دارند که اگر قرار بود اینها رو شود، مردم از اینها روی برمی‌گرداندند. اتفاقاً اینها وقتی اصلاح‌طلب هم شدند درست مثل نومحافظه‌‌کاران آمریکایی رفتار کردند. بسیاری از نومحافظه‌کاران آمریکا تروتسکیست ــ یعنی چپ افراطی ــ بودند و بعد که برگشتند راست افراطی شدند. اصلاح‌طلبان هم دقیقاً همین‌طور بودند، اول انقلابی افراطی و بعد هم لیبرال افراطی شدند. خوب، طبیعی است که جامعه نه مشی آنها در اوایل انقلاب را پسندید و نه رویکرد افراطی آنها را در زمانی که اصلاح‌طلب شدند.

این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در بخش دیگری از مصاحبه خود تأکید می‌کند که اگر در انتخابات دوم خرداد 76 به‌جای خاتمی، ناطق نوری رئیس جمهور می‌شد اتفاقات بهتری می‌افتاد.

نقیب‌زاده در بخش‌های دیگری از مصاحبه خود با انتقادات شدید از دولت احمدی‌نژاد می‌گوید که در هشت سال گذشته ضربه بزرگی به کشور وارد شد.

وی همچنین می‌گوید: اصلاح‌طلبان دوام حیات سیاسی‌شان را مدیون رهبر انقلاب هستند که اجازه ندادند این گروه از عرصه سیاسی کشور حذف شوند.

نقیب‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود احتمال موفقیت دولت روحانی را زیاد عنوان و تأکید می‌کند: دولت روحانی کم‌سروصداتر از دولت اصلاحات اما پرتوان‌تر است.

۱۳۹۲/۹/۲۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...