اختصاصی/به گزارش نما ،اواخر مهرماه و قبل از برگزاری مذاکرات ژنو بود که حجت الاسلام وحید احمدی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس از حضور یک نماینده مجلس در تیم مذاکرهکننده ایرانی در مذاکرات پیشرو با 1+5 خبر داد.
خبری که دیگر نمایندگان مجلس همچون محمد حسن آصفری نماینده مردم اراک و عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی نیز آن را تایید و گفت که حضور نماینده قوه مقننه در جمع تیم مذاکره کننده هستهای منع قانونی ندارد بلکه میتواند به روند مذاکرات کمک کند.
محمدحسن آصفری افزوده بود که مجلس پیشنهاد یک نماینده مجلس به همراه تیم مذاکرهکننده هستهای را به دولت ارائه کرده ولی تا کنون پاسخی دریافت نکرده است.
آصفری این را هم گفته بود که طبق قانون اساسی مجلس شورای اسلامی میتواند به تمام موافقتنامههای بینالمللی نظارت داشته باشد لذا حضور نماینده مجلس در تیم مذکور بلامانع است.
این پیشنهاد که توسط تعدادی از نمایندگان در مجلس مطرح شد به نتیجه نرسید و نماینده ای همراه تیم مذاکره کننده هسته ای عازم ژنو نشد.
نقض توافقنامه ژنو که برگ برنده ای برای دولت محسوب می شد توسط امریکا و از سرگیری انتقادات ناظران سیاسی به بندهای مورد توافق با گروه 1+5، دوباره فضا را برای مطرح کردن دوباره پیشنهاد حضور یک نماینده مجلس در تیم مذاکره کننده باز کرد.
فضایی که عده ای از آن به عنوان چالشی میان وزارت امور خارجه و مجلس یاد می کنند؛ چالشی که پیش از این با اعتراض نسبت به تغییر رویکرد تیم مذاکره کننده در اجلاس عمومی سازمان ملل در نیویورک ایجاد شده بود.
روز گذشته محمد حسن آصفری مجددا این پیشنهاد را مطرح کرد و گفت که وزارت امور خارجه به صورت شفاهي با حضور يك نماينده مجلس در تيم مذاكرهكننده موافقت کرده است.
وی با بیان اینکه محمدجواد ظريف موافقت خود را با حضور يك نماينده مجلس در تيم مذاكرهكننده اعلام كرده بود اما مقرر شد اين موضوع به تاييد و موافقت حسن روحاني رييسجمهور به عنوان رييس شوراي عالي امنيت ملي برسد گفت كه بعدا اعلام كردند آقاي رييسجمهور مخالفت كرد و دلايل آن را هم نگفتند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی این نکته را هم گفته که بنده از آقاي بروجردي شنيدم كه ايشان گفتهاند آقاي ظريف با حضور يك نماينده مجلس در تيم مذاكرهكننده موافقت كردهاند ولي آقاي روحاني با چنين پيشنهادي مخالف هستند.
در همین حال سید باقر حسینی نماینده زابل و دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی نیز اعلام کرده که با حضور یک نماینده مجلس در نشستهای ایران و 1+5 به دنبال این هستیم که اجازه ندهیم تا باند نیویورکیها در راستای مذاکره ایران و امریکا ایجاد شود و این گروه ها بخواهند از این ارتباط سوء استفاده کنند.
این سخنان در حالی مطرح شده که برخی نمایندگان مجلس همچون حسین سبحانی نیا به کلی ارائه چنین پیشنهادی را رد کرده و گفته که چنين پيشنهادي اصلا مطرح نشده است چراكه مجلس به هيچ عنوان به دنبال حضور در تيم مذاكرهكننده و مذاكرات نيست.
این حرف و حدیث ها ادامه داشت و خبر مخالفت روحانی با حضور یک نماینده مجلس در تیم مذاکره کننده منتشر می شد تا اینکه امروز توئیتر منتسب به حسن روحانی هم آن را منتشر کرد.
چرا رئیس جمهور با حضور نماینده مجلس در تیم مذاكره كننده مخالف است؟
اختلاف روحانی با ظریف و مجلس به توئیتر كشیده شد+تصویر

چرا برخی نمایندگان مجلس و شخص آقای رئیس جمهور با حضور نماینده ای كه تنها به عنوان ناظر حضور دارد و حق رای هم ندارد مخالفت می كنند؟
۱۳۹۲/۹/۲۶

