به گزارش نما به نقل از ایسنا، فناوری توسعه یافته توسط محققان شرکت انگلیسی Pavegen System، تبدیل انرژی حاصل از راه رفتن به انرژی الکتریسیته بوسیله کاشیهای هوشمند است.
سیستم Pavegen نمونهای از یک ایده ساده برای تولید انرژی پاک محسوب میشود که در سطح معابر یا اماکن پر تردد نصب شده و انرژی حاصل از گامهای عابران را به برق تبدیل میکند.
کف پوشهای این سیستم در بین آسفالت خیابان تعبیه شده و انرژی جنبشی راه رفتن، دویدن یا پریدن عابران پیاده را به انرژی الکتریسیته تبدیل میکند؛ برق تولید شده نیز برای روشنایی لامپهای خیابان و تابلوهای تبلیغاتی مورد استفاده قرار میگیرد.
محدودیت اصلی این فناوری، تولید میزان وات کم انرژی الکتریسیته است و میزان انرژی قابل ذخیره بستگی به قدرت راه رفتن افراد دارد؛ بطور میانگین انرژی ذخیره شده از هر گام، معادل تأمین 30 ثانیه نور برای یک لامپ الایدی خیابان است.
محققان این شرکت، راهروهای مدرسهای در کانتربری را به کاشیهای هوشمند مجهز کردند که انرژی حاصل از گامهای دانشآموزان را در خود ذخیره و به انرژی برق تبدیل میکند.
انرژی برق تولید شده برای تأمین روشنایی راهروهای مدرسه و شارژ دستگاههای الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد که به کاهش هزینههای برق کمک میکند.
هر قطعه از کاشیهای هوشمند Pavegen System با قیمت 76 دلار عرضه میشود.
تولید برق از گام های دانشآموزان
محققان انگلیسی با نصب كاشیهای هوشمند در راهروی مدارس، انرژی تولید شده توسط گامهای دانشآموزان را به انرژی الكتریسیته تبدیل میكنند.
۱۳۹۲/۱۰/۲۰