نسخه چاپی

با دندان شكسته چه كنیم؟

شكستگی دندان در بین كودكان نسبتا رایج است اما ممكن است برای بزرگسالان نیز اتفاق بیفتد. در اكثر موارد پس از ضربه، افتادن و یا حتی فرسودگی دندان هایی كه قبلا ترمیم شده ایجاد می شود. خوشبختانه این مشكل به كمك روش های درمانی كاشت و ترمیم قابل حل است.

به گزارش نما به نقل از جوان ایرانی، نخستین اقدام پس از این اتفاق، برداشتن تکه های دندان شکسته است زیرا امکان دارد بتوان این تکه را مجددا به دندان وصل کرد. اگر دندان به طور کامل جدا شده است باید آن را از قسمت عاج گرفت و به خصوص ریشه نباید ضربه ای ببیند. در هر صورت،‌ این دندان جزء زنده ای است و باید تا احتیاط های لازم برای حفظ و انتقال آن در نظر گرفته شود. بهتر است دندان را در محلول آب نمک استریل ( سرم) و یا جعبه های محافظت دندان نگهداری شود. همچنین می توان دندان را برای مدت کوتاهی در شیر،‌ کیسه فریزر و در دهان نگه داشت. از گذاشتن دندان در آب و پیچاندن در کاغذ باید اجتناب کرد.
مراجعه سریع به دندانپزشک
اگر دندانتان شکسته است و یا احساس چنین حالتی را دارید بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کنید. اتصالات دندان به خصوص در سطح ریشه و گوشت دندان ممکن است جدا شوند. برای افزایش احتمال ثابت کردن مجدد دندان و جلوگیری از بروز درد، مشورت با دندانپزشک طی 24 ساعت پس از این اتفاق باید صورت گیرد.
اگر گوشت دندان آسیب ندیده باشد،‌ دندانپزشک تکه جدا شده دندان را مجددا می چسباند. اگر این تکه قابل استفاده نباشد، رزین بسیار محکم به طور مصنوعی جایگزین تکه جدا شده می شود. اگر بخش قابل توجهی از گوشت دندان آسیب دیده باشد باید ابتدا دندان بی حس شود و ممکن است نیاز به پروتز برای ریشه باشد.
در مواردی که ریشه نیز آسیب دیده است، دندانپزشک انتخابی جز کشیدن آن ندارد. البته سه پیشنهاد جایگزین وجود دارد. کاشت ایمپلنت یعنی گذاشتن ریشه ای مصنوعی از جنس تیتان و قرار دادن عاجی روی آن، گذاشتن عاج دندان بدون ریشه که به دو دندان اطراف متصل می شود و راه حل رایج تر و ارزان تر، دندان مصنوعی متحرک.
شکستگی دندان در کودکان
در مورد هر شکستگی دندان شیری بچه ها حتما باید به دندانپزشک مراجعه کرد. هدف از این کار اطمینان از این است که جوانه دندان دائمی آسیب ندیده باشد زیرا در این صورت رشد آن دچار مشکل خواهد شد. اگر شکستگی در دندان دائمی اتفاق بیفتد و گوشت دندان نیز آسیب دیده باشد، ‌دندانپزشک عاج موقتی برای دندان می گذارد. سپس زمانی که دندان شکل دائمی خود را پیدا کرد،‌ ترمیم مجدد باید جایگزین شود.

۱۳۹۲/۱۲/۲۳

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...