نسخه چاپی

شهریاری: ایران ظرفیت گنجایش جمعیت ۳۰۰ میلیون نفری را دارد

رئیس كمیسیون بهداشت مجلس گفت: طبق بررسی كارشناسان كشور ما ظرفیت گنجایش ۳۰۰ میلیون نفر را دارد اما متأسفانه در حال حاضر جمعیت ایران نسبت به این عدد بسیار كم است.

به گزارش نما به نقل از تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان ۲ فوریت طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور را مورد بررسی قرار دادند.

حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان و رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس طی سخنانی به عنوان طراح این طرح اظهار داشت: مقام معظم رهبری بر ضرورت افزایش جمعیت کشور تأکید کرده‌اند و باید به این موضوع توجه کنیم که مسئله جمعیت در بحث قدرت ملی هر کشور بسیار مهم است.

وی ادامه داد: بر اساس مطالعات انجام شده و سرشماری‌های نفوس و مسکن متأسفانه در کشور ما میزان باروری به کمتر از ۲ فرزند کاهش یافته است که این جای نگرانی دارد. همچنین رشد جمعیت کشور در سال‌های ۱۴۱۵ تا ۱۴۲۰ نزدیک به صفر می‌شود و ساختار جمعیتی ما طی ۲۰ سال آینده به سمت سال‌خوردگی می‌رود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان کرد: متخصصین جمعیت‌شناسی معتقدند که کشور ما از سال ۸۵ وارد فاز پنجره جمعیت شده و این پنجره هم‌اکنون باز است و در سال ۱۴۲۵ بسته می‌شود و بازبودن این پنجره برای اقتصاد کشور یک فرصت طلایی است بنابراین در صورت فراهم کردن شرایط مناسب برای استفاده از این پنجره جمعیتی می‌توان بهره‌های لازم را از این موضوع برد.

شهریاری ادامه داد: طبق بررسی کارشناسان کشور ما ظرفیت گنجایش ۳۰۰ میلیون نفر را دارد اما متأسفانه در حال حاضر جمعیت ایران نسبت به این عدد بسیار کم است بنابراین باید شرایط مناسبی را برای ایجاد زمینه‌های ازدواج و فرزندآوری فراهم کرد البته وقتی در جمهوری اسلامی نسبت به جمعیت صحبت می‌شود منظور جمعیتی پویا و رو به رشد است و نه جمعیت کشورهای اطراف و این جمعیت باید همگون با ارزشهای نظام و دستورات اسلام باشد.

در ادامه یونس اسدی نماینده مردم مشکین‌شهر در مجلس در مخالفت با ۲ فوریت طرح مذکور گفت: بنده مخالف افزایش نرخ بهره‌وری و رشد جمعیت نیستم و معتقدم که نیت طراحان و خود طرح بسیار خوب و مناسب است اما طراحان فقط به بُعد پزشکی این موضوع توجه کرده‌اند و سایر ابعاد و مشکلات موجود مانند بیکاری، افزایش سن ازدواج، تورم، مسکن و ... را ندیده‌اند.

در ادامه احمد سالک نماینده مردم اصفهان و رئیس‌ کمیسیون فرهنگی مجلس طی سخنانی به عنوان موافق ۲ فوریت این طرح گفت: متأسفانه اکنون جلوگیری باروری به اشکال مختلف یک فرهنگ شده است و لغو این حرکت مقدمه‌ای برای اجرایی شدن فرمایشات مقام معظم رهبری است بنابراین باید با تبلیغاتی که در زمینه جلوگیری از باروری می‌شود، مقابله کرد.

وی ادامه داد: تمام نگرانی‌هایی که مخالفین این طرح به آن اشاره کرده‌اند در طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده دیده شده است و این طرح در حال بررسی در کمیسیون فرهنگی است اما ما نیاز به طرحی داریم تا با این سیاست کاهش نسل مقابله کند بنابراین باید به این موضوع توجه کرد که تمام الزامات لازم برای افزایش جمعیت در طرح جمعیت و تعالی خانواده دیده شده و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس تصریح کرد: کشور ما در حال حاضر به سمت پیری و سالمندی پیش می‌رود البته این موضوع در کشورهای دیگر وجود دارد اما این کشورها برای این موضوع پیش‌بینی کرده‌اند ولی متاسفانه ما هنوز اقدام جدی در این زمینه بر نداشته‌ایم که باید با شیوه اسلامی و خوب این مشکل را حل کرد تا در سال ۱۴۱۵ به یک نقطه مطلوب در این زمینه برسیم.

در ادامه مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس در مخالفت با ۲ فوریت طرح مذکور گفت: یکی از نکاتی که باید پیش از افزایش جمعیت به آن توجه کنیم، مشکلاتی است که گریبان جامعه را گرفته به طوری که سن ازدواج جوانان بالا رفته و آنها با مشکل بیکاری و تأمین مسکن مواجهند. بنابراین پیش از تشویق به افزایش باروری باید جوانان را به نسبت به ازدواج تشویق کرد.

وی ادامه داد: البته بنده نگرانی‌هایی که در زمینه کاهش نرخ جمعیت است را درک می‌کنم و معتقدم که تأکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد اما نباید این موضوع طی ۴۸ ساعته بررسی شود بنابراین نباید به شکلی ۲ فوریتی مطرح شود.

این نماینده مجلس در ادامه خطاب به طراحان این طرح گفت: بنده در اینجا یک شوخی با آقای شهریاری که طراح این طرح است انجام دهم و بگویم که خودش طی ۴۸ ساعت نسبت به فرزندآوری اقدام کند تا انشاءالله خداوند فرزندی به ایشان عطا کند.

در ادامه بیژن نوباوه نماینده مردم تهران در مجلس به عنوان موافق ۲ فوریت این طرح گفت: ۲۵ سال است که قانون تنظیم خانواده در کشور اجرا می‌شود و کارکنان و پرسنل مراکز بهداشتی نیز عادت کرده‌اند که برای اقدامات جلوگیری از بارداری تبلیغ کنند و اکنون تبلیغات برای ناباروری در همه جای مراکز بهداشتی دیده می‌شود و بخشی از دغدغه‌هایی که ما در این زمینه داریم نسبت به تبلیغات این اقداما است.

وی ادامه داد: طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده با ۵۰ ماده در کمیسیون فرهنگی مورد رسیدگی قرار گرفته و گام‌های آخر را طی می‌کند اما ما باید از این فرصت استفاده کنیم و برخی دغدغه‌هایی که در زمینه تبلیغات برای ناباروری انجام می‌شود، برطرف کنیم.

بنا به این گزارش، وکلای ملت در نهایت یک فوریت طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت را به تصویب رساندند.

۱۳۹۳/۱/۲۴

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...