نسخه چاپی

عملكرد تلویزیون در شبی كاملاً متفاوت

صداوسیما در حالی شامگاه گذشته به پخش مستقیم مراسم اختتامیه‌ی جشنواره فیلم فجر اقدام كرد كه به نظر می‌رسد، پوشش تلویزیونی این مراسم همچنان با استانداردهای جهانی برای پخش زنده‌ی یك رویداد مهم هنری كه در سطح بین‌المللی برگزار می شود، فاصله‌ی بسیار دارد.

به گزارش نما به نقل از ایسنا: صداوسیما در حالی شامگاه گذشته به پخش مستقیم مراسم اختتامیه‌ی جشنواره فیلم فجر اقدام کرد که به نظر می‌رسد، پوشش تلویزیونی این مراسم همچنان با استانداردهای جهانی برای پخش زنده‌ی یک رویداد مهم هنری که در سطح بین‌المللی برگزار می شود، فاصله‌ی بسیار دارد.

پخش تلویزیونی مراسم اختتامیه‌ی جشنواره‌های هنری جهان، از جمله اسکار، گلدن گلوب، گرمی، امی و ...، همواره برنامه‌ای قابل توجه در سطح جهانی محسوب می‌شود و شبکه‌های تلویزیونی دنیا برای گرفتن حق پخش این مراسم، از مدت‌ها قبل با هم به رقابت می‌پردازند.

اهمیت پوشش تلویزیونی این مراسم در دنیا به حدی است که شبکه‌ی تلویزیونی ای.بی.سی که پخش انحصاری مراسم اعطای جوایز اسکار را برعهده دارد، فروش حق پخش پیام‌های بازرگانی که در حین این مراسم به روی آنتن می‌رود را بسیار بالا اعلام کرده است.

ضمن اینکه تعداد بینندگانی که چنین مراسمی را از تلویزیون‌های دنیا به تماشا می‌نشینند، بسیار بالاست و بارها تعداد بینندگان مراسم اختتامیه‌ی اسکار و گلدن‌گلوب در کنار مراسمی چون افتتاحیه المپیک، جام‌جهانی و ...، رکورد بیشترین بیننده‌ برای یک برنامه‌ی تلویزیونی را به خود اختصاص داده است.

در ایران نیز اختتامیه‌ی جشنواره بین‌المللی فیلم فجر از اهمیت قابل توجهی در بین مخاطبان عام و خاص برخوردار است و تلویزیون ایران که در رقابت حال حاضر میان رسانه‌ها به شدت به جلب اعتماد مخاطبانش نیاز دارد، با پخش تلویزیونی مناسب این مراسم، می‌تواند بینندگان بسیاری را به شبکه‌های خود بازگرداند.

اما پخش تلویزیونی مراسم اختتامیه‌ی سی‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر هم نتوانست آنطور که باید و شاید انتظار مخاطبان را از رسانه‌ای که شبکه‌ای رقیب را برای پوشش تلویزیونی مراسم فجر در کنار خود نمی‌بیند، برآورده کند.

هر چند پخش زنده‌ی مراسم افتتاحیه‌ی جشنواره فیلم فجر از شبکه‌های دیجیتالی چون «نمایش» و در سال‌های قبل «آی‌فیلم»، برای بیننده‌ی ایرانی که در بسیاری از دوره‌ها صرفا شاهد پخش قسمت‌هایی از این مراسم آنهم به شکل خلاصه و غیرمستقیم بوده، اقدامی جدید محسوب می‌شود، اما شامگاه گذشته نیز قطع چند باره‌ی این مراسم به دلیل مشکلات فنی و همچنین حذف صحبت‌های برخی از حاضران، در کنار حذف نماهای خانم‌های برگزیده‌ی جشنواره و استفاده از تصاویر غیرمرتبط جایگزین، از جمله مواردی است که همچنان گله‌ی بینندگان مراسم اختتامیه سی‌ودومین جشنواره فیلم فجر را در پی داشته است.

پخش زنده‌ تلویزیونی اختتامیه سی‌ودومین جشنواره فیلم فجر از همان ابتدا با حاشیه‌هایی همراه شد.

یک روز قبل از برگزاری این مراسم، اعلام شد، حضور «حسین پاکدل» به‌ عنوان مجری اختتامیه جشنواره فیلم فجر به‌ دلیل «ممنوع‌الکار بودن» او در تلویزیون منتفی شد.

این هنرمند که چند دوره اجرای اختتامیه جشنواره فیلم فجر را برعهده داشته است‌، با تأیید این خبر، به ایسنا گفت: از 10 روز پیش برای اجرای اختتامیه جشنواره فیلم با من صحبت شد و من تمام برنامه‌هایم را تغییر دادم تا بتوانم در خدمت دوستان باشم؛ اما یک‌باره گفتند تلویزیون با شما مشکل دارد و به همین دلیل، موضوع منتفی شد!

