نسخه چاپی

انواع مواد سمی و سرطان‌زا در لوازم آرایشی تقلبی

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بازار لوازم آرایشی در كشور ما یك بازار بزرگ یك میلیارد دلاری است كه حجم قابل توجه آن لوازم تقلبی و آلوده به مواد سمی، سرطان‌زا و تاریخ گذشته است.

به گزارش نما به نقل از فارس، رسول دیناروند توضیح داد: بخش مهمی از لوازم آرایشی موجود در کشور قاچاق و تقلبی است و با توجه به اینکه هیچ ارزی از طرف دولت برای واردات لوازم آرایشی اختصاص داده نمی‌شود،آمار دقیق واردات این اقلام را به کشور در اختیار نداریم.

وی گفت: در مورد داروها با توجه به اینکه همه داروهای وارداتی و تولید داخل به دقت ثبت و نظارت می‌شوند، آمار و ارقام دقیق داریم ولی در مورد لوازم آرایشی و حتی بهداشتی به شدت با وارادات کالاهای قاچاق و تقلبی در کشور درگیر هستیم.

معاون غذا و داروی وزیر بهداشت اضافه کرد: این یکی از چالشهای مهم داخلی و حتی بین‌المللی است که بازار قاچاق و تقلبی لوازم آرایشی بسیار پررونق است و برخی کشورها در زمینه تولید و تقلب برندهای معروف به شدت فعال هستند و مهمترین مشتریان این شرکتها نیز کشورهای خاورمیانه هستند.

دیناروند ادامه داد: کشور ما ایران مرزهای پهناوری دارد و به وفور از مناطق مختلف مرزی کشور لوازم آرایشی قاچاق و تقلبی وارد کشور می‌شود و کشور ما هم یکی از اهداف اصلی شرکتها و کشورهای تولید کننده این لوازم تقلبی است.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: مبارزه برای جلوگیری از ورود و عرضه لوازم آرایشی قاچاق و تقلبی در کشور ما کم نبوده است و از سالهای گذشته وجود داشته است و این مبارزات در آینده هم ادامه خواهد داشت.

وی افزود: مهمترین اقدام وزارت بهداشت برای جلوگیری از عرضه این اقلام مضر در کشور، درج برچسب اصالت روی لوازم آرایشی و بهداشتی مجاز است که مردم امکان شناسایی اقلام تقلبی را از اقلام مجاز داشته باشند.

دیناروند در پاسخ به این پرسش که آیا میزان فرآوردهای آرایشی تقلبی در کشور از لوازم مجاز بیشتر است گفت: متأسفانه آمار دقیقی در این زمینه ندارم و من نمی‌توانیم چنین موضوعی را رد یا تأیید کنیم ولی می‌دانیم که میزان لوازم آرایشی تقلبی و قاچاق در کشور ما حجم بسیار زیادی است.

وی افزود: در کل بازار لوازم آرایشی قاچاق، تقلبی و مجاز در ایران یک بازار بزرگ حدود یک میلیارد دلاری است و به همین علت مبارزه با موارد غیر مجاز و تقلبی در سطح عرضه کار بسیار مشکلی است. با این حال نظارت و بازرسی وزارت بهداشت در سطح عرضه سال آینده گسترش پیدا می کند.

معاون غذا و داروی وزیر بهداشت ادامه داد: مواد غیر مجازی که در لوازم آرایشی تقلبی و غیر مجاز استفاده می‌شوند، می‌توانند بسیار خطرناک، سرطان زا و گاهی کشنده باشند و اغلب آنها از مواد سمی یا تاریخ گذشته استفاده می‌کنند.

وی گفت: تلاش تولید کنندگان لوازم آرایشی تقلبی و قاچاق این است که تا جای ممکن بسته بندی و شکل ظاهری کالای خود را شبیه برند اصلی کنند تا جایی که تقلبی بودن آن قابل تشخیص نباشد و برای اینکه محصول آنها ارزانتر و قابل رقابت باشد از انواع مواد سمی و تاریخ گذشته استفاده می‌کنند.

۱۳۹۲/۱۲/۲۵

نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...