نسخه چاپی

برگزاری سلسله نشست‌‌های "اعتدال انقلابی، اعتدال دیپلماتیك"

سلسله نشست‌ های تخصصی "اعتدال انقلابی، اعتدال دیپلماتیك" توسط مركز علوم نوین اسلامی(معنا) با همكاری دیگر مراكز و موسسات و نهادها در محیطی علمی و با حضور نخبگان حوزوی و دانشگاهی از 18 اردیبهشت ماه در شهر قم برگزار خواهد شد.

به گزارش نما به نقل از دبیرخانه نشست­ها، سلسله نشست­های "اعتدال انقلابی، اعتدال دیپلماتیک" برای پاسداشت و حمایت از واژه اعتدال که بخشی از میراث ماندگار رهبر کبیر انقلاب اسلامی است شکل گرفته است و در صدد تبیین مفهوم اعتدال، از راه بررسی مصادیق آن در حوزه­های سیاست، اقتصاد، فقه، فرهنگ، هنر و رسانه و ... می باشد.

دبیرخانه این سلسله نشست ها می کوشد تا نشان دهد که نگرش­های متفاوتی به مفهوم اعتدال وجود دارد و اینگونه نیست که تنها یک تعریف از اعتدال وجود داشته باشد و بقیه جریان­ها همگی افراطی تلقی شوند. اعتدال حقیقی که از آن به اعتدال انقلابی تعبیر شده است به همان میزانی که از افراطی­گری فاصله دارد، از تفریط و وادادگی نیز دور است.

سلسله نشست­های "اعتدال انقلابی، اعتدال دیپلماتیک" در صدد است تا ضمن تبیین مفهوم اعتدال و تلاش برای نشان دادن فاصله میان اعتدال انقلابی از دیگر گونه­های آن - که بهترین حمایت از نظام جمهوری اسلامی و دولت اعتدال­گراست- این مهم را تبیین نماید که زاویه دید در تبیین یک واژه تاثیر اساسی دارد و نگرش مختلف هریک به نحوی متفاوت اعتدال را معنا می­کنند و اعتدال انقلابی و اعتدال دیپلماتیک، دو رویکرد مهم و کلیدی در تبیین این واژه هستند که در این نشست ها به تبیین بیشتر این دو پرداخته خواهد شد.

به همین منظور نشست اول از این سلسله نشست های تخصصی به موضوع «نسبت فقه الاقتصاد و اقتصاد مقاومتی» اختصاص دارد.

در این نشست سولاتی پیرامون نیاز مفهوم­سازی و تئوری­پردازی در اجرایی شدن سیاست­ ابلاغی برای اقتصاد مقاومتی و وظیفه حوزه های علمیه، طلاب جوان و فضلای حوزه علمیه، طرح و پاسخ داده خواهد شد.

دکتر عادل پیغامی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) که سخنران این نشست می باشد به این سوالات پاسخ خواهد داد که آیا چارچوب اقتصاد اسلامی، امکانات نظری و کاربردی لازم برای تحلیل ضرورت، ماهیت و راهکارهای اقتصاد مقاومتی را دارد؟

آیا مجموعه مفاهیم و ساختارها و احکام ناشی از فقه الاقتصاد، امکان مقاومت و تاثیرگذاری بر اقتصاد پیچیده امروز به لحاظ مفاهیم، ساختارها، قوانین و مقررات و ... را دارد؟ و می تواند به مصاف تئوریهای اقتصاد کلان و توسعه مدرن برود؟

آیا با وجود تفکیک میان حکم­شناسی و موضوع­شناسی در فقه الاقتصاد، می­توان انتظار کنش فعال از سوی فقه بر ساختارهای شبکه­ای اقتصاد مدرن با هدف دستیابی به اقتصاد مقاومتی را داشت؟

تلاش­های صورت­گرفته در سه دهه گذشته از انقلاب اسلامی تا چه میزان آمادگی لازم برای شکل­دهی به مکتبی نوین در اقتصاد با عنوان اقتصاد مقاومتی را برای اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی در ایران ایجاد نموده است؟ و کاستی­ها و نواقص رویکرد فقه الاقتصاد در تحلیل مسئله اقتصاد مقاومتی در کجاست و برای رفع آن باید چه اقداماتی صورت پذیرد؟

لازم به ذکر است که این نشست پنجشنبه 18/2/93 ساعت 10:30 و با سخنرانی دکتر عادل پیغامی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در مدرسه علمیه معصومیه شهر مقدس قم، با همکاری بسیج مدرسه علمیه معصومیه، بسیج دانشجویی واحد قم، خبرگزاری رسا، خانه هنر طلاب، موسسه مطالعات فرهنگی مستشهدین وصال و موسسه علمی فرهنگی اندیشه عصر گذار برگزار خواهد گردید.

برای کسب اطلاعات بیشتر با تلفن 37837069 – 025 تماس حاصل نموده و یا به آدرس قم، خیابان ارم، طبقه فوقانی داروخانه نصر، واحد5، مرکز علوم نوین اسلامی(معنا) مراجعه نمائید.

۱۳۹۳/۲/۱۷

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...