نسخه چاپی

ساخت مسكن برای كارگران

این در حالی است كه مسوولان وزارت راه‌وشهرسازی نیز روز گذشته از طرح «مسكن‌امید» اظهار بی‌اطلاعی كردند و اعلام كردند: درباره این طرح خبر ندارند.

وزیر تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی از برنامه این وزارتخانه برای ساخت و تامین مسکن برای گروه‌های کارگری متقاضی مسکن خبر داد و گفت: آنچه ما به کمک سازمان تامین‌اجتماعی قصد داریم برای کارگران بسازیم، نوعی «مسکن‌اجتماعی» است.

به گزارش دنیای‌اقتصاد، وزارت راه‌وشهرسازی هفته گذشته اعلام کرد بنا دارد با اجرای طرح مسکن‌اجتماعی، سالانه 150 هزار واحد مسکونی‌اجاره‌ای برای مستاجران دو دهک اول جامعه در قالب ساخت مسکن یا پرداخت یارانه‌‌اجاره‌بها، تامین کند.

در همين زمينه علی ربیعی وزير رفاه در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» درباره جزئیات «مسکن‌امید» اعلام کرد: می‌خواهیم برای کارگران اقدام به ساخت مسکن ارزان کنیم و سازمان تامین اجتماعی قصد دارد از محل منابعی که در اختیار خود دارد با وام‌هایی که به کارگران اختصاص می‌دهد، برای آنان مسکن امید یا همان مسکن ارزان‌قیمت بسازد.

وزیر تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی افزود: طرح ما در قالب «مسکن‌امید»، یک مسکن اجتماعی واقعی است که آسیب‌های مسکن مهر را نخواهد داشت و ما این موضوع را در برنامه سال 93 گنجانده‌ایم.

روز گذشته همچنین یک خبرگزاری به نقل از تشکل‌های کارگری، با اشاره به طرح وزارت تعاون‌، کار و رفاه‌اجتماعی برای تامین مسکن کارگران در قالب‌ «مسکن‌‌امید» نوشت: دولت طرحی را با عنوان «مسکن امید» بررسی می‌کند که در صورت عملیاتی شدن 3 تا 6 میلیون کارگر بیمه شده و همچنین بازنشسته فاقد مسکن می‌توانند در یک دوره پنج ساله خانه‌دار شوند.

این در حالی است که پیگیری‌های روز گذشته «دنیای‌اقتصاد» از معاونت تعاون وزارت رفاه نشان داد: این معاونت که در حال حاضر مسوولیت اصلی پیگیری مسکن‌مهر و تعاونی‌های مسکن در این وزارتخانه را برعهده دارد، از کم‌وکیف مسکن‌امید اطلاع ندارد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» معاونت تعاون وزارت رفاه از زمانی که وزارت تعاون ادغام شد، کار نظارت و پیگیری بر امور تعاونی‌های مسکن را برعهده گرفت و علی‌القاعده اگر قرار باشد وزارت تعاون‌، کار و رفاه‌اجتماعی در این مقطع برنامه جدیدی تحت عنوان مسکن‌امید را به اجرا دربیاورد، باید هماهنگی‌های قبلی با این معاونت انجام شده باشد.

از طرف دیگر، قصد این وزارتخانه برای تامین و ساخت مسکن برای گروه‌های کارگری، نیازمند هماهنگی قبلی و تعریف‌شده با وزارت راه‌وشهرسازی است.

وزارت راه‌وشهرسازی ماه‌ها است مشغول بازنگری روی سندی است که تا دو سه ماه آینده و پس‌از نهایی شدن آن، نقشه‌راه دولت یازدهم در بخش ساخت و تامین مسکن دهک‌های مختلف درآمدی از جمله کارگران اجاره‌نشین تعیین می‌شود.

در این مسیر، بدون‌شک برنامه‌ وزارتخانه‌های مختلف برای تامین مسکن باید از کانال وزارت راه‌وشهرسازی که متولی امور مسکن در دولت است، هدایت شود.

این در حالی است که مسوولان وزارت راه‌وشهرسازی نیز روز گذشته از طرح «مسکن‌امید» اظهار بی‌اطلاعی کردند و اعلام کردند: درباره این طرح خبر ندارند.

برای اجرای «مسکن‌امید» در گام اول زمین در سطحی وسیع مورد نیاز است که مسوولیت تامین آن با سازمان ملی زمین‌ومسکن است. در گام دوم، منابع‌مالی برای ساخت و تسهیلات‌بانکی لازم است که البته همان‌طور که وزیر رفاه اعلام کرده، سازمان تامین اجتماعی مسوولیت تامین‌مالی این طرح را برعهده‌ می‌گیرد. در عین حال، بانک‌رفاه نیز قابلیت پشتیبانی در پرداخت وام ساخت به مسکن‌امید را دارد.

این طرح در صورت تصویب در هیات‌دولت، حداقل 2 سال زمان لازم دارد تا عملیاتی شود و 2 سال هم ساخت آن طول خواهد کشید.

۱۳۹۳/۱/۲۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...