به گزارش نما؛ مسعود سلطانی مسئول ارتباط بین حوزه و دانشگاه را دولت و مدیران کشور دانست و افزود: برای ارتباط پویا و فعال بین دو نهاد علمی حوزه و دانشگاه، ابتدا باید آستانه تحمل مسئولان کشور بیشتر از حال حاضر شود تا فضای باز و مناسبی برای ارتباط علمی بوجود آید. با ایجاد چنین فضایی قطعاً میل و رغبت از هر دو گروه برای ارتباط بیشتر میشود؛ چراکه عامل وحدتبخشی برای این نهادها علم، دانش و مباحثه است.
وی با اشاره به اینکه "وحدت حوزه و دانشگاه از خواستههای حضرت امام (ره) بوده است"، یادآور شد: از قبل انقلاب، امام خمینی(ره) خواستار ایجاد وحدت بین حوزه و دانشگاه بودند. بعد از انقلاب شاهد بوجود آمدن دانشگاههایی بودیم که با سیستم نوین علمی به تدوین علوم حوزوی مشغول شدند و این خود یک دستاورد مهم در ایجاد وحدت بین این دو نهاد بود.
این فعال دانشجویی همچنین با تاکید بر کاربردی بودن پیشنهادهای مطرح شده از سوی بزرگان کشور در این زمینه اظهار کرد: اوایل انقلاب آیتالله مطهری در کتاب آینده انقلاب اسلامی گفتند که برای ارائه دیدگاههای علمی علوم انسانی و مبانی تئوریک حوزوی، افراد باید آزادانه اندیشههای خود را بیان کنند و فرصت صحبت کردن داشته باشند به طوری که اگر میخواهیم درباره مبحث مارکسیست بحث کنیم، ابتدا استادی که عقاید مارکسیستی دارد دیدگاههای مارکس را بیان کند و بعد یک استاد حوزه از دیدگاه دینی با او به بحث بپردازد و دانشجو خودش با اختیار، بحث درستتر را انتخاب کند.
سلطانی با بیان اینکه "وحدت حوزه و دانشگاه امری ضروری است"، خاطرنشان کرد: قشر روشنفکر جامعه ایران را دانشجویان و طلاب تشکیل میدهند و اگر به جای اتفاق نظر و وحدت، دچار افتراق شوند، نه تنها این اختلافات فضای دانشگاه و حوزه را مسموم میکند، بلکه سطح جامعه هم دچار این اختلافات میشود.
وحدت حوزه و دانشگاه

دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: برای ایجاد رابطه بیشتر بین حوزه و دانشگاه، باید فضای مباحثه و ارائه بحثهای تئوریك در دانشگاه ایجاد شود تا طلاب و دانشجویان و اساتید این دو نهاد راحتتر به گفتوگو و اظهارنظر بپردازند.
۱۳۹۲/۹/۲۵

