به گزارش نما ، به نقل از پایگاه خبری و تحلیلی جمهوریت، از ابتدای روی کار امدن دولت تدبیر و امید بخش جدیدی در مفاهیم رسانه ای دولتمردان باز شد. فعالیتی فراتر از نشست های خبری وزارتخانه ها و وزرا یا مصاحبه های مطبوعاتی آن ها و یا گفت و گوی هایی در گوشه و کنار. اطلاع رسانی در شبکه های اجتماعی البته پیش از این نیز – غلط یا درست- مخاطب زیادی داشت اما نکته جالب توجه ورود افرادی در سطح وزیر از بدنه حاکمیت به این شبکه اجتماعی آن هم تنها با قناعت به صفحه ای در شبکه اجتماعی فیس بوک بلکه به عنوان کانالی برای برقراری ارتباط با جامعه و ارائه گزارش هایی از کارکردهای خود در وزارتخانه ها و حیطه اختیارات و وظایفشان بود. علی رغم تمامی مخالفت ها و انتقادات اما هر روز تعداد وزرا و معاونین آن ها که در صفحه شبکه های اجتماعی خود به بیان گزارش های کاری می پردازند، افزوده می شود.
محمد جواد ظریف ،عباس عراقچی، معصومه ابتکار، محمد باقر نوبخت، علی جنتی و برخی دیگر از چهره های فعال در وزارتخانه ها و نهاد ریاست جمهوری به طور منظم گزارش هایی از برنامه ها و فعالیت های خود را در فیس بوک می گذارند.
برخورد با این موضوع اما دوقطبی مطلق است. عده ای بر این باور هستند که تا زمانی که کارگروه مصادیق مجرمانه از طریق رفع فیلتر فیس بوک استفاده از ان را مجاز اعلام نکرده است نباید مسئولان در سطح نظام در این شبکه اجتماعی فعالیت کنند و عده ای دیگر در طرف دیگر معتقد هستند که ورود افراد در این سطح مسئولیتی به شبکه اجتماعی برای تحکیم ارتباط بین مردم به خصوص نسل جوان و مسئولان الزامی است. با تمامی این تفاسیر فیس بوک کماکان فیلتر است.
در این خصوص حمیدرضا طباطبائی نائینی، نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس درباره استفاده از شبکه فیسبوک می گوید:این نگاه که کاری برای مردم ممنوع باشد اما مسئولان مجاز به استفاده از آن مسئله باشند نگاه غلطی است پس از ابتدای امر باید بر این اصل حرکت کنیم که اگر فیس بوک ممنوع است هیچ کس نباید از آن استفاده کند و اگر قرار است نگاه نهاد تصمیم گیرنده در این خصوص تغییر و استفاده از فیس بوک را مجاز بداند، باید مردم بدون برخورد با مسئله فیلتر از این شبکه استفاده کنند.
نماینده مردم نائین در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب در پاسخ به این سوال که بر اساس چه قانونی استفاده از فیس بوک در کشور ممنوع است، افزود: در هیچ یک از قوانین و اسناد بالادستی کشور تبصره یا اصلی مبنی بر ممنوعیت استفاده از فیسبوک وجود ندارد به این معنی که در هیچ قانونی قید نشده است که به صورت واضح استفاده از فیس بوک جرم تلقی می شود.
طباطبایی نائینی با اشاره به این که مرجع و نهاد مسئول این امر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است، گفت: شورای عالی فضای مجازی کشور با دستور مقام معظم رهبری تشکیل شده و اعضای سه قوه، وزاری مرتبط، نیروهای مسلح و نمایندگانی از سوی مجلس در آن حضور دارند و کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه نیز با نظر و مشورت این شورا تصمیمات لازم را اتخاذ می کند.
این نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: براساس مصوبه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه هر سایتی که در این کارگروه دارای محتوانه مجرمانه یا هر مسئله نگران کننده دیگری تشخیص داده شود، فیلتر شده و در عمل استفاده از آن ممنوع اعلام می شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا محدودیت و اعمال آن راهکار مناسبی برای مصونیت از گزند است، گفت: بدون شک همیشه ممنوعیت راهکار موثری نیست چرا که افکار عمومی اگر توجیهی برای دلیل این ممنوعیت پیدا نکند به سراغ استفاده از ان می رود.
این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان این که استفاده عدهای افراد از فیسبوک و محدود بودن آن برای دیگر افراد جامعه منجر ایجاد سو تفاهم هایی در خصوص حاکمیت برای مردم می شود، تاکید کرد: شورای عالی فضای مجازی کشور باید وارد عمل شده و نسبت به استفاده از فیسبوک به صورت شفاف نظر بدهد.
نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی ایجاد تبعیض بین مردم و مسئولان را در استفاده از فیس بوک مسبب ایجاد بحران های اجتماعی خواند و گفت: باید به صورت صریح تکلیف را روشن کنیم که اگر استفاده از فیسبوک مجاز است همه باید بتوانند از آن استفاده کنند و اگر هم استفاده از ان به شکلی غیرمجاز است که آحاد مردم جامعه حق دسترسی به ان را ندارند دیگر اجازه فعالیت مسئولان و وزرا نیز نباید در این شبکه داده شود.
فیس بوك; یا همه یا هیچ كس!
باید به صورت صریح تكلیف را روشن كنیم كه اگر استفاده از فیسبوك مجاز است همه باید بتوانند از آن استفاده كنند و اگر هم استفاده از ان به شكلی غیرمجاز است كه آحاد مردم جامعه حق دسترسی به آن را ندارند دیگر اجازه فعالیت مسئولان و وزرا نیز نباید در این شبكه داده شود.
۱۳۹۲/۱۲/۲۲