نسخه چاپی

افزایش زنان آلوده به HIV در كشور

مسئول بیماری‌های واگیر مركز بهداشت استان كرمانشاه در خصوص افزایش شمار مبتلایان زن آلوده به HIV در سطح كشور هشدار داد.

به گزارش نما به نقل از ایسنا: مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه در خصوص افزایش شمار مبتلایان زن آلوده به HIV در سطح کشور هشدار داد.

دکتر حسین بیگلری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران‌(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، استفاده از سرنگ و وسایل تزریق مشترک در بین مصرف کنندگان تزریقی مواد مخدر، تزریق خون و فرآورده‌های خونی آلوده، تماس جنسی غیرایمن و محافظت نشده و انتقال از مادر به جنین در دوران بارداری و زایمان و نیز از مادر به نوزاد در دوران شیردهی را از جمله راه های انتقال ویروس HIV عنوان کرد.

به گفته بیگلری، راه‌های انتقال این بیماری مشخص بوده و به هیچ عنوان ویروس (HIV) از راه‌هایی مانند نیش حشرات، روبوسی، دست دادن، سرفه، عطسه، غذا خوردن در یک ظرف مشترک، استفاده از لباس و حوله فرد بیمار، سرویس بهداشتی و بسیاری موارد دیگر منتقل نمی‌شود و تنها به روش‌های گفته شده قابل انتقال است.

این مقام مسئول با بیان اینکه از سال 1366 که اولین مورد آلودگی ویروس HIV در یک دختر شش ساله هموفیلی در ایران شناسایی شد تاکنون بیش از 27 هزار و 100 بیمار HIV مثبت در سطح کشور شناسایی شده اند، خاطرنشان کرد: بیماری ایدز مرحله نهایی بیماری افراد آلوده به ویروس HIV است که از مجموع تعداد افراد HIV مثبت شناسایی شده در سطح کشور 5400 بیمار وارد فاز ایدز شده‌اند.

به گفته بیگلری، بر طبق آخرین آمار در 20 سال اخیر و از سال 1372 با شناسایی اولین مورد آلوده به HIV در سطح استان کرمانشاه تاکنون 3360 مورد بیمار HIV مثبت در استان شناسایی شده‌اند که نزدیک به یک سوم این افراد در حال حاضر فوت کرده‌اند.

به گفته بیگلری، آمار بیماران HIV مثبت همواره به صورت تجمعی محاسبه شده و حتی بیماران فوتی نیز در شمار آمار مذکور آورده می‌شوند.

مسئول پیشگیری از بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان کرمانشاه تغییر الگوی انتقال ویروسHIV از تزریق مشترک به تماس جنسی غیر محافظت نشده را زنگ هشداری در کشور دانست و اظهار کرد: از سال 1366 تاکنون استفاده از سرنگ و وسایل مشترک تزریقی در میان معتادان تزریقی مواد مخدر، راه اصلی انتقال ویروس HIV در کشور بوده و هست.

وی افزود: متاسفانه در سالهای اخیر شاهد تغییر این الگوی انتقال به سمت تماس جنسی محافظت نشده هستیم که یکی از دلایل اصلی آن را می توان مصرف شیشه دانست که افراد را به سمت رفتارهای غیر منطقی سوق می‌دهد.

بیگلری عامل هشدار دیگر در زمینه ایدز را افزایش شمار مبتلایان زن به این بیماری و در نتیجه مبتلا شدن تعداد بیشتری از نوزادان بی گناه به ویروس HIV عنوان کرد.

وی تصریح کرد: تا چند سال پیش در کشور 93 تا 95 درصد مبتلایان را مردان و تنها پنج تا هفت درصد مبتلایان را زنان تشکیل می دادند و این در حالی است که در حال حاضر تعداد مبتلایان زن به 27 درصد افزایش پیدا کرده است.

وی خاطر‌نشان کرد: با توجه به اینکه بیشتر گروه سنی مبتلایان را جوانان بین 25 تا 35 سال تشکیل می‌دهند، لزوم اطلاع رسانی هرچه بیشتر به جوانان و در بین دانشجویان و دانش آموزان احساس می‌شود.

بیگلری، آموزش‌ها و اطلاع رسانی های مقطعی را در زمینه شناخت هرچه بیشتر و بهتر این بیماری به جوانان کافی ندانست و تصریح کرد: برای اثر بخشی بهتر باید آموزش‌ها بصورت مداوم و مستمر به جامعه داده شود.

۱۳۹۲/۱۲/۱۱

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...