نسخه چاپی

حامیان روحانی؛ از تئوری پرداز اصلاحات تا حلقه مشاوران

چرا توی دهن توهین كنندگان نمیزنید/مواضع تركان هم دوستی خاله خرسه است؟

عکس خبري -چرا توي دهن توهين کنندگان نميزنيد/ترکان هم دوستي خاله خرسه است؟

بنا به برخی شنیده ها آقای رئیس جمهور سخنان سعید حجاریان در لزوم امكان انحلال مجلس توسط دولت را "دوستی خاله خرسه" تعبیر كرده بود اما اظهارات اكبر تركان كه یار نزدیك روحانی است در توهین به مجلس و مردم چه توجیهی دارد؟!

اختصاصی/به گزارش نما ،نزدیک به دوماه پیش، محمود سریع القلم مشاور رئیس جمهور در برنامه ای که توسط موسسه فرهنگی امام موسی صدر تدارک دیده شده بود، به نقد پوپولیسم پرداخت و در اظهاراتی قابل تامل گفت که یک راننده تاکسی که از 5 صبح تا 12 شب باید در این خیابان ها بدود تا هزینه 3 بچه دانشجویش را درآورد، سر چهارراه از او می پرسند که نظر شما درباره برنامه هسته ای و مذاکرات ژنو چیست؟ او چه دانشی دارد که یک واکنش منطقی به این سوال بدهد.
در پی این اظهارات و در اعتراض به آن، جمعی از رانندگان تاکسی شهر تهران در مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند و در پایان تجمع خود نامه ای خطاب به روحانی به دفتر رئیس جمهور دادند.

نامه ای که در بخشی از آن آمده بود: ما پای صندوق‌های رأی آمدیم تا به کسی رأی بدهیم که در کنار حفظ استقلال و آزادی و اسلامیت کشور وضعیت معیشتی ما را بهبود بخشد و مشکلات‌مان را حل کند اما  امروز می‌بینیم که نه تنها مشکلات حل نشده بلکه شاهد توهین و تحقیر از سوی اطرافیان جنابعالی هم هستیم. مشاور جنابعالی که معلوم نیست تاکنون کجا بوده، به یکباره از گرد راه می‌رسد و به کسبه فهیمی که همواره در صف مقدم حرکت سیاسی ملت بوده‌اند، با توهین و تحقیر سخن می‌گوید.

در همین حال برخی رسانه های حامی دولت سعی کردند توهین سریع القلم به مردم را به دوش صدا و سیما بیاندازند و سخنان وی را انتقادی به روش صدا و سیما در نحوه تهیه گزارش های خبری بدانند: صدا و سیما برای نقد عملکرد دولت در حوزه های مختلف با افرادی گفت و گو می کند که اطلاع ناقص و نادرستی از اصل موضوع دارند و به گونه ای با سوء استفاده از آنها رویکردهای مورد نظر خود را به مخاطبان القا می کند.
هنوز چند روزی از این ماجرا نگذشته بود که سریع القلم در توهینی مجدد، ایرانی ها را حسود خواند: به ندرت مدیری در این کشور پیدا می‌شود که توسط افراد بسیار توانا و حتی تواناتر از خود مدیر احاطه شده باشد. عموما ما به افراد ضعیف، آسیب‌پذیر و حرف گوش‌کن علاقه داریم. به عنوان کسی که فرصت مشاهده و مطالعه از نزدیکِ 114 کشور جهان را طی 28 سال گذشته داشته‌ام معتقدم باید حسادت را در جامعه خودمان درمان کنیم چون افراد خیلی به هم حسادت می‌کنند. توصیه می‌کنم تلویزیون‌ کشور به جای سریال‌های بی‌محتوا به علاج حسادت در جامعه بپردازد.
اما گویا این توهین ها کافی نبود که اکبر ترکان هم وارد میدان شد و این بار او در گفت و گو با روزنامه قانون مدعی شد که 5/49 درصدی که در انتخابات اخیر به روحانی رای نداده‌اند حامی بی‌ قانونی و قانون ‌گریزی و عامل پدید آمدن امثال بابک زنجانی هستند.

او گفته که شما فكر نكنيد كه يك نفر در مملكت وجود دارد كه مي‌گويد من قانون را قبول ندارم؛ بلكه اين يك جريان مشخص بود كه مي‌گفتند ما قانون را قبول نداريم. اكنون 5/49 درصد آرا را شامل مي‌شوند. اين 5/49 آرا كساني بودند كه در مقابل جرياني كه مقابل قانون ايستاد سكوت كرد. اينها سكوت كردند و نگفتند كه تو بي‌جهت فكر كردي كه مي‌تواني قانون را قبول نداشته باشي. قبول نداشتن قانون، قبول نداشتن مقررات، قبول نداشتن نظم و انضباط موجب مي‌شود كه نه يك بابك زنجانی بلكه "بابكان" پديد بيايد. هر كسي فكر كند كه يك مرتضوي و يك بابك قانون‌شكن داريم، بي‌ترديد در اشتباه است.
وی البته تنها به این مساله اکتفا نکرده و درباره مجلس و سوال و پرسش های نمایندگان از وزرا و مسئولین دولتی هم سخنانی گفته است: به هر حال بخشی اعظمی از نمایندگان موافق دولت نیستند و كاندایدهای مد نظر آنها در انتخابات ریاست جمهوری رای نیاوردند؛ مردم این مواضع و رویه‌ها را می‌بیند و این چیزی نیست كه از ذهن آنها فراموش شود.
سخنانی که ترکان خود هم می دانست با واکنش نمایندگان روبرو خواهد شد؛ همچنانکه احمد امیرآبادی نماینده مردم قم و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در این باره اظهار داشت: مطالبی که آقای ترکان مطرح کرد مشکلات مردم نیست؛ مشکلات اصلی مردم معیشتی و اقتصادی است که مجلس با تمام توان دنبال حل آنها است و قصد دارد با همراهی دولت این مشکلات را رفع کند.

