به گزارش نما؛ بسیج دانشجویی، مجمع دفاتر فرهنگی، کنگره شهدا و هیئت محبان الحسین(ع) دانشگاه علم و صنعت پیرامون شرایط دانشگاهها، روند حرکتی و خط مشی آتی آنها بیانیهای صادر کرد و طی آن تأکید کرد که جریاناتی در وزارت علوم خواستار تبدیل دانشگاهها به پادوی احزاب است.
متن کامل این بیانیه به شرح ذیل است:
" 24 آذر ماه برای دانشگاهیان دانشگاه علم و صنعت، سالروز واقعهای است که در تاریخ این دانشگاه جاودانه مانده است. در این روز و در سال 1387، مقام معظم رهبری، دیداری را با دانشگاهیان این دانشگاه ترتیب دادند و در آن، به نوعی خط مشی جریان دانشجویی کشور را ترسیم نمودند.
بیانات ایشان در دانشگاه علم و صنعت پیرامون رسالتهای جریان دانشجویی در مسیر علم اندوزی و آرمان خواهی، وظایف جریان دانشجویی و همچنین مسئولین را برای ریل گذاری زیرساختهای مورد نیاز دانشجویان جهت انجام وظایف خود، مشخص نمود.
دانشگاه علم و صنعت نیز که به فرموده رهبر معظم انقلاب، هم افتخارات علمی دارد و هم افتخارات انقلابی، از قافله علم اندوزی و تقویت بنیانهای علمی کشور عقب نماند و طی سالیان اخیر، شیب بسیار تندی را در مسیر تبدیل شدن به یکی از مهمترین قطبهای علمی کشور پیموده است. نتیجه و ثمره این مجاهدتها در آمارهای اعلام شده توسط مراکز معتبر پژوهشی و صنعتی، ملی و بین المللی، مشاهده می شود و به هیچ وجه قابل کتمان نیست. برخی از رشته ها در دانشکده های مختلف، تبدیل به قطب علمی در کشور شدهاند و رتبه علمی دانشگاه طی 3 سال اخیر با توجه به آمارهای اعلام شده توسط مراکز معتبر پژوهشی ISI و ISC نیز خبر از رشد فزاینده این دانشگاه در عرصه علمی میدهد.
این نتایج، مرهون فضای علمی دانشگاه علم و صنعت بوده است که طی سالیان اخیر و به دور از فضای سیاستزدگی در بین دانشگاهیان ایجاد شده است و رتبه علمی دانشگاه را به جایگاهی که لایق آن بود رسانده است.
متأسفانه آن چه که باعث رنج و عذاب در دانشگاهها بوده است، فضای سیاست زدگی در بین دانشگاهیان بود که دانشگاه را تبدیل به خانه احزاب نموده بود و دانشجویان را تبدیل به پادوی احزاب سیاسی کرده بود. این نوع نگاه به جریانات دانشجویی که متأسفانه خروجی خود را در جریان 18 تیر 78 و همچنین فتنه 88 نشان داده است، تا مدتها بر دانشگاهها حاکم بود و دانشجویان نیز به دلیل شور و نشاط جوانی و همچنین نوع نگاه آرمانگرایانه به مسائل پیش روی دانشگاه و کشور، خواه ناخواه در پازل این جریانات سیاسی بازی میکردند و به این ترتیب منافع جریانات سیاسی از طریق دانشجویان و دانشگاهها تأمین میشد و باز هم متأسفانه، متضرر این جریانات سیاسی صرفاً دانشجو، دانشگاه و در لایه بعدی کشور و ملت بودند که آن گونه که شاید و باید قادر به بهره مندی از توانایی جوانان خود در عرصه علم و فناوری نمیشدند.
