در این دیدار كه بعد از ظهر امروز در دفتر وزیر بهداشت برگزار شد، سفیر كشور چین گفت: در دیداری كه هیات چینی از دانشگاه علوم پزشكی تهران داشتند تجارب شما در طب سنتی و داروسازی گیاهی مورد توجه ما قرار گرفت.'یو هونگ یانگ' در این دیدار علاقمندی كشورش برای همكاری در زمینه های بهداشتی به خصوص در زمینه طب سنتی و سوزنی با جمهوری اسلامی ایران را اعلام كرد
وی ادامه داد: ما در كشور چین به طب سنتی بسیار اهمیت می دهیم تا حدی كه وقتی فردی مریض می شود ابتدا تحت درمان با داروهای گیاهی قرار می گیرد زیرا ما معتقد هستیم كه طب سنتی چینی علاوه بر اینكه مریض را درمان می كند ، ریشه بیماری را نیز در بدن فرد از بین می برد.
بر اساس این گزارش، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی كشورمان نیز در این دیدار ضمن بیان این مطلب كه، ظرف ۳۳ سال بعد از انقلاب اسلامی، در حوزه سلامت پیشرفت های چشمگیری داشته ایم، افزود:طب سنتی و طب سوزنی چینی برای ما بسیار جالب است، ما هم در طب سنتی پیشرفت هایی داریم و خواستاریم كه از طب سوزنی و سنتی چینی استفاده كنیم .
وحید دستجردی در ادامه گفت: ما در ایران بیش از ۹۰۰ داروی گیاهی داریم و مصممیم كه ۵۰ درصد از داروهای مصرفیمان را به سمت داروهای گیاهی برسانیم.
وی در ادامه این دیدار به وضعیت مراكز بهداشتی درمانی روستایی و شهری و شبكه های بهداشتی درمانی كشور اشاره كرد و گفت: شاخص بهداشت در روستاهای ایران در منطقه مدیترانه شرقی حرف اول را می زند و علت این امر هم وجود شبكه های بهداشتی درمانی ماست.
وزیر بهداشت گفت: در حال حاضر در كشور بیش از دو هزار خانه بهداشت وجود دارد كه از این تعداد حدود چهار پنجم آن در روستاها مستقر هستند.
وحید دستجردی افزود: ما در كشور ۲۲ میلیون جمعیت روستایی تحت پوشش بیمه روستایی داریم كه فرانشیز بسیار كمی به دولت پرداخت می كنند و در شهرها هم حدود ۱۰ درصد تاكنون تحت پوشش بیمه نیستند كه با توجه به دستور رییس جمهور مقرر شده است این تعداد هم تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
وی در ادامه با اشاره به این كه میزان تعرفه دولتی سرپایی در شهرها ۳۰ درصد و تعرفه بستری ۱۰ درصد است، افزود: با تمهیدات رییس جمهور مقرر شده است كه هیچ فرانشیزی توسط مردم چه به صورت سرپایی و یا بستری پرداخت نشود.
منبع: ایرنا
ایران و چین در طب سنتی همكاری میكنند
۱۳۹۱/۲/۹