نسخه چاپی

در گفتگو با وكیل پایه یك دادگستری بررسی شد

نگاهی به عملكرد قضات از دید وكلا و متهمان

عکس خبري -نگاهي به عملکرد قضات از ديد وکلا و متهمان

گاهی وكلای جوان به خاطر تجربه كم مورد ظلم واقع می شوند و برخورد قضات محترم دادگاهها با این وكلا بسیار ناامید كننده است.

به گزارش نما ،رعايت حقوق ديگران لازمه نظم و امنيت اجتماعي و سياسي است. همه شهروندان براي تضمين امنيت وآزادي خود ناگزير به رعايت حقوق يکديگر هستند. متهم نيز يکي از افراد جامعه است. متهم غير ازمجرم است و چه بسيار متهماني که در دادگاه هاي بدوي و تجديدنظر تبرئه مي شوند.اگرمتهم مجرم نيست بايدهمانند ساير شهروندان به او نگاه کنيم و تا زمانيکه حکم محکوميت قطعي او صادرنشده باساير افراد جامعه هيچ تفاوتي ندارد و از شأن و احترام برخورداراست. کما اینکه پس از مجرم شناخته شدن نیز این اصل استوار است. برخورد مناسب عوامل دستگاه عدالت کيفري بامتهم، عامل مناسبي براي پيشگيري ثانويه از ارتکاب جرم و اصلاح مجرمان بوده و يکي از رسالت هاي مهم دستگاه قضايي را محقق مي سازد. متهم حقوقي دارد و بر همه عوامل و ضابطان دستگاه قضايي فرض است که آن را مراعات نمايند.
یکی از مواردی که متهمان در طی رسیدگی به پرونده شان با آن مواجه می شوند برخورد با قضات است. در این خصوص معصومه توکلی وکیل پایه یک دادگستری در خصوص برخورد قضات در دادگاهها با مجرمان و ارباب رجوع اظهار داشت: برای قضات در حالت کلی تفاوتی وجود ندارد که شما شاکی باشید یا متهم، خواهان باشید یا خوانده، معمولاً قضات محترم حوصله توضیح دادن و یا تحقیق کافی در مورد یک مساله رو ندارند و دلیل آن را حجم بالای پرونده های ارجاعی می دانند و همچنین وقت کافی نیز برای توضیح دادن یا شنیدن حرفهای متهمان و یا وکلایشان را ندارند. البته در مواردی نیز برخوردهای زشت و ناپسند با متهمان نیز از طرف قضات دیده شده است که همچنین رفتاری دور از انتظار است.
وی همچنین در خصوص نحوه برخورد قضات با وکلا بیان داشت: در خصوص نحوه برخورد قضات با وکلا به طور کلی نمی توان قضاوت نمود. قضاتی هستند که در کمال ادب و نزاکت با وکلا صحبت می کنند. اما گاهی وکلای جوان به خاطر تجربه کم مورد ظلم واقع می شوند و برخورد قضات محترم دادگاهها با این وکلا بسیار ناامید کننده است. علی الخصوص برای وکلایی که تازه وارد این حرفه شده اند و برای ادامه راه نیاز به تجربیات زیادی دارند و با برخوردی که با آنها می شود در روند رسیدگی به پرونده دچار مشکل می شوند.
توکلی با اظهار ناراحتی از نحوه اتخاذ تصمیم یک قاضی گفت: نحوه اتخاذ رای برای هر قاضی متفاوت است و معمولا قضات به صورت کاملا سلیقه ای رفتار می کنند به گونه ای که وکلا در هیچ زمانی نمی توانند جریان دادگاه را پیش بینی کنند و در این گونه موارد مورد بی اعتمادی موکلان خود واقع می شوند. این در حالیست که جریان رسیدگی و نحوه اتخاذ تصمیم از یک قاضی تا قاضی دیگر کاملا متفاوت است.
وی در جواب این سوال که آیا می توان تخلفات قضات را گزارش داد، اظهار داشت: از طریق دادسرا و دادگاه انتظامی قضات می توان در صورت مشاهده تخلف از قاضی شکایت نمود .

گزارش: سیده الهام جوادی

۱۳۹۲/۱۰/۱۰

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...