وی با بیان اینکه مجلس نهم بیشترین تعامل ممکن را با دولت یازدهم داشته است، گفت: آقایانی که مجلس را به کارشکنی و برخورد سیاسی متهم می‌کنند، تعاملات مجلس با دولت را با یکسال و نیمی که مجلس نهم با دولت دهم همراه بود، مقایسه کنند. در آن زمان بیشترین طرح‌های دو فوریتی که نمایندگان ارائه کردند، در راستای رفتارها و اقدامات دولت دهم بود.

امیرآبادی با بیان اینکه بخش اعظمی از بدنه دولت را اصلاح‌طلبان تشکیل داده اند، افزود: اصلاح‌طلبان به دنبال کوبیدن اصولگرایان هستند و به طور مثال در جریان تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی دیدید که این افراد و یا رسانه‌های اصلاح‌طلب چه هجمه ‌ای علیه مجلس به راه انداختند. اینکه رئیس جمهور در یک جلسه عمومی گفت که نمایندگان به وزرا زور می‌گویند و یا آنها را تهدید می‌کنند، جالب نیست و گفتن این موارد در شان رئیس جمهور هم نیست. رئیس جمهور می‌تواند اسامی این افراد را به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان و یا هیات رئیسه مجلس ارائه کند و مجلس نیز حتما اگر نماینده‌ای تخلفی انجام داده باشد، با وی برخورد می‌کند.

وی ضمن تفرقه آمیز خواندن اظهارات اکبر ترکان خاطرنشان کرد: ما نمایندگان به تکلیف خود عمل می‌کنیم و به فکر رای آوردن در دوره بعد نیستیم بلکه ما به تعهدی که به مردم داریم و به قسمی که خوردیم نگاه می‌کنیم و مصالح نظام و آینده کشور را در نظر می‌گیریم.
البته این اولین بار نیست که ترکان درباره مسائل جاری کشور صحبت می کند؛ مدتی قبل و در جریان رای اعتماد به وزرا نیز وی با انتشار یادداشتی با عنوان "مردم ببینید" در روزنامه شرق سخنانی را مطرح کرد که مورد اعتراض برخی نمایندگان قرار گرفت.
به عنوان نمونه جواد کریمی قدوسی عضو کمیسیون امنیت ملی در آن زمان گفت: در این یادداشت این طور آمده که چرا نمایندگان نسبت به کابینه رئیس جمهور منتخب انتقاد دارند و بنا دارند به تعدادی از آنها رای ندهند و این امر را دلیلی می گیرد بر اینکه اگر شما امروز به این کابینه رای ندهید مردم نیز در دوره بعد به شما رای نمی دهند.
وی با بیان اینکه این اظهارات ترکان دور زدن و هتک حرمت قانون است، گفت: هم رئیس جمهور و هم نمایندگان منتخب مردم هستند. مردم نمایندگان را در سال 91 و رئیس جمهور را با فاصله یک سال در سال 92 انتخاب کردند و به نمایندگان خود قدرت قانونگذاری دادند.
نماینده مردم مشهد خاطرنشان کرد: همان اندازه که دولت معتقد است می خواهد قانون را اجرا کند همان مقدار بلکه بیشتر نمایندگان دغدغه دارند که قانون را اجرا کرده و به وظیفه خود عمل کنند، لذا این نوع رفتار از سوی مشاور آقای روحانی غیر قابل انتظار بود.
اگر نگاهی هم داشته باشیم به اظهارات سعید حجاریان در کمتر از یک ماه گذشته که در اظهار نظری قابل تامل خواستار امکان انحلال مجلس توسط دولت شده بود مشخص می شود که نظریه پردازان اطراف دولت یازدهم به صورتی کاملا رسمی و جسورانه در تلاش برای ایجاد سیستمی هماهنگ با خود هستند؛ سیستمی هماهنگ از مردم گرفته تا مجلس.
هرچند بنابه برخی شنیده ها آقای رئیس جمهور در آن زمان این گونه سخنان و حمایت ها را "دوستی خاله خرسه" تعبیر کرده بود اما اظهارات اکبر ترکان که روزهایی نه چندان دور عنوان ابوالمشاغل دولت را یدک می کشید و یار نزدیک روحانی است جای تاملی بیشتر دارد.
اظهاراتی که بیشتر حکم تهیه آتش برای دامن زدن به اندک اختلافات میان مجلس و دولت را دارد و گویای عدم تحمل صدای مخالف هرچند نحیف و ضعیف از سوی نزدیکان رئیس دولت است.

جالبتر آنکه همین افراد بعد از اینکه حرف خود را مطرح می کنند و واکنش ها را به اظهارنظرهای خود می بینند دم از صبوری و تحمل می زنند و می گویند که ما فقط نظرات خود را مطرح کردیم و گمان نمی بردیم که آقایان ظرفیت شنیدن این مقدار نقد را نداشته باشند.
نکته آخر اینکه هرچند عملکرد مجلس در برخی موارد منفعلانه و ناکارآمد است اما نمی توان تلاش نمایندگان ملت برای استیفای حقوق مردم را نادیده گرفت و پر واضح است که بیان سخنانی از این دست با آنچه که دولت، از آن به عنوان اعتدال و امید یاد می کند منافاتی بسیار دارد.

۱۳۹۲/۱۰/۲۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...