اختصاصی/به گزارش نما ، هنوز خیلی به خاطره ها نپیوسته اند، هنوز به یاد خیلی ها مانده که یکسال پیش تو حول وحوش همین روزها یه اتفاق تلخ زندگی 29 تا دختر بچه ابتدایی رو تغییر داد، فاجعه ای که درکش برای کسانی که از دور نظاره گر این ماجرا بودند خیلی راحت نیست. دخترهایی که به هزار امید هر روز صبح راهی مدرسه می شدند که درس بخوانند و بزرگ شوند. یکی دوست داشت خانم دکتر بشود، اون یکی پرستار، یکی دیگه معلم و یکی دیگه آرزوش این بوده که عروس بشود...
ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه، ۱۵ آذر ۱۳۹۱ را هیچ کدامشان یادشان نمی رود. به خاطر یک به یکشان می ماند که وقتی پشت نیمکت چوبی مدرسه روستایشان نشستند به یکباره سوختند. سوزشی که هنوز پس از یکسال روی دل خیلی هاشون مانده...
از 37 دانش آموز کلاس درس مدرسه ابتدایی روستای شین آباد ۲۹ نفر آنها دچار سوختگی شدند. حادثه زمانی رخ داده بود که بخاری نفتی این کلاس دچار آتشسوزی شد و تلاش سرایدار مدرسه برای خاموش کردن آن با استفاده از کپسول آتش آنشانی موثر واقع نشد. سرایدار مدرسه وقتی نتوانست آتش را خاموش کند، اقدام به انتقال بخاری به بیرون از کلاس کرد که در این موقع بخاری منفجر شد و آتش به تمام سطح کلاس سرایت کرد.
طبق گزارش سازمان آتشنشانی، نشت نفت بخاری، دستپاچگی مدیر مدرسه در کنترل بخاری و افتادن آن، ازدحام دانش آموزان کلاس موقع خروج از کلاس و وجود حصار در پنجرههای کلاس علت حادثه ذکر شدهاست.
بر اثر جراحات وارد شده به دانش آموزان 2 تن از آنها فوت کردند و همچنین پزشکان مجبور به قطع انگشتان سه تن دیگر شدند.
این اولین و آخرین اتفاقی نیست که در مدارس روستاها وشهرههای کم جمعیت ایران رخ می دهد، مدارس در ایران از استاندارد های لازم برخوردار نیستند. سیستمهای گرمایشی در یک سوم کلاسهای درسی در ایران بخاری نفتی است که خود منجر به حوادث جبران نشدنی می شود.
مسئولین امر در زمان اتفاق افتادن حادثه وعده هایی مبنی بر درمان دانش آموزان و پرداخت دیه و غرامت و... را دادند ولی هنوز پس از گذشت یکسال خانواده های دانش آموزان شین آبادی از روند درمانی کودکان خود اظهار نارضایتی می کنند.
آنها معتقدند که وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش هیچکدام مسئولیت تقبل هزینه های درمان این دانش آموزان را بر عهده نمی گیرند و این کودکان که اکنون یک هفته ای است برای ادامه درمان به تهران منتقل شده اند هنوز دربلاتکلیفی مانده اند.
این در حالیست که وزارت آموزش و پرورش اواخر آذرماه با انتشار گزارشی، روند درمانی دانشآموزان را مثبت ارزیابی کرده و عنوان کرده بود که کلیه امور مربوط به درمان تمامی دانش آموزان که نیاز به مراجعه به پزشک داشتهاند طی هماهنگی به عمل آمده با مراجعه به اداره و تامین وسیله ایاب و ذهاب مناسب از قبیل بلیط رفت و برگشت با هواپیما، اتوبوس، خودرو و اسکان دانش آموزان و همراهان آنان از طریق اداره کل صورت گرفته و برای وقت تعیین شده پزشکان، جهت معاینه اعزام میشوند.
عده ای از خانواده های دانش آموزان شین آبادی روز سه شنبه با حضور در دفتر ریاست جمهوری خواهان رسیدگی به وضعیت این کودکان بی گناه شده اند. در حالی که هنوز اخباری مبنی بر چگونگی روند درمان آنها از طریق مسئولین نرسیده است.
دانش آموزان شین آبادی اولین و آخرین کودکانی نیستند که قربانی بی احتیاطی و سهل انگاری مسئولین امر می شوند. مسئولینی که از همان ابتدای امر به جای بر عهده گرفتن مسئولیت این حادثه و عذر خواهی از خانواده های آسیب دیده، از زیر بار مسئولیت شانه خالی کردند و تا امروز نیز به وعده های خود عمل نکردند.
گزارش: سیده الهام جوادی
اختصاصی
دخترانی كه رویاهایشان سوختند
مسئولینی كه از همان ابتدای امر به جای بر عهده گرفتن مسئولیت این حادثه و عذر خواهی از خانواده های آسیب دیده، از زیر بار مسئولیت شانه خالی كردند و تا امروز نیز به وعده های خود عمل نكردند.
۱۳۹۲/۱۰/۹