اما تلویزیون در حالی با اجرای حسین پاکدل به عنوان مجری مراسم اختتامیه مشکل داشت که کمتر از یک ماه قبل ضرغامی و معاونش در امور سیما در گفت‌وگوهایی مجزا با ایسنا اعلام کرده بودند که در تلویزیون چیزی به نام ممنوع‌التصویر یا ممنوع‌الکار نداریم!

بر این اساس، پس از منتفی شدن حضور پاکدل به‌ عنوان مجری در اختتامیه جشنواره فیلم فجر، محمدرضا شهیدی‌فر، دیگر مجری تلویزیون جایگزین او اعلام شد تا سریال حاشیه‌ساز شدن انتخاب مجریان تلویزیون، پس از تاخیر در پخش گفت‌وگوی زنده رییس جمهور با مردم همچنان ادامه‌دار بماند.

به گزارش ایسنا، حذف بخش‌هایی از صحبت‌های حاضران در مراسم اختتامیه، از جمله انتقادهایی است که به پوشش تلویزیونی جشنواره فیلم فجر می‌شود.

شامگاه سه‌شنبه (22 بهمن ماه) تلویزیون به هنگام پخش مستقیم مراسم اختتامیه‌ی جشنواره فیلم فجر، هنگامی که یکی از برگزیدگان روی جایگاه از فیلم «آشغال‌های دوست‌داشتنی» نام برد، پخش مستقیم این مراسم را قطع کرد.

این اتفاق موجب شد وقتی‌که پخش مستقیم مراسم مجددا به آنتن تلویزیون بازگشت، از پوشش اهدای سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی هم جا بماند.

همچنین چندی بعد زمانی‌هم که تهیه‌کننده فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» - برای دریافت یکی از دو سیمرغ بلورین بهترین فیلم روی سن حاضر شد و چند جمله سخن گفت، وقتی به این جمله رسید که امیدوارم به جایی برسیم که همه سلیقه‌ها را بتوانیم تحمل کنیم، پخش زنده مراسم اختتامیه سی‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر از شبکه نمایش مجددا قطع شد.

پخش زنده‌ی مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر به هنگام صحبت‌های محمد مهدی عسگرپور و مصطفی کیایی نیز برای لحظاتی متوقف شد.

مراسم اختتامیه سی‌و‌دومین جشنواره فیلم فجر در قالب برنامه‌ای تحت عنوان «سینمایش» به طور زنده از شبکه نمایش روی آنتن رفت که اجرای این برنامه را شهریار ربانی همراه با محمدتقی فهیم (منتقد) بر عهده داشت.

برنامه «سینمایش» پیش از برگزاری مراسم اختتامیه فیلم فجر، تلاش کرد با روی آنتن بردن نماهایی از عبور برخی بازیگران (از جمله رضا عطاران) از فرش قرمز و ورود به برج میلاد، برای اولین بار حاشیه‌های این مراسم را به تصویر بکشد اما این تصاویر تا آغاز مراسم اختتامیه که با 45 دقیقه تأخیر همراه بود، ادامه پیدا نکرد تا در قالب زیرنویس به بینندگان اعلام شود که مراسم اختتامیه تا دقایقی دیگر آغاز می‌شود. اما این دقایقی دیگر تقریبا حدود یک ساعت به طول انجامید.

مجری برنامه نیز در لحظاتی، علت قطع ارتباط با برج میلاد را رفع مشکلات فنی دانست و اینکه تلاش می‌شود مراسم اختتامیه بدون مشکل فنی روی آنتن برود.

پخش زنده‌ی اختتامیه جشنواره فیلم فجر تا پایان برگزاری این مراسم، ادامه پیدا نکرد و شبکه نمایش که تا ساعت 23 پوشش تلویزیونی این مراسم را پیش‌بینی کرده بود، به علت تأخیر پیش‌آمده در برگزاری این مراسم، نتوانست دقایق پایانی را روی آنتن ببرد.

با این حال پس از اتمام برنامه «سینمایش» و در حالی که بیننده‌ی شبکه نمایش با پخش تصاویر مربوط به آگهی بازرگانی، برنامه‌ای دیگر را انتظار می‌کشید، بخش‌هایی از صحبت‌های بابک حمیدیان در مراسم اختتامیه که به تشکر از اهالی رسانه اختصاص داشت، تنها به صورت صوتی، بر روی تیتراژ مربوط به آگهی بازرگانی پخش شد!

علاوه بر شبکه نمایش، شبکه‌های رادیویی تهران و نمایش و ایران پخش زنده داشتند که آنها نیز در طول برنامه با قطعی مواجه شدند و با دقایقی تاخیر به روی آنتن رفتند.

۱۳۹۲/۱۱/۲۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...