نسخه چاپی

دكتر ظریف در اندونزی:

محاسبات آمریكایی ها غلط بود/ مذاكرات به نتیجه می رسد

وزیر امور خارجه كشورمان، در دومین روز سفر خود به اندونزی؛ در جمع اندیشمندان، متفكران، شماری از دیپلمات های سابق و كنونی وزارت امور خارجه اندونزی ، و شماری از استادان و دانشجویان روابط بین الملل این كشور به تبیین اصول سیاست خارجی كشورمان پرداخت.

به گزارش نما ، دکتر ظریف، در این سخنرانی با اشاره به شرایط نوین حاکم بر جهان و نقش وافر سمن ها، شبکه های اجتماعی و حتی افراد، افزون بر دیگر صاحبان سنتی قدرت، گفت: اکنون از وضع جوامع ملی به وضع نو «جامعه جهانی» رسیده ایم و دیگر دو قدرت برتر دوران جنگ سرد، نقش تعیین کننده قبل را ندارند، لذا بایستی عناصر دوران گذار را به خوبی شناخت؛ چرا که این عناصر، نقش مستقلانه تر داشته و به سهم خود وظیفه ای برعهده دارند.

ظریف در این باره با بیان اینکه مقوله ای همانند امنیت، توسعه و محیط زیست اموری کاملا جهانی شده اند، افزود: «امنیت همه جامعه جهانی» به هم پیوسته شده و امنیت در منطقه ای از جهان نباید به قیمت ناامنی مناطق دیگر جهان تامین شود».

وی تاکید کرد: امروز ثابت شده است هیچ سلاح کشتار جمعی نمی تواند امنیت به همراه بیاورد.

وزیر امور خارجه کشورمان، با اشاره به سابقه فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران و فشار غیرمنطقی و زورگویانه غرب برای متوقف و محدود ساختن این فعالیت بر خلاف همه معاهدات و قوانین و مقررات بین المللی، گفت: این نگاه به دنبال این بود تا با فشار و تحریم، ایران را از دستیابی و استفاده از فناوری صلح آمیز هسته ای باز دارد که با حضور حماسی ملت ایران در انتخابات سال جاری بی نتیجه بودن سیاست فشار و تحریم به اثبات رسید .

وی گفت: در چنین شرایطی بود که روشن شد محاسبات آمریکایی ها در نگاه به مردم ما کاملا غلط بوده است. لذا دیدیم که ملت ایران با مشارکت ۷۳ درصدی خود در انتخابات نشان داد که ایران از یک سرمایه ارزنده اجتماعی و در نتیجه، نوعی امنیت بومی برخوردار است که این معنی، جز شکست تحریم ها ندارد.

ظریف افزود: تسلیحات هسته ای در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران جایی نداشته، چرا که معتقدیم این دست تسلیحات، امنیت را به ارمغان نمی آوردند.

وی در سخنان خود به تشریح رویکرد جمهوری اسلامی ایران در مذاکره با پنج به علاوه یک پرداخت و گفت در نتیجه این رویکرد، توافق اولیه حاصل شده که در مسیر اجرایی خود قرار دارد؛ امری که بسیاری فکر نمی کردند که حتی توافق صورت بگیرد یا حتی اجرایی شود.

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: ایران پیگیر سلاح هسته ای نیست. ما خواهان رسیدن به توافق هستیم و غرب باید در این مسیر اعتماد ملت ایران را جلب نماید و ما بر حفظ عزت و داشتن فناوری روز تاکید داریم.

وی مانع اصلی فراروی طرف مقابل را وجود برخی موانع روانی دانست که بایستی به کنارگذاشته شود.

دکتر ظریف در این باره تاکید کرد: باور داریم که با رفع این مانع روانی، مذاکرات به نتیجه خواهد رسید.

وی همچنین درباره روابط دو جانبه ایران و اندونزی نیز گفت: در این زمینه محدودیتی وجود نداشته و این روابط می تواند با توجه به پتانسیل های موجود، بی این که زیانی برای طرف ثالث داشته باشد، ادامه یابد.

وزیر امور خارجه، با اشاره به نقش اندونزی در جنبش غیرمتعهدها و گروه دی هشت، گفت: ضروری است کشورهای در حال توسعه به توانایی های خود باور داشته و مبتنی بر داشته های خود گام بردارند .

وی تاکید کرد: «امروز کشورهای مختلف جهان می بایست برای یافتن راه حل مشترک معضلات مشترک، همکاری کنند، چرا که راه حل جهانی برای مشکلات جهانی، یک ضرورت است .

ظریف در پایان این جلسه به پرسش های حاضران پاسخ داد.

۱۳۹۲/۱۲/۱۶

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...