نسخه چاپی

خشم اسرائیل از آشتی فتح و حماس

یك روز پس از توافق آشتی بین تشكیلات خودگردان فلسطینی و جنبش حماس در غزه ، رژیم صهیونیستی مذاكرات صلح با فلسطینی ها را به حالت تعلیق درآورد. این در حالیست كه توافق آشتی میان گروه های فلسطینی با استقبال جامعه بین الملل روبرو شده است .

به گزارش نما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ، یک منبع رسمی رژیم صهیونیستی اعلام کرد این رژیم روز پنجشنبه تصمیم گرفت مذاکرات صلح با فلسطینی ها را در پی توافق آشتی بین گروه های فلسطینی به حالت تعلیق در آورد.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با صدور بیانیه ای اعلام کرد : " کابینه با اتفاق آرا تصمیم گرفت دولت اسرائیل با دولت فلسطینی مورد حمایت حماس، که نابودی اسرائیل را خواستار است، مذاکره نکند .

بر اساس این بیانیه که در پایان نشست پنج ساعته کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی با حضور وزرای مهم منتشر شد، " اسرائیل به علاوه برخی تدابیر را در پاسخ به اقدامات یک جانبه فلسطینی ها اتخاذ خواهد کرد ."

این بیانیه از پرداختن به جزئیات این تدابیر خودداری کرد.

جنبش اسلامی حماس که مورد غضب اسرائیل است و تل آویو آن را سازمان تروریستی می داند روز چهارشنبه در غزه توافقنامه جدیدی را با سازمان آزادیبخش فلسطین ( ساف ) امضا کرد.

در این توافقنامه، تشکیل دولت " وحدت ملی " و برگزاری انتخابات تا پایان سال پیش بینی شده است.

این توافقنامه در شرایطی امضا شد که مذاکرات صلح بین اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین با ریاست محمود عباس به بن بست رسیده است. این مذاکرات که ژوئیه 2012 با تلاش آمریکا از سر گرفته شد تاکنون بی نتیجه بوده است.

دفتر نتانیاهو در بیانیه خود تاکید کرد : " ابومازن به جای صلح با یک سازمان تروریستی به توافق رسید. هر کسی که از تروریسم حماس حمایت کند طرفدرا صلح نیست ."

این در حالیست که توافق آشتی میان گروه های فلسطینی با استقبال بین المللی روبرو شده است .

اتحادیه اروپا، فرانسه، تونس ، ترکیه و شورای همکاری خلیج فارس روز پنجشنبه از توافق آشتی بین فلسطینی ها استقبال کردند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اتحادیه اروپا گفت : آشتی فلسطینی ها گام مهمی به سوی پایان دادن به وضع وجود دو دولت فلسطینی محسوب می شود ولی مدعی شد اولویت همچنان گفتگو بین اسرائیل و فلسطینی ها است که در ژوئیه 2013 از سر گرفته شد.

از سوی دیگر سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه ای اعلام کرد این کشور از هر تلاشی که به منظور موفقیت روند صلح صورت گیرد استقبال می کند.

محمد المنصف المرزوقی رئیس جمهور موقت تونس نیز با اشاره به حمایت کشورش از تلاش های آشتی بین فلسطینی ها بر اهمیت تکمیل گام های آشتی که به نفع منافع ملت فلسطین باشد و از آرمان عادلانه آنان حمایت کند تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اینترنتی تلویزیون تی آر تی ترکیه ، وزارت امور خارجه ترکیه نیز در بیانیه ای ابراز امیدواری کرد، توافق فتح و حماس زمینه تشکیل دولت فراگیر را در فلسطین فراهم و راه دستیابی به صلح عادلانه و پایدار را در منطقه هموار کند.

دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس نیز در بیانیه ای ابراز اطمینان کرد که پایان دو دستگی بین برادران فلسطینی گامی درمسیر درست به منظور تحقق خواسته های ملت فلسطین محسوب و سبب احقاق حقوق مشروع آن شود.

در این بیانیه آمده : آشتی موجب تقویت موضع فلسطینی ها در مذاکرات صلح خواهد شد. در این بیانیه بر موضع ثابت کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در حمایت از آرمان ملت فلسطین تاکید شد.

در این حال سازمان ملل متحد حمایت خود را از آشتی بین گروه های فلسطینی به رعایت جنبش آزادیبخش فلسطین (ساف) به تعهدات قبلی خود در به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی مشروط کرد .

سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد به شرطی از آشتی بین گروه های فلسطینی حمایت می کند که تعهدات قبلی جنبش آزادیبخش فلسطین (ساف) در به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی رعایت شود.

رابرت سری، هماهنگ کننده سازمان ملل متحد برای روند صلح خاورمیانه روز پنجشنبه در رام الله با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای بحث درباره توافقنامه امضا شده در روز چهارشنبه بین ساف و جنبش اسلامی حماس دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از رام الله، دفتر رابرت سری در بیانیه ای اعلام کرد در این دیدار به او اطمینان داده شد " توافق بین فلسطینی ها با ریاست محمود عباس و بر اساس تعهدات جنبش آزادیبخش فلسطین اجرا خواهد شد ."

کری : مذاکرات صلح به نقطه دشواری رسیده است
در این حال در پی اقدام رژیم صهیونیستی در تعلیق روابط خود با تشکیلات خود گردان فلسطینی ، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه از رژیم صهیونیستی و فلسطینیان خواست سازش و مصالحه لازم را برای پیشبرد مذاکرات صلح انجام دهند.

کری در دیدار با وزیر امور خارجه نروژ اذعان کرد مذاکرات صلح بین اسرائیل و فلسطینیان به" نقطه ای دشوار" ‌رسیده است.

کری به خبرنگاران گفت : " همیشه راهی به سوی جلو وجود دارد، اما سران باید برای انجام آن مصالحه کنند. اگر آنها تمایلی به مصالحه و توافق لازم نداشته باشند، اوضاع بسیار دشوار می شود ."

کری گفت : " ما هیچ‌ گاه امید خود یا تعهد خود را برای احتمالات برقراری صلح از دست نخواهیم داد. ما معتقدیم این تنها راه برای رفتن است، اما هم اکنون آشکارا مذاکرات صلح در نقطه ای بسیار دشوار قرار دارد و سران خودشان باید تصمیم بگیرند . " وی افزود : " این به آنها بستگی دارد . "

۱۳۹۳/۲/۵

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...