به گزارش نما به نقل از مهر، علی ربیعی گفت: در تلاش هستیم تا بسته جامع مشوق های حمایت از کارآفرینان را که به پیشنهاد و توصیه کارآفرینان برتر ملی طراحی و تنظیم شده است را در شورای عالی اشتغال تصویب نماییم. در این مشوق ها، پیش بینی های لازم برای عضویت کارآفرینان برتر در بنیاد ملی نخبگان انجام شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اظهارداشت: مقوله کارآفرینی و کارآفرینان نقش بسیار کلیدی در تسریع و تسهیل روند توسعه و پیشرفت اقتصادی کشورهای در حال توسعه ایفا میکنند. در کشور عزیزمان با توجه به بحران ناخواسته و پیشبینی نشده تحریم، کارآفرینان نه تنها به ایجاد فرصت های شغلی جدید می پردازند بلکه با ایده، انگیزه وخطرپذیری پیچیده دست به تخریب خلاق می زنند تا بناهای استواری از آبادانی، پیشرفت و ترقی بنا کنند.
ربیعی ادامه داد: تبدیل کارآفرینی به ارزشی گرانمایه و پایدار می تواند رهآوردهای بسیاری برای جامعه به ارمغان آورد و از رنج و مشکلاتی مانند بیکاری جوانان و پیامدهای اجتماعی و اقتصادی منفی ناشی از آن بکاهد. به منظور نهادینه کردن فرهنگ کارآفرینی و ایجاد ظرفیت های لازم برای ایجاد اشتغال مولد و پایدار، می بایست اقداماتی فراتر از دادن لوح قدردانی به کارآفرینان صورت پذیرد تا جایی که کارآفرینی به عنوان یک آرزو و آرمان دیرینه از کودکی تا بزرگسالی پرورش داده شود.
وی تاکید کرد: طراحی و تنظیم نقشه جامع توسعه کارآفرینی کشور از جمله اقدامات مهم و اثرگذاری است که در وزارت تعاون، کار و رفاه در راستای سیاستگذاری، راهبری و مدیریت کارآفرینی در کشور انجام شده است. در این نقشه، سهم و جایگاه هر یک از وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادها در حوزه توسعه کارآفرینی مشخص شده است. بدون شک با تصویب نقشه جامع توسعه کارآفرینی کشور در دولت و اجرایی شدن آن، شاهد تلاش، تکاپو و حرکت نظام مند و نهادینه ای در حوزه کارآفرینی خواهیم بود.
وزیر کار افزود: برنامه ریزی برای ایجاد سازمان نظام کارآفرینی کشور به عنوان یک نهاد مردمی تخصصی کارآفرینی از دیگر اقداماتی است که در این وزارتخانه در حال انجام است. این سازمان غیردولتی توسط کارآفرینان مدیریت خواهد شد و بخش های بزرگی از امور تصدی گرایانه کارآفرینی که هم اکنون توسط دولت انجام می شود به این سازمان محول خواهد شد.
ربیعی خاطرنشان کرد: برنامه ریزی برای کمک به ایجاد بورس ایده از دیگر برنامه هایی است که در راستای پاسداشت ایده های کارآفرینان در این وزارتخانه در حال انجام است. کمک به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی برای ایجاد انطباق با بازار کار و پرورش دانشجویان کارآفرین از دیگر برنامه های مهم این وزارتخانه است.
وی تصریح کرد: امروزه یکی از مهم ترین مشکلات کشور بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی است و بخشی از بیکاری فارغ التحصیلان به دلیل سطح پایین توانایی های کارآفرینی آنها است. بستر سازی برای اجرای مولفه های کار شایسته در بازار کار کنونی ایران و کمک به کیفیت بخشی به وضعیت معاش نیروی کار از دیگر برنامه هایی است که به منظور بهبود شرایط محیط کار در کشور لازم است انجام شود.
وزیر کار اظهارداشت: ما باید موانع مختلف را بررسی کنیم و در اولین گام اقتصاد باید شوقی در کارآفرینان ایجاد کنیم و کارآفرینی باید به یک ارزش در جامعه ایران امروز تبدیل شود. در گام دیگر ما باید موانع روانی را در کارآفرینان از بین ببریم، من صاحبان ایده بسیاری را می شناسم که جرات حرکت ندارند. ما باید امید کارآفرینی را شعله ورکنیم.
ربیعی افزود: من معتقدم که شغل ها باید با ایده ها و شالوده شکنی ها و خلاقیت ها پدید آیند. تبدیل ایده ها در عرصه اقتصادی تبدیل به شکل خواهد شد و همه اینها در سایه گسترش کارآفرینی است.
به گفته وی، ما با خیل عظیمی از دانشجویانی که در راهند، افرادی که در جامعه به دنبال کار خواهند بود در آینده نزدیک روبرو هستیم و با شعار اینکه کارآفرینی را به یک جنبش عظیم اجتماعی تبدیل می کنیم و کار از خانه تا کارخانه و اینکه چگونه به همه به یک کار ارائه کنیم. چگونه یک آجر روی آجر بگذاریم باید به یک ذهن مشغولی همه ما تبدیل شود.
صاحبان ایده جرات حركت ندارند
دلیل بیكاری فارغالتحصیلان از نظر وزیر كار
وزیر تعاون، كار و رفاه با بیان اینكه در آینده نزدیك با خیل عظیمی از دانشجویان و افرادی كه به دنبال كار خواهند بود، روبرو می شویم، گفت: اینكه چگونه یك آجر روی آجر بگذاریم باید به یك ذهن مشغولی همه ما تبدیل شود.
۱۳۹۲/۱۲/۳