با برچیده شدن این فضا از دانشگاهها و به ویژه دانشگاه علم و صنعت، رشد علمی نیز روز به روز شیب تندتری به خود گرفت و پیشرفتهای علمی فعلی دانشگاه علم و صنعت تا حد زیادی مرهون حاکمیت این نوع نگاه بر دانشگاه بوده است که سبب شد تا افتخاراتی نظیر پرتاب اولین ماهواره از جانب جمهوری اسلامی با نام نوید علم و صنعت همراه شود.
امروز، از آنجایی که سیاست اصلی کشور باید در جهت تقویت استحکام درونی قرار گیرد و بحث حماسه اقتصادی، با تکیه بر این اصل محقق خواهد شد، نقش دانشگاهها در این عرصه بسیار مهم است و لازم است تا سیاستهای دانشگاههای کشور در مسیر تولید علم قرار گیرد.
متأسفانه اکنون جریاناتی در وزارت علوم و دانشگاهها بنای بر آن دارند که باز هم دانشگاهها را تبدیل به پادوی احزاب گردانند و فضای علمی کشور را به انحراف بکشانند و دانشجویان را به جای پرداختن به اصل که همانا علم اندوزی و در کنار آن آرمان خواهی و آگاهی پیرامون مسائل گوناگون است، مشغول فرعیات گردانند و از مسیر اصلی خود منحرف سازند.
فضای علمی دانشگاهها که مطلوب دانشگاهیان است نباید توسط عده قلیلی که سعی در سیاست زدگی دانشجویان دارند، منحرف شود و مسلماً کشاندن دانشگاهها به این سبک فضاها از جانب عموم دانشگاهیان بی جواب نخواهد ماند.
رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار اخیرشان با اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسألهای را طرح نمودند که در این فضا میتواند خط راه مسئولین محترم وزارت علوم را مشخص سازد. حضرت آقا در بخشی از سخنانشان اینگونه فرمودند:« این را توجّه کنند آقاى فرجىدانا و آقاى هاشمى؛ نگذارید دانشگاه جولانگاه حرکتهاى سیاسى بشود. اینکه ما جوان را به عنوان یک موتور محرّک تحوّلات سیاسى بپذیریم، حرف من است. من یک وقتى این مطلب را گفتم، بعضى از همین آقایانى که حالا دَم از دانشگاه میزنند، من را ملامت کردند که شما این جوانها را به هَوس انداختید، به هیجان انداختید؛ نه، من اعتقاد دارم به این قضیّه؛ نسل جوان در هر جامعه، موتور حرکت تحوّلات اجتماعى و تحوّلات سیاسى است؛ بخصوص جوان دانشجو؛ طبیعتش این است. این حرف دیگرى است؛ این غیر از این است که ما دانشگاه را محلّ جَوَلان گرایشهاى سیاسى که بعضىشان مخالف با اصل نظاممند یا مخالف با جهتگیرىهاى نظاممند بکنیم. این را باید حتماً مراقبت کنید و جلوى آن را بگیرید.»
امید است تا مسئولین محترم وزارت علوم، به این هشدارهای دلسوزانه دانشگاهیان گوش فرا دهند و در مسیر تصمیم گیریهای خود پیرامون دانشگاهها به این نکات توجه جدی داشته باشند و بدانند حاصل مجاهدتهای شهدای علم و جهاد که دانشگاههای کشور را به این نقطه از علم رسانیده است و صد البته آنکه جای پیشرفت بسیاری نیز دارد، بی ثمر نخواهد ماند و عموم دانشگاهیان نسبت به انحراف احتمالی از مسیر علم جویی دانشگاهها و تقویت ساخت درونی نظام، واکنش لازم را نشان خواهند داد."
جوان امروز موتور محركتحولات سیاسی
تشكلهای دانشجویی دانشگاه علم و صنعت طی بیانیهای مطرح كردند: جریاناتی در وزارت علوم و دانشگاهها بنای آن دارند كه باز هم دانشگاهها را تبدیل به پادوی احزاب كنند تا دانشجویان را از مسیر اصلی خود منحرف كنند.
۱۳۹۲/۹/۲۵