به گزارش نما، سعدالله نصیری قیداری معاون پارلمانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با تسنیم، دانشگاه تهران را یک دانشگاه ویژه و مادر خواند که نزدیک به ۸۰ سال سابقه دارد و در خصوص انتخاب رئیس این دانشگاه، گفت: قصد داریم برای خواست اساتید، دانشجویان و کارمندان دانشگاه، وقت بیشتری اختصاص دهیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه حکم آقای رهبر به اتمام رسیده، فعلا آقای امید به عنوان سرپرست دانشگاه منصوب شده است.
معاون پارلمانی وزارت علوم در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه آقای امید معاونت اداری- مالی وزارت علوم را نیز عهدهدار است، آیا برای مدیریت دانشگاه تهران فرصتی دارد؟ اظهار داشت: آقای امید از صبح تا ۱۲ شب به صورت تمام وقت زمان میگذارد و در حدی که بتواند کارها را انجام میدهد تا مقدمات و سازوکار انتخاب رئیس دانشگاه تهران فراهم و رئیس این دانشگاه در اولین فرصت بعد از تعطیلات انتخاب شود.
نصیری قیداری در خصوص اینکه آیا قرار است این سازوکار به دانشگاههای دیگر نیز تسری یابد؟ تصریح کرد: روسای دانشگاههایی که بنا بود انتخاب شوند، عمدتا انتخاب شدند. فقط تعدای از روسای دانشگاهها ماندهاند که باید تغییر کنند.
وی با بیان اینکه میزان دقیق دانشگاههایی که قرار است روسای آنها تغییر کند در خاطرم نیست، خاطرنشان کرد: تعدادی از نمایندگان درخواست دارند تا روسای دانشگاههای حوزههای انتخابیهشان را بررسی کنیم. البته نه اینکه حتما تغییر دهیم؛ برخی افراد هستند که حکم آنها رو به اتمام است. آنها را هم بررسی میکنیم. ممکن است ابقا شوند و یا نظر دیگری باشد.
معاون پارلمانی وزارت علوم در انتقاد از برخی اخبار منتشره در رسانهها، گفت: روزی وزیر علوم جملهای گفت، اما رسانهها از قول وزیر منتشر کردند که هیچ رئیس دانشگاهی عوض نمیشود؛ آیا امکانپذیر است؟ اگر رئیس دانشگاهی خدایی نکرده مشکلی داشت میتوان او را تغییر نداد؟ و یا یکی مدت ریاستش به اتمام میرسد و یا بیمار میشود و یا بحران ایجاد میکند. ما مسئول و پاسخگو هستیم و این افراد باید تغییر کنند.
نصیری قیداری اضافه کرد: مهم این است که ما روسای دانشگاهها را بر اساس خط و خطوط و حب و بغض تغییر ندهیم، اما با توجه به اینکه وزیر پاسخگوی مجلس و ملت است، آنجایی که احساس میکند مشکلی ایجاد میشود، هیئتی را اعزام میکند و با بررسی وضعیت آن دانشگاه، برخی در حدود ۱۰ تا ۱۲ نفر ابقا شدند.
وی افزود: حدود ۲۳ تا ۲۴ دانشگاه بودند که برخی از آنها حکم ریاستشان به اتمام رسیده بود. برخی استعفا کردند، برخی بیمار بودند و برخی هم واقعا از نظر مدیریتی مشکل داشتند که روسای آنها جابهجا شدند.
معاون پارلمانی وزارت علوم با بیان اینکه خیلی عطش نداریم تا رئیس دانشگاهها را تغییر دهیم، اظهار داشت: اگر شرایط اقتضا کرد، رئیس دانشگاهی تغییر میکند چرا که مسئولیت و پاسخگویی ما را وادار به این کار میکند.
نصیری قیداری با اشاره به اینکه هیچکدام از روسای دانشگاهها با نظر شخص وزیر انتخاب نشدند، گفت: گرچه وزیر ۱۰۰ درصد این اختیار را به صورت قانونی دارد که رئیس دانشگاهی را عوض کند اما هیچ کدام از روسای دانشگاهها با نظر وزیر عوض نشدند. بلکه یا هیئتها نظر دادند و یا کمیته انتصابات آن فرد را انتخاب کردهاند و طبیعتا وزیر این موضوع را بررسی و سپس حکم را صادر کرده است.
وی در خصوص اعضای کمیته انتصابات نیز اظهار داشت: در حال حاضر به صورت دقیق در ذهن ندارم اما بنده هم در آن کمیته حضور دارم.
برخی روسای دانشگاهها در سال جدید تغییر میكنند
معاون پارلمانی وزارت علوم گفت: برخی روسای دانشگاهها در سال جدید تغییر میكنند.
۱۳۹۳/۱